Cum trebuie să îmi stea casca de ciclism?>

Voi începe prin a spune că sunt cu adevărat uimită de oamenii care merg pe bicicletă fără cască. Poate pentru că mie personal casca mi-a salvat odată sănătatea și chiar viața. Și știu că nu sunt singura. Așa că mă mir mereu atunci când văd bicicliști fără cască. Argumente pe care le aud des, de genul "dar eu nu merg atât de repede", sau „este o investiție costisitoare” mă fac să râd, deoarece accidentul nu trebuie să se întâmple la o viteză mare și nici nu trebuie să fie cauzat de noi. Iar când aud că, căștile sunt scumpe, să mă ierte fiecare pentru un pic de umor negru: un cărucior pentru invalizi este mult mai scump. Și în plus - o cască poate fi obținută foarte ieftin, de exemplu la noi în magazin o cască Scrambler poate fi achiziționată începând cu 198 lei. Așadar, îi rog pe toți bicicliștii să poarte întotdeauna o cască - și purtați-o pe cap, nu pe ghidon.

Casca mea după ce am căzut pedalând într-un pluton de cicliști

Desigur, o cască nu este „asigurarea de viață” și chiar și cercetările internaționale cu privire la efectele protecției variază. Faptul de a ști că, căștile reduc riscul de rănire a capului cu 88%, 65% sau 50% (numai informativ) este important, în special în scopuri statistice, care este un factor secundar atunci când vine vorba de prevenție. Cel mai important aspect este că, căștile reduc riscul de rănire a capului. [1]

Da, există cazuri în care bicicliștii sunt grav răniți, deși au cască. Atunci s-ar putea să vă întrebați, de ce să port o cască? Casca nu protejează întregul corp, treaba ei este să protejeze partea cea mai delicată și vulnerabilă - capul. Și, chiar dacă dinamica unui accident poate provoca răniri ale capului, o cască atenuează consecințele și previne rănirile mortale. [1]

Cu toate acestea, presupun că, din moment ce citiți acest blog, sunteți deja pe cale să vă cumpărați o cască și aveți nevoie doar de sfaturi. Iar eu voi fi bucuroasă să vă ajut cu asta. Deci, cum să o faceți?

Pasul 1: Măsurați-vă

Înainte să cumpărați o cască, este important să știți ce mărime aveți nevoie. Iar acest lucru este determinat de circumferința capului dvs. Pentru a măsura circumferința corect, utilizați un centimetru obișnuit și începeți de la centrul frunții. Măsurați aproximativ 1 cm deasupra sprâncenelor și în jurul capului în partea cea mai lată - nici prea sus nici prea jos.

Ideal ar fi dacă v-ar putea ajuta cineva în acest sens sau verificați în fața oglinzii dacă centimetrul este corect așezat.

Dacă nu aveți un centimetru de croitorie, puteți utiliza și o bucată de ață sau sfoară pe care apoi o aliniați la o riglă de măsurat.

Pasul 2: Ce tip de cască doriți?

Atunci când alegeți o cască, este destul de important ce tip de ciclism doriți să faceți. Drum, gravel, MTB, Enduro? Sau rutier sau e-bike? Sau aveți nevoie de o cască universală? Din fericire, la Holokolo vă putem oferi o gamă largă pentru (aproape) fiecare tip de ciclism. Așadar pe scurt rezumatul celor mai bine vândute căști:

Căști de drum: sunt ușoare, bine ventilate și aerodinamice.

Căști MTB: sunt bine ventilate și au de obicei un cozoroc care protejează fața nu numai la cădere, ci și de ramuri. De asemenea, au partea din spate prelungită, deoarece biker-ul este mai probabil să cadă pe spate decât un biciclist pe o bicicletă rutieră.

Căști de agrement sau urbane: acestea sunt cele mai economice și oferă protecție de bază pentru bicicliștii recreaționali sau hobby.

Căști pentru biciclete electrice: aceste căști sunt special dezvoltate și testate pentru impacturi la viteze mai mari comparativ cu bicicletele urbane. Aruncați o privire la căștile Limar Urbe sau Suomy E-cube.

Alegerea unei căști depinde în mare măsură de bugetul dvs., deoarece suma poate urca cu ușurință și peste 1000 lei. Cu toate acestea, este important să nu uităm de faptul că, dacă  o cască este ieftină nu înseamnă că nu este sigură. Desigur, puteți plăti suplimentar pentru elemente de protecție suplimentare ca tehnologia MIPS®,  care mărește siguranța la cădere datorită unui strat special din interiorul căștii. Dar toate căștile ar trebui să fie supuse standardului european foarte strict CE EN 1078, deci verificați întotdeauna dacă noua cască are un astfel de autocolant. [1]

Pasul 3: Încercați mai multe

După ce știți ce mărime și tip de cască doriți, e bine să încercați mai multe căști într-un magazin de piatră. Dacă nu aveți această opțiune și cumpărați online, mai bine comandați 2-3 căști diferite și le returnați pe cele care nu vi se potrivesc. Unele căști pot avea aceeași dimensiune, dar le veți simți complet diferit atunci când le încercați. Mai ales dacă sunt de la diferiți producători.

Aici revenim la buget. In principiu este valabil că, cu cât casca este mai ușoară, cu atât este mai scumpă. Căștile purtate de profesioniști sunt complet ușoare, deoarece în timpul curselor profesionale contează fiecare gram. De asemenea, trebuie luată în calcul forma aerodinamică a căștii, câte găuri de ventilație are etc. Echipa noastră de asistență pentru clienți va fi bucuroasă să vă ajute cu toate întrebările pe care le aveți, așadar nu ezitați să ne contactați.

Și încă o sugestie - dacă ați cumpărat deja ochelari de ciclism, încercați noua cască cu ei. Aceasta pentru a vă asigura că ochelarii și casca nu sunt în contact și se potrivesc bine. Desigur, acest lucru se aplică și invers - așa că atunci când cumpărați ochelari, luați-vă și casca cu voi. De asemenea, asigurați-vă că puteți introduce ochelarii în orificiile de pe cască atunci când nu doriți să îi purtați. Credeți-mă, acest amănunt vă va face viața mult mai ușoară.

Pasul 4: Potriviți detaliile

Desigur, fiecare cap este diferit, astfel încât majoritatea căștilor au mai multe opțiuni de a fi ușor ajustate. Odată ce ați ales o cască care vi se potrivește bine, după ce o puneți pe cap, strângeți casca cu roata din spate, astfel încât casca să fie fixă pe cap.

Mai departe este necesar să vă reglați curelele. Începeți cu urechile - curelele ar trebui să meargă în jos în formă de V sub urechi - acest lucru poate fi reglat cu ajutorul cataramei din plastic. Este important să nu vă strângă curelele, acest lucru v-ar deranja în timp ce conduceți, mai ales când transpirați.

Fixați curelele sub bărbie. Aici este foarte important să reglați curelele la lungimea corectă. Dacă le trageți prea tare, vă vor sufoca. Dacă nu le trageți suficient, acestea nu își vor îndeplini rolul în caz de cădere.

Casca este ajustată corect atunci, când puteți introduce două degete între curelele fixate și bărbie, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

În cele din urmă, aranjați casca să stea imediat deasupra sprâncenelor - așa cum v-ați măsurat capul la pasul 1.

Pasul 5: Clătinați din cap

Când casca este fixată bine pe cap, împingeți-o ușor înainte, apoi înapoi și dintr-o parte în alta. Dacă se mișcă mai mult de jumătate de cm în orice direcție, trebuie să o reglați mai bine, sau este mare pentru dvs. Dacă însă, nu se mișcă deloc, este probabil prea mică pentru dvs. Dacă simțiți că mișcările sunt adecvate, încercați să mai clătinați capul în toate direcțiile. Dacă dimensiunea și ajustările sunt corecte, casca ar trebui să se miște doar minim.

CUM SĂ VĂ ÎNGRIJIȚI DE CASCĂ?

Ca la orice sport, veți transpira și atunci când mergeți cu bicicleta. Cu atât mai mult dacă aveți o acoperire a capului. Din fericire, căștile pentru ciclism au orificii concepute ingenios, care servesc atât aerodinamicii, cât și ventilației. Totuși, veți transpira oricum, așa că este nevoie ca casca să fie curățată ocazional.

În interiorul căștii se află o căptușeală, care este atașată de partea dură a căștii cu velcro. Această căptușeală trebuie îndepărtată și spălată. Folosiți doar apă cu săpun și uscați cel mai bine la soare. Ștergeți apoi partea dură a căștii cu o cârpă umedă atât în interior, cât și în exterior. Vara, vă recomand să curățați în acest fel, dacă nu după fiecare plimbare, atunci cel puțin o dată pe săptămână - în funcție de cât de des mergeți cu bicicleta.

CÂND SĂ SCHIMBAȚI CASCA?

Cu siguranță este necesar să schimbați casca după fiecare cădere. Deși poate părea că „sunt doar zgârieturi pe ea”, cu toate acestea, casca are de suferit în caz de accident, în principal în interior ceea ce adesea nu este vizibil cu ochiul liber. Și chiar dacă se pare că nu are nimic, s-ar putea să nu vă mai ofere suficientă protecție data viitoare când veți cădea. [1]

Este necesar însă, să schimbați casca nu numai după o cădere, ci cu regularitate după o anumită perioadă de utilizare. Acest lucru se datorează faptului că este influențată de factori precum soarele, transpirația și vibrațiile, care afectează calitățile de protecție ale materialului. Deci, este recomandat să schimbați casca la fiecare aproximativ 5 ani, dacă este purtată des. [1]

VEȘTI BUNE LA FINAL!

Producătorul italian Limar, ale cărui produse le puteți găsi și pe site-ul Holokolo, este unul dintre producătorii care oferă un program unic, CRASH REPLACEMENT. Practic, aceasta înseamnă că, dacă cumpărați o cască Limar și vă înregistrați pe site-ul lor web, în caz de deteriorare a căștii, chiar și în caz de cădere (!), veți avea dreptul la o reducere de 50% la o cască nouă de la acest producător. Dacă reușiți să cădeți și să deteriorați casca, este suficient dacă le trimiteți datele dvs. personale și o fotografie cu casca Limar deteriorată la adresa de e-mail. info@limar.com iar reducerea la o cască nouă este a dvs. Desigur, există câteva reguli aici, cum ar fi faptul că reducerea se aplică la întreaga sumă a căștii și bunurile trebuie să fie în stoc.

Vă țin pumnii ca să nu fie nevoie să folosiți acest lucru și vă rog să nu fiți egoiști și să purtai cască întotdeauna când sunteți pe bicicletă. Chiar dacă mergeți doar la magazinul din apropiere.

Surse:

[1] https://limar.com/faq/?lang=en#1527244966877-f0454c78-83be