Trainer pentru ciclism de interior

Tag-uri:
Trainer pentru ciclism de interior>

Ciclismul de interior a avut o reputație teribilă ca fiind extrem de plictisitor. Ideea de a-ți petrece timpul pe o bicicletă fitness în timp ce te holbezi la un perete, totul în scopul îmbunătățirii condiției fizice, părea un fel de nebunie. Datorită apariției aparatelor pentru antrenament inteligente și a aplicațiilor interactive ale terților, a crescut popularitatea antrenamentelor în interior care sunt mult mai ușoare sau, cel mai important, mai distractive. Dacă doriți să investiți într-un astfel de aparat, atunci acesta este articolul potrivit. 

Ce este un trainer inteligent?

Acestea sunt sunt dispozitive interactive care se conectează cu aplicații de ciclism de interior, cum ar fi Zwift, TrainerRoad, Rouvy, pentru a controla rezistența dispozitivului pentru a reproduce dealurile, vântul din față și alte condiții de pedalare. De asemenea, aceste aplicații vă pot conduce prin antrenamente pe intervale bazate pe performanță, rezistența ajustându-se automat pentru a vă menține în zonele de antrenament dorite. Am abordat acest subiect în detaliu în articolul meu Zwift – un mare ajutor pentru sezonul de iarnă.

Aparatele de antrenament inteligente de astăzi funcționează prin comunicarea cu aplicații de la terți pe smartphone-uri, tablete și computere, utilizând frecvențele wireless ANT+ sau Bluetooth. Sună complicat, dar majoritatea acestor aparate fitness și aplicații localizează și se conectează în mod automat printr-un simplu clic, așa că, în practică, este de obicei foarte simplu.

Cu o roată sau cu acționare directă?

Există două tipuri principale de aparate de antrenament inteligente: cu roți spate și cu tracțiune directă.

Trainere inteligente cu tracțiune spate

Trainerele inteligente cu tracțiune spate funcționează ca și aparatele de antrenament clasice " stupide " - se fixează roata spate pe un suport, iar roata se sprijină pe un tambur cu role. Acest tambur este conectat la o unitate de rezistență care comunică cu hardware-ul și aplicația aleasă de dvs. pentru a controla rezistența pe care o simțiți prin roată. Acestea sunt, de obicei, cele mai ieftine tipuri de aparate de antrenament inteligente, dar pot cauza uzura anvelopelor (deși sunt disponibile anvelope specifice pentru a atenua această problemă), din acest motiv acesta este cel mai zgomotos tip de trainer. Un alt dezavantaj este măsurarea puterii, care este, în general, mai puțin precisă, iar senzația de pedalare nu este adesea la fel de bună ca în cazul aparatelor de antrenament cu acționare directă. 

Trainere cu acționare directă

Pentru a folosi aparatele de antrenament cu acționare directă, este necesară îndepărtarea roții din spate și conectarea bicicletei la aparatul de antrenament cu ajutorul unei casete și a unei bucșe standard. Acestea sunt mai grele și mai scumpe decât aparatele de antrenament pe roți, dar prețurile devin din ce în ce mai competitive și prezintă o serie de avantaje.

În afară de aspectele evidente, și anume că nu uzează anvelopa din spate, acestea tind să fie mai silențioase și oferă o senzație de pedalare mai realistă. De asemenea, acestea sunt, de obicei, mult mai bogate în funcții și mai precise decât aparatele de antrenament pe roți atunci când vine vorba de măsurarea performanței. Bineînțeles, prețul va fi întotdeauna un aspect important.

Personal, recomand un trainer inteligent ieftin în locul unuia obișnuit, stupid (adică neinteligent), deoarece vă permite să profitați de lumile virtuale și de antrenamentele Zwift datorită rezistenței variabile și a măsurării puterii. Nu trebuie să jefuiți o bancă pentru a începe. Alegerea mea a fost Tacx Flow Smart la 999 lei, care oferă specificații solide pentru începători, este ușor de instalat și de utilizat și oferă performanțe excelente la un preț foarte bun.

Există o gamă de aparate de antrenament cu acționare directă la o gamă de prețuri din care puteți alege, dar cele mai bune costă de obicei peste 3 300 lei. Dacă cheltuiți mai mult, veți îmbunătăți, de obicei, plafonul de rezistență, simularea dealurilor, precizia puterii și senzația de pedalare. Unele dintre cele mai cunoscute mărci sunt Tacx, Garmin, Elite, Wahoo.

Bineînțeles că trebuie să aveți accesorii care să se potrivească cu aparatele pentru antrenament, iar acestea sunt sugestiile mele:

- Un prosop de sport

- O sticlă mare cu apă

- Un covoraș sau o altă formă de protecție a podelei

- Îmbrăcăminte ușoară de bună calitate care elimină bine transpirația

- Un ventilator