Nouă idei pentru îmbrăcăminte esențială pentru ciclismul mountain bike

Tag-uri:
Nouă idei pentru îmbrăcăminte esențială pentru ciclismul mountain bike>

Unele haine fac ciclismul montan mai plăcut. Într-un sport, unde stăm în aceeași poziție și ne mișcăm în același mod ore întregi, confortul este o prioritate. Iată cele mai bune 9 piese de îmbrăcăminte, care nu ar trebui să ne lipsească dacă facem ciclism montan.

 

  1. Pantaloni scurți elastici cu bazon

O pereche de pantaloni scurți din lycra cu bazon de calitate sunt literalmente salvatorul de vieți sau salvatorul de funduri, indiferent de modul în care doriți să priviți. Personal recomand să purtați pantaloni scurți cu bretele sub pantaloni scurți clasici. Acest lucru se datorează faptului că acești pantaloni au, în general, un bazon de ciclism mai bun în comparație cu boxerii cu bazon pentru ciclism și datorită bretelelor, stau la loc așa cum trebuie. Și, desigur, îi puteți folosi și pe o bicicletă rutieră sau o bicicletă gravel.

Bazonul este practic o bucată de căptușeală situată în zona în care corpul nostru se întâlnește cu șaua bicicletei. Pantalonii scurți din lycra cu bazon sunt în general cu uscare rapidă și proprietăți antibacteriene, care sunt necesare pentru ore lungi în șa. Forma și grosimea vor depinde de preferințele personale, putem spune doar că nu vă recomandăm să nu faceți economii în acest sens, este o investiție pe care nu o veți regreta.

 

  1. Pantaloni scurți MTB

Pantalonii scurți MTB sunt disponibili în diferite forme și materiale concepute pentru diferite discipline. Pantaloni scurti pentru XC sunt de obicei mai ușori și au o lungime mai mică. Pantalonii scurți de trail sunt mai lungi și de obicei au mai multe funcții și în cele din urmă pantalonii scurți downhill, care sunt mai grei și realizați dintr-un material mai gros pentru a rezista la impact și a vă proteja.

Pentru o cursă obișnuită, vă recomandăm să cumpărați pantaloni scurți pentru biciclete montane care nu au o cusătură în zona picioarelor pentru a preveni fricțiunea și care au o bună ventilație. În timpul mersului normal pe traseu, ar trebui să căutați pantaloni scurți care se termină chiar sub genunchi pentru a se potrivi cu protecțiile pentru genunchi și pentru a oferi protecție suplimentară. Pantalonii scurți care sunt flexibili pe spate sau brâu vor fi, de asemenea, o alegere bună, permițându-vă să ajungeți confortabil într-o poziție de ciclism.

 

  1. Tricou

Tricourile specifice pentru MTB au cusături în locurile potrivite și o croială concepută pentru o poziție generală de conducere și, prin urmare, previn fricțiunile și abraziunile. Tricourile sunt potrivite pentru scopul dat și oferă adesea și alte funcții, cum ar fi buzunare sau o cârpă pentru ștergerea ochelarilor.

Există un număr mare de diverse tricouri, de la tricouri mai aerisite la tricouri cu mai multe straturi și fermoar, până la tricouri merino potrivite pentru stratificare. Vă recomandăm să aveți un tricou subțire și un strat de bază merino mai gros în garderobă, astfel încât să puteți combina și stratifica în caz de nevoie.

 

  1. Genunchiere

Protecțiile pentru genunchi sunt în ziua de azi un lucru obișnuit pe trasee iar oferta de modele este astronomică. Vă recomandăm să căutați pentru trasee de zi cu zi protecții, în care vă va fi mai ușor să calcați în pedalele, dar în același timp vă vor proteja în caz de cădere.

Căutați protecții care conțin material D3O. Aceste protecții vor fi extraordinar de flexibile, dar în același timp suficient de puternice să vă protejeze chiar dacă cădeți pe o piatră. Când cumpărați, asigurați-vă că protecțiile rămân ferm la locul lor și nu vă coboară până la glezne.

 

  1. Jachetă 

Jachetele de ciclism rezistente la apă și impermeabile sunt concepute pentru a se potrivi cât mai bine, sunt mai lungi în partea din spate și pe mâneci, pentru a se adapta la poziția când vă întindeți la ghidon sau mergeți cu bicicleta.

Din nou se aplică principiul, că merită să investiți bani și în acest segment, pentru că, cu cât vă puteți permite o jachetă mai respirabilă, cu atât veți experimenta mai puțină transpirație, umezeală și altele asemenea în timp ce o veți purta. De asemenea, ne plac jachetele cu o glugă suficient de mare care să încapă pe cască (și aceasta ar trebui să fie ascunsă) și mereu căutăm fermoare impermeabile, care ne protejează de orice ploaie mai puternică.

 

  1. Mănuși 

Mănușile sunt concepute nu numai pentru a vă menține mâinile calde, ci și pentru a vă oferi o mai bună prindere a ghidonului și a pârghiilor de frână, precum și protecție în cazul de impact. De asemenea, ne plac mănușile care ne permit să folosim telefonul mobil fără a le scoate - cum altfel am putea posta fotografii în mijlocul cursei pe Instagram? :)

 

  1. Ochelari

Protecția ochilor este ceva care aduce întotdeauna cu sine opinii diferite. Unora le place să poarte ochelari doar când coboarâ la vale, în timp ce alții preferă să poarte ochelari pe tot parcursul cursei.

Orice ați alege, protecția ochilor în fața ramurilor joase sau a murdăriei este o idee bună. Eu personal prefer lentilele clare, deoarece acestea sunt mai versatile de utilizat în toate condițiile de iluminare în comparație cu cele colorate. Dacă decideți să cumpărați niște ochelari, le puteți cumpăra la un preț rezonabil cu lentile interschimbabile, astfel încât să le puteți personaliza pentru zilele însorite sau să le personalizați pentru zilele întunecate sau pentru mersul prin pădure. Mai multe informații despre alegerea potrivită a ochelarilor puteți citi în blogul colegei noastre Katarina 3 SUGESTII PENTRU ACHIZIȚIONAREA DE OCHELARI  DE CICLISM.

 

  1. Pantofi de ciclism

Pantofii pentru ciclismul montan sunt de obicei mai rigizi decât cei de drum, de asemenea vor fi echipați de obicei cu talpă SPD, ceea ce face mai ușor de ținut picioarele pe pedale. Dacă nu folosiți pedale SPD, este mai mult decât probabil că purtați deja încălțăminte specială pentru ciclism montan cu „ace mici” pe talpă. Pentru aceia dintre voi care nu folosiți pedale cu SPD, vă recomandăm cu siguranță să obțineți niște pantofi speciali cu talpă mai rigidă (ajută la distribuirea uniformă a forței) iar materialul compus din cauciuc a tălpii îmbunătățește imediat pedalarea.

 

  1. Cască

Nu în ultimul rând - o cască MTB de calitate este baza! Există o ofertă foarte mare, inclusiv modele de căști de bază cu caracteristicile care sunt absolut necesare până la piese mai scumpe cu tehnologie MIPS și complet reglabile în interior. Există, de asemenea, opțiuni mai noi cu părți pentru bărbie detașabile, care oferă o protecție mai mare.

Parcurgerea traseului preferat înseamnă în primul rând căutarea de aventuri, să explorăm lumea din jur și să ne distrăm. Cu toate acestea, nu strică să și arătăm bine în acest timp. Există multe opțiuni excelente pentru îmbrăcămintea MTB, care este extrem de funcțională și plină de stil proaspăt. Prin urmare, alegeți-vă hainele în mod responsabil, în special pentru a se potrivi stilului dvs. de conducere și a utilizării dorite.