DE CE ESTE IMPORTANTĂ PURTAREA LENJERIEI INTIME FUNCȚIONALE VARA?

Tag-uri:
DE CE ESTE IMPORTANTĂ PURTAREA LENJERIEI INTIME FUNCȚIONALE VARA?>

Vara, sezonul ciclismului culminează, oferind multe evenimente, excursii și curse. Această perioadă este foarte specifică pentru performanța sportivă, în special pentru temperaturile ridicate de peste 35 ° C, care apar din ce în ce mai mult în zona noastră. Căldura are un efect negativ asupra corpului uman și pune o presiune enormă asupra acestuia. În caz extrem, dacă alegeți hainele greșite, puteți ajunge într-o situație de criză sub forma supraîncălzirii corpului, care vă poate pune capăt prematur cursei. La urma urmei, sigur cunoașteți deja - din punct de vedere al simțurilor, antrenamentul și cursele sunt mult mai solicitante la căldură decât în condiții optime. În articolul de astăzi, veți afla cum, lenjeria termică funcțională vă poate crește confortul la antrenament.

DE CE SĂ PURTĂM MAI MULTE STRATURI ȘI VARA?

Mulți dintre voi ar putea spune când citesc introducerea la acest articol: "adică să iau pe mine mai multe straturi în acest safari?" Deși acest lucru poate părea paradoxal, este o soluție foarte bună și eficientă pentru a vă spori confortul termic în timpul cursei. Schimbarea bruscă a temperaturii nu îi face bine corpului uman în timpul exercițiului fizic, deoarece, pe lângă acoperirea energetică a pierderilor din cauza exercițiului, energia trebuie să asigure și fluctuații termice, ceea ce bineînțeles afectează negativ rezultatul antrenamentului sau al cursei. Când mergem cu bicicleta, traversăm diverse trasee, mai ales pe teren accidentat. La începutul călătoriei, poate fi de exemplu 35 de grade, dar în timpul antrenamentului putem face o urcare pe deal, unde poate fi cu 5 grade mai puțin, apoi coborâm din nou iar temperatura mediului se schimbă din nou dinamic.

Dacă pedalăm doar într-un tricou de ciclism, se va întâmpla să transpirăm mult atunci când urcăm dealul, în timp ce tricoul și corpul rămâne complet ud, așa că transpirația ne înfundă porii și corpul nostru nu se poate răci bine și astfel apare supraîncălzirea treptată a organismului, care ne scade rapid performanța în această urcare. La coborâre, ne va sufla vântul din nou și ne va răci, pentru că suntem complet umezi și, după finalizare, ne va lua ceva timp să revenim la temperatura și ritmul ideal. Pur și simplu, astfel de fluctuații de temperatură nu fac bine corpului uman și nici la atingerea unei performanțe sportive bune.

CUM FĂCEAU ÎN TRECUT 

În trecut participanții la curse - își desfăceau complet tricoul și sperau că, organismele lor nu se vor supraîncălzi. După ce au urcat în sus, membrii echipei le dădeau nu numai apă, ci și ziare pe care apoi și le puneau sub tricouri. La acea vreme, nu existau materiale atât de bune ca astăzi, iar ziarele erau folosite pentru izolarea pierderilor de căldură și a frigului, pe care ciclistul l-ar simți dacă l-ar sufla vântul printr-un tricou ud la vale.

MATERIALE MODERNE ȘI FUNCȚIA ACESTORA

Din fericire, timpul a progresat și de la ziare am ajuns  la lenjerie termică, care este concepută pentru cea mai mare căldură, când temperatura și umiditatea împiedică pielea să respire. Materialul este în cea mai mare parte din plasă și extrem de ușor și servește ca un strat intermediar de îmbrăcăminte, prevenind astfel și frecarea neplăcută a hainelor transpirate și umede de corp. Lenjeria drenează transpirația spre exterior, creând o senzație de uscat. Îmbrăcămintea funcțională joacă un rol atât de important pentrucă reglează temperatura corpului. Cu o activitate fizică crescută, îndepărtează umezeala din corp către alte straturi de îmbrăcăminte (adică tricou). Datorită acestui fapt, corpul va rămâne uscat iar noi ne vom simți perfect fie la urcare, fie la coborâre.

EXPERIENȚA PROPRIE

În trecut, nu am deținut o astfel de lenjerie termică de calitate, așa că am participat la concursuri doar într-un tricou de ciclism. În ziua concursului am avut în fața noastră o zi cu o temperatură de 35 de grade și o cursă cu o lungime de 120 km pe dealuri. Urcările au fost deosebit de dificile. Eram complet ud, de parcă cineva ar fi aruncat o găleată de apă pe mine și, bineînțeles, corpul meu nu a putut funcționa cum trebuie și nu m-am putut răci bine. Pe la jumătatea cursei am fost atât de supraîncălzit încât a început să îmi fie frig și atunci mi-am dat seama că este rău. Am fost complet „gata” și, în timp ce treceam printr-un sat, m-a depășit și o bunicuță, care mergea la magazin pe o bicicletă veche. Desigur, a trebuit să părăsesc imediat concursul. Fiindcă m-am simțit complet rău, mi-a venit în minte să îmi măsor temperatura imediat după această cursă - am avut 39,5 ° C. După ce m-am liniștit și m-am recuperat, nu mai aveam temperatură, așadar nu eram bolnav. Cu această poveste, am vrut să subliniez ce fluctuații extreme de temperatură trebuie să înfrunte corpul nostru în timpul exercițiului fizic. Cred că, dacă aș avea atunci lenjerie termică de calitate, nu s-ar fi ajuns la o situație atât de extremă și aș fi terminat cursa.

După cum am menționat, timpul a progresat și astăzi puteți alege pe site-ul Holokolo dintr-o ofertă bogată de lenjerie termică pentru călduri extreme. Absolut ideal ar fi să vă alegeți și un set frumos de îmbrăcăminte pentru ciclism, care va fi conceput tot pentru astfel de condiții. Așadar, nu ezitați, deoarece cu astfel de echipamente, antrenamentele sau cursele voastre în aceste condiții extreme de căldură vor deveni mult mai confortabile.