CUM VĂ PUTEȚI MENȚINE CONDIȚIA FIZICĂ PE TIMP DE IARNĂ: 5 activități potrivite, cu care garantat veți reuși.

Tag-uri:
CUM VĂ PUTEȚI MENȚINE CONDIȚIA FIZICĂ PE TIMP DE IARNĂ: 5 activități potrivite, cu care garantat veți reuși.>

Odată cu sosirea iernii, vremea se înrăutățește treptat și se întunecă mai devreme. Omul devine în mod natural mai leneș și nu ne mai trage așa de mult să ieșim pe afară. Știu din experiență că mulți dintre noi avem tendința ca odată cu sosirea iernii să neglijăm complet antrenamentele sau chiar le omitem complet și mai degrabă trecem la hibernarea de iarnă în confortul casei noastre. În acest articol, vă voi oferi câteva sugestii despre opțiunile cu care vă puteți menține în formă, chiar și în afara sezonului.

Includeți antrenamente multisportive

Sezonul de iarnă se caracterizează prin faptul, că se întunecă în jurul orei 16.00. Dacă lucrați în mod normal, sunteți un ciclist profesionist și un devorator de kilometrii, sau un fan al antrenamentului extrem de ciclism pe întuneric, atunci este ideal să includeți antrenamente variate în această perioadă. Beneficiul unui astfel de antrenament se reflectă în compensarea dezechilibrelor musculare, pe care le-ați dobândit pe bicicletă în timpul sezonului.

Cum să vă planificați activitățile?

De obicei, în timpul săptămânii este mai puțin timp pentru antrenamente, deci este bine să planificați 3 unități de antrenament mai scurte, cu un caracter mai intens. Dar nu depășiți pragul de lactat, deoarece acest lucru nu este important în această parte a antrenamentelor și, mai degrabă, accentul ar trebui să fie pus pe construirea unei baze de condiționare solide și stabile la intensități mai mici de sarcină. În weekend, de obicei, există mai mult timp pentru antrenament, dar aici este bine să includeți o activitate aerobă mai lungă în plan. Pentru cei care nu înțelegeți acești termeni sau vă antrenați fără a vă monitoriza ritmul cardiac sau performanța, respirația vă va arăta zona potrivită pentru voi. Dacă rămâneți fără respirație în timpul activității, dar în același timp puteți vorbi fluent, atunci vă aflați în zona potrivită. Dacă respirați foarte intens în timpul activității, iar vorbirea voastră este limitată, incompletă sau nu puteți vorbi deloc, atunci sunteți deja în sau peste pragul de lactat.

TOPUL meu de 5 activități

Încă fac ciclism la nivel profesional, mă antrenez regulat și iau parte la curse de ciclism. Pe lângă aceasta, lucrez și ca antrenor, de aceea în rândurile următoare vă prezint cele mai bune sporturi, cu care vă veți distra, dar care garantat vă vor menține condiția fizică ridicată.

 

  1. Ridicarea greutăților

Este un antrenament ideal pentru a compensa dezechilibrele musculare. Întrucât nu suntem culturiști, concentrați-vă pe antrenamentul circular de fitness, atunci când vă antrenați la sală. Este bine să includeți antrenamentul la sală de 1-2 ori pe săptămână. În antrenamente, concentrați-vă în principal pe antrenamentul complex cu propria greutate. Avantajul antrenamentului este că se face în interior, deci vă puteți antrena chiar și dacă afară e vreme rea. Vă recomand să încercați antrenamente de grup, unde nu este plictisitor, și în plus va fi mai „vesel“.

  1. ALERGAT

Ciclismul cu alergatul nu este foarte apropiat. Veți afla de îndată ce veți merge la o fugă pentru prima dată după sezon. După o jumătate de oră de trap, țineți cont de faptul că a doua zi veți avea febră musculară. Dacă ajungeți aici, să nu renunțați în acest moment ci continuați în ritmul stabilit. Mușchii de la picioare se obișnuiesc după câteva antrenamente. Alergatul este un instrument excelent de antrenament cu ajutorul căruia vă puteți menține sau chiar crește condiția, în plus, din punct de vedere a timpului și materialelor este neexigent. De-a lungul anilor, alergările pe deal sau pe scări și-au dovedit valoarea. 

În calitate de bicicliști, nu avem cea mai bună tehnică de alergare, iar aici nici măcar nu este necesar, pentru că atunci când alergați în sus faceți pași relativ mici și astfel „corpul” nostru suferă mai puțin. În ceea ce privește volumul de antrenament, este suficientă o oră în zona mixtă.

     3. TURISM

În lunile octombrie și noiembrie este o perioadă ideală pentru drumeții alpine. Este recomandabil să includeți o astfel de activitate pentru weekend când aveți suficient timp. Drumețiile au multe beneficii, dar ciclistul o folosește în principal pentru că este o activitate aerobă, care durează relativ mult timp. Cred că petrecerea timpului în natură la aer curat are și multe efecte benefice asupra sănătății, așa că înainte de a se închide traseele alpine, vă recomand să mergeți la munte.

     4. SCHI DE FOND

Condițiile de zăpadă, se înrăutățesc de la an la an, dar există încă multă zăpadă în munți. Așadar, în fiecare an includ schiul de fond în antrenamentul meu.

Această activitate este ideală pentru ciclist, deoarece împovărează corpul în mod complex. În ceea ce privește latura fizică și tehnică, este o activitate mai solicitantă și veți practica aici mai multe abilități de mișcare: forță, coordonare, echilibru, fitness. Veți obține și o reducere metabolică, deoarece schiurile de fond consumă multă energie. Un astfel de antrenament este foarte eficient și mai ales distractiv.

     5. BICICLETĂ DE MUNTE

Deoarece ciclismul este un sport specific, în funcție de volumul de kilometri, nu este bine să omiteți complet bicicleta, așa că recomand să includeți antrenamentul de ciclism în plan cel puțin 1x pe săptămână. Personal, nu sunt un susținător al bicicletei eliptice, așa că mă îmbrac bine și ies afară.

Cu un astfel de antrenament, nu veți fi complet ieșit din formă, în plus, dacă este zăpadă pe câmp, veți dobândi o tehnică excelentă de conducere. Un alt avantaj este că nu mergeți atât de repede în comparație cu o bicicletă rutieră, așa că vă veți simți și mai confortabil din punct de vedere a căldurii.

Cred că anul acesta nu veți trece la hibernare și veți încerca una (dacă nu toate) din aceste activități. Nu uitați că hainele de iarnă sunt necesare pentru distracția pe timp de iarnă, așa că răsfățați-vă cu ceva din colecția de iarnă de la Holokolo.