Pregătirea bicicletei pentru iarnă

Tag-uri:
Pregătirea bicicletei pentru iarnă>

O bicicletă care funcționează corect este o garanție a unei curse bune și a unui ciclist mulțumit. După un sezon solicitant, componentele sunt adesea uzate, iar înlocuirea lor înainte de iarnă poate evita multe complicații, fie în timpul mersului pe timp de iarnă, fie la începutul unui sezon nou.

În articolul de astăzi, vom analiza cum să vă pregătiți bicicleta pentru iarnă din două perspective diferite. Prima este mai simplă și se aplică celor, care pun bicicleta în beci pe timp de iarnă și o iau doar primăvara. A doua este pentru cei care nu își pot imagina ziua fără ciclism, iar mersul pe timp de iarnă nu este o problemă pentru ei.

„Iernarea unei biciclete”

La prima vedere, poate este o chestiune simplă. Cade prima zăpadă și trebuie doar să „ascundeți” bicicleta în beci. Mulți oameni fac această greșeală. Iar primăvara, sunt foarte mirați la sumele, pe care le lasă într-un service de biciclete. Este foarte ușor să evitați cheltuieli mari în acest sens.

Primul pas este să spălați bine bicicleta. Desigur, cu produse special destinate în acest scop. După spălare, este bine să verificați componentele, care se uzează rapid și care au lucrat cel mai mult în timpul sezonului. Uzura extremă poate fi văzută și cu ochiul liber. Uzura lanțului poate fi ușor verificată, încercâm să îl ridicăm puțin de pe pinionul mare. Dacă lanțul nu se mișcă și se ține de dinții pinionului, nu este necesar să-l înlocuiți. Dar dacă putem ridica lanțul cu câțiva milimetri sau chiar centimetri, atunci lanțul este uzat și trebuie înlocuit. Vă recomand să vă cumpărați o măsurătoare pentru uzura lanțului, care este un instrument ieftin și foarte folositor în acest scop.

Un lanț uzat poate scurta și durata de viață a casetei. Recunoaștem o casetă foarte uzată prin faptul că dinții săi nu sunt pătrați, ci se deformează mai mult în vârf.

Pe lângă componente, trebuie verificați toți rulmenții și jocul acestora. Fie că este vorba de monobloc sau de cuvetele furcii, jocul din ei poate fi nu numai enervant, ci și destul de periculos. Zgomotul în monobloc este mai enervant decât periculos. Dar la cuvetele furcii, jocul poate fi foarte periculos în cursele de coborâre, când bicicleta poate vibra periculos atunci când este frânată. Dacă nu sunteți complet siguri, este bine să aveți un tehnician de service, care să se uite la bicicletă.

După verificarea și evaluarea uzurii componentelor individuale, partea mai puțin plăcută este înlocuirea sau repararea acestora. De multe ori nici măcar nu este necesar ca bicicleta să fie trimisă la service și multe sarcini de service pot fi gestionate acasă. De exemplu, pentru a lubrifia cuvetele furcii, tot ce aveți nevoie este o cheie hexagonală și vaselină la îndemână. Dar dacă este necesară o vizită la service, este mai bine să reparați bicicleta înainte de venirea iernii. După un service amănunțit, bicicleta este gata pentru „iarnă” și primăvara trebuie doar să umflați anvelopele.

Tuning-ul bicicletelor iarna

Pentru grupul de oameni, care sunt fideli ciclismului chiar și în zilele geroase, vă aduc câteva sfaturi și trucuri, despre cum să vă bucurați de ciclism pe timp de iarnă, cât mai mult posibil. După cum am menționat mai sus, este esențial să aveți o bicicletă curată. În timpul iernii, acest lucru este valabil și mai mult. Sarea împrăștiată, care poate topi rapid zăpada și gheața de pe drum, poate, de asemenea, să degradeze foarte repede multe componente. O bucată din o cameră veche este suficientă pentru a proteja unele componente de sare. De exemplu, la joncțiunea tijei scaunului cu cadrul, este suficient să puneți camera, care împiedică sarea să pătrundă în cadrul bicicletei. Este recomandat să curățați suspensiile și să le ungeți după fiecare plimbare, în special pe bicicletele montane. Același lucru este valabil și pentru lanț.

De la o bicicletă curată, trecem la accesorii. Să începem de jos cu roțile. Anvelopele înguste și netede pot fi înlocuite cu ceva mai larg cu un model mai adânc. Cel mai bine este să aveți anvelope suplimentare pentru antrenament sau iarnă, pe care nu veți regreta că le-ați distrus. Anvelopele presurizate pe zăpadă, care este adesea gheață, nu vor rezista foarte bine. De aceea, prin reducerea presiunii, nu doar bicicleta vă va mulțumi, ci și corpul, pe care îl veți scuti de vânătăi. Aripile aparțin cu siguranță deasupra roților în timpul iernii. Astăzi, există multe modele elegante pe piață, care nu numai că arată bine pe bicicletă, dar își îndeplinesc și funcția. La urma urmei, nimeni nu vrea să vină acasă cu fundul ud, apoi să răcească sau să se îmbolnăvească.

Zilele sunt scurte, deci este o probabilitate mare, că veți reveni acasă pe întuneric. Problema siguranței bicicletelor este una dintre cele mai importante. A vedea și a fi văzut ar trebui să fie motto-ul de bază al fiecărui ciclist. Segmentul luminilor pentru biciclete a atins un nivel ridicat în ultimii ani, iar astăzi veți găsi și pe piață lumini, care vor transforma noaptea în zi. Pentru lumini, alegerea nu ar trebui să cadă asupra celor mai ieftine, care se pot descărca foarte repede iarna. De aceea este mai bine să investiți în ceva mai bun. Aspectul pe care ar trebui să ne bazăm atunci când alegem o lumină pentru o bicicletă este luminozitatea acesteia, care este exprimată în lumeni. Aceasta înseamnă că, cu cât sunt mai mulți lumeni, cu atât strălucește mai bine și puteți vedea mai bine. Minimul de lumeni, pe care ar trebui să-l aibă o lumină pentru bicicletă este în jur de 300-500. Ultimul aspect care trebuie luat în considerare atunci când alegeți o lumină sunt modurile, pe care le conține lumina. Lumina intermitentă va fi observată de șofer mai repede. Elementele reflectorizante nu arată cel mai bine pe bicicletă, dar pot contribui, de asemenea, foarte mult la o vizibilitate mai bună.

"Bicicletă de iarnă"

Este o bicicletă extra, concepută pentru ciclism pe timp de iarnă. Desigur, nu toată lumea își poate permite să aibă o astfel de bicicletă. Dar nu trebuie să fie întotdeauna un lucru scump. O astfel de bicicletă are avantajul că este concepută exact pentru ciclismul de iarnă și deci depinde în totalitate de voi cum o asamblați. Poate fi o bicicletă veche și trebuie doar să înlocuiți câteva componente pe ea sau o bicicletă ieftină din piață, pe care o puteți face după bunul plac. Pe o astfel de bicicletă vă puteți bucura de multă distracție, ceea ce de fapt, clismul pe timp de iarnă și înseamnă. Antrenamentele grele și lungi ar trebui înlocuite cu curse scurte, dar distractive.