Pentru ca să nu îți înghețe degetele pe bicicletă

Tag-uri:
Pentru ca să nu îți înghețe degetele pe bicicletă>

Recunosc că, mănușile groase de iarnă sunt destul de enervante pe bicicletă (trebuie să le dăm jos de fiecare dată când vrem să folosim telefonul sau să mâncăm un baton în timp ce conducem bicicleta), dar pe de altă parte, fără ele nu am ajunge prea departe. Mai ales atunci când este frig de-a binelea iar temperatura scade bine sub zero. Poți avea cel mai bun echipament, dar la fel ca în cazul huselor de pantofi, dacă este frig la degetele de la mâini, probabil că te-ai întoarce acasă foarte repede ca să te încălzești.

În oferta noastră pe Holokolo avem câteva modele de mănuși de iarnă, și aici voi prezenta în detaliu cele mai bine vândute cinci modele.

CASTELLI ESTREMO

Cele mai calde mănuși de la producătorul italian Castelli, dezvoltate pentru temperaturi scăzute și vreme nefavorabilă (producătorul afirmă un interval de temperatură de la -5 °C la 5 °C). Partea superioară a mănușii este confecționată din material GORE-TEX INFINITUM ™ X-Fast rezistent la vânt și apă. Palma este realizată din fleece, care este aproape complet acoperit cu imprimeu din silicon, ceea ce garantează o bună aderență pe ghidon.

Mănușile au degetul mare din frotir, care îți vine foarte bine atunci când începe să îți curgă nasul. Un alt avantaj este banda Velcro largă de pe încheietura mâinii pentru îndepărtarea ușoară de pe mâini și pentru a le pune înapoi în timp ce conduci. Acest model face parte și din echipamentul colegei noastre Liv, care le-a testat chiar și în timpul călătoriilor lungi de iarnă la temperaturi negative. Deși mănușile arată la prima vedere destul de robuste, ele nu restricționează mișcarea sensibilă a degetelor în timpul frânării sau al schimbării vitezei.

Singurul lucru pentru care eu l-aș reproșa acestor mănuși este că nu au elemente reflectorizante. La urma urmei frigul, întuneric și iarna merg mână în mână, iar siguranța ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc.

Preț: 436 lei

SANTINI VEGA EXTREME

 

Mănuși care au multe avantaje, dar și dezavantaje. Stratul exterior este realizat din material PU (poliuretan), care este complet rezistent la apă și la vânt. Stratul interior este realizat din fleece plăcut Super-Roubaix. Potrivit producătorului, aceste mănuși sunt concepute pentru cele mai dure condiții - vânt, ploaie, ger (intervalul de temperatură de la -8 °C la 5 °C). Acest lucru nu se aplică însă, dacă nu ai un strat inferior sub aceste mănuși. Producătorul recomandă ca strat inferior, mănușile Santini Alpha, care sunt fabricate din țesătură ALPHA® de la POLARTEC®. În prezent, nu avem aceste mănuși în stoc, dar le poți înlocui cu mănușile Six2 GLX, GLX MERINOS, sau Biotex WOOL EFFECT.

Alte avantaje: materialul este foarte subțire, asemănător cu neoprenul. Datorită acestui fapt, oferă un control foarte bun asupra ghidonului atunci când schimbi viteza sau frânezi. Logo-ul Santini din partea de sus este reflectorizant. Mănușile nu au niciun imprimeu din silicon pe palmă, ceea ce la prima vedere poate părea că vor aluneca pe ghidon. Cu toate acestea, materialul aderă foarte bine, deci siliconul nu este necesar în acest caz.

Dezavantaje: mănușile nu au degetul mare din frotir, așa că, dacă ai nevoie să îți ștergi transpirația sau alte „lichide” în timpul conducerii, ai ghinion. Aceste mănuși pot fi foarte enervante atunci când le pui pe mâini, mai ales pentru cicliștii cu încheietura groasă, deoarece nu au bandă velcro. Ceea ce este destul de regretabil atunci când ai nevoie să manipulezi cu telefonul (desigur, nu în timp ce conduci - asta nu se recomandă). Dacă nu vrei să controlezi smartphone-ul cu nasul, trebuie să dai jos mănușile.

Preț: 260 lei

 

BIOTEX EXTRAWINTER

 

Aceste mănuși sunt probabil cele mai bune din oferta de astăzi în ceea ce privește raportul preț/performanță. Acestea îndeplinesc foarte bine toate cerințele care sunt puse asupra mănușilor de iarnă. Sunt fabricate din 90% poliester și 10% nailon. Nu sunt menționate tehnologii speciale, dar potrivit producătorului italian Biotex, acestea sunt adecvate până la -10 °C. Au imprimeuri reflectorizante pe degetul arătător și mijlociu, logo Biotex pe partea exterioară și, de asemenea, bandă velcro pe încheietura mâinii. Pe partea interioară a ambelor degete arătătoare este cusută o bucată de material (probabil imitație de piele) care permite controlul smartphone-ului. Fixarea este cu velcro și mănușile sunt foarte ușor de pus pe mână și de dat jos. Palma are un imprimeu din silicon pentru o aderență mai bună. Degetul mare este din fleece și absoarbe bine transpirația. Poți alege dintre trei combinații de culori: negru cu gri, negru cu albastru, negru cu fluo-galben.

Singurul lucru pe care îl am de reproșat acestor mănuși este mărimea mai mică. Dar suntem deja obișnuiți cu acest lucru la produsele italiene. Ajunge să faci comandă la o mărime mai mare și va fi ok. În mod normal port mărimea S sau M dar la acestea am avut nevoie de mărimea L.

Preț: 198 lei

 

CASTELLI MORTIROLO

 

Mănușile sunt fabricate din țesătură GORE-TEX INFINITUM ™ WINDSTOPPER®, care este extrem de rezistentă la vânt, menținând în același timp pielea caldă și garantând respirabilitatea. În ceea ce privește căptușeala, se utilizează două tipuri de material fleece - mai fin în partea de jos și ușor mai „pufos” în partea de sus. Potrivit producătorului, aceste mănuși sunt potrivite pentru condiții mai blânde (de la 7 °C la 15 °C), dar au o serie de alte avantaje. Sunt foarte bine lucrate cu detalii inteligente. În opinia mea, cel mai mare avantaj al acestor mănuși este fermoarul YKK® impermeabil, care, după cum se poate vedea în imagine, merge transversal de la degetul mare la încheietura mâinii. Datorită acestui fapt, mănușile sunt foarte ușor de luat pe mâini și de dat jos. Logo-ul reflectorizant Castelli de pe degetul arătător și logo-ul GORE-TEX INFINITUM ™ de pe încheietura mâinii sunt suficiente. Mănușile au benzi lungi din silicon pe palmă, care garantează o bună aderență pe ghidon. De asemenea, benzi lungi din silicon sunt și pe interiorul degetului arătător și al degetului mijlociu - acest lucru m-a făcut să mă bucur fiindcă am crezut că, voi putea controla ecranul tactil de pe telefonul meu, dar, din păcate, opusul este adevărat. Se pare că aceste benzi sunt disponibile pentru aderență pe ghidon și nu pentru controlul telefonului. Mănușile sunt extrem de ușoare (79g) și poți alege dintre trei combinații de culori: light black, saville blue a dark grey cu fermoar verde.

Preț: 330 lei

 

ALÉ WINTER

 

Mănuși universale de iarnă potrivite pentru temperaturi de la -2 °C la 8 °C. Partea superioară a mănușii este fabricată din 100% poliester, iar palma este din 100% poliamidă, care seamănă cu piele de căprioară. Căptușeala este confecționată tot din 100% poliester asemănător cu materialul fleece. Mănușile au detalii galbene strălucitoare, dar nu au deloc elemente reflectorizante. La capătul ambelor degete arătăroare este o inserție realizată dintr-un fel de material, datorită căruia poate fi controlat ecranul tactil de pe smartphone. Fixarea este cu bandă velcro și mănușile sunt foarte ușor de pus pe mână și de dat jos. Palma are un imprimeu din silicon și chiar și o căptușeală cu gel. Mănușile nu au degetul mare din frotir. Din punctul meu de vedere, raportul preț/performanță nu este chiar cel mai bun.

Preț: 304 lei