Huse pentru pantofi de ciclism de iarnă.>

Dacă mergi cu bicicleta chiar și în lunile de iarnă, ești fără îndoială unul dintre cicliștii pasionați cu echipament adecvat de iarnă. Și cu siguranță nu îți lipsesc huse de pantofi - totuși, oricât de multe trucuri mai mult sau mai puțin dovedite ai folosi (pungi, folie de aluminiu, folie alimentară), degetele de la picioare îți îngheață în continuare, ceea ce, în cele din urmă strică bucuria din sport.

La Holokolo oferim diverse tipuri de huse pentru pantofi, dar în acest blog ne vom concentra în principal pe cele destinate pentru temperaturi mai scăzute, astfel încât să te poți bucura în continuare de condus chiar și în timpul iernii.

SANTINI VEGA EXTREME

Stratul exterior al acestor huse este fabricat din material PU (poliuretan), care este complet rezistent la apă și la vânt. Stratul interior este realizat din lână Super-Roubaix, iar vârful husei este izolat suplimentar cu material izolant Alpha POLARTEC®. Aceste huse sunt cele mai bune și mai călduroase dintre toate pe care le-am încercat personal până acum. Recomand cu sinceritate! Singurul dezavantaj al acestor huse ar putea fi partea superioară relativ îngustă - pentru cicliștii cu gambele mai largi, acest lucru ar putea însemna că nu le vor putea fixa bine, respectiv le vor putea fixa cu dificultate.

Elemente reflectorizante: Sigla Santini pe partea din față. Îmi lipsește ceva reflectorizant și pe partea din spate.

Fixare și încălțare: fermoar impermeabil, care este situat la exterior. Fermoarul este suficient de puternic și durabil. Husele sunt relativ ușor de încălțat datorită benzii velcro largi care trece vertical peste picior. Recomand să încalți mai întâi husele și de-abia apoi să încalți pantofii de ciclism după care tragi husa peste partea superioară a pantofului. Nu sunt pe deplin potrivite pentru pantofii MTB, deoarece vârfurile pantofilor pot rupe cu ușurință husa la mers.

Intervalul de temperatură: producătorul declară temperaturi de la -8 ° C la + 5 ° C. Eu le-am testat la aproximativ -2 / 3 ° C în timpul unei curse relativ lungi și singura dată, când am simțit frig la degetele de la picioare, a fost la coborâri. Când am mers pe teren drept, am avut picioarele complet calde, deși degetele de la mâini mi-au fost de-a dreptul înghețate. Observație - În pantofi am mai avut și o pereche de șosete din lână.

Rezistența la apă: 5/5 - complet impermeabile

Prețul: 79€

 

CASTELLI RoS 2

Denumirea acestor huse RoS (Rain or Shine) înseamnă că sunt potrivite (aproape) pentru orice vreme. Fie pentru plimbări în condiții uscate și însorite, fie pentru zile ploioase și umede. Personal, apreciez foarte mult acest design, combinația de materiale și înălțimea huselor sunt nu numai funcționale, ci și plăcute ca aspect. Întregul panou frontal al husei este căptușit cu material fleece Polartec® PowerStretch®, iar panourile laterale sunt impermeabile, căptușite cu fleece din 3 straturi.

Elemente reflectorizante: distinctive pe călcâi, dar la acest model îmi lipsește elementul reflectorizant în față.

Fixare și încălțare: fermoar YKK® impermeabil pe lateral. Fermoarul este relativ puternic. Am încercat să le încalț pe pantof - însă nu este ușor, deși materialul este relativ strech și de mare ajutor este și bucla din spate. În partea de jos, husele au croială pentru fixarea pantofului pe biciletă și pentru călcâi, deci nu se deschid.

Interval de temperatură: producătorul declară 0 °C până la 14 °C, deci sunt recomandate pentru o iarnă mai blândă.

Rezistența la apă: 5/5 - complet impermeabile

Prețul: 90€

 

CASTELLI INTENSO UL

Aș recomanda aceste huse pentru condiții reci, dar uscate. Partea din față este fabricată din material GORE-TEX INFINITUM™ WINDSTOPPER®, care este respirabil, dar în același timp protejează picioarele de vânt și le menține calde. Husele sunt izolate cu fleece foarte plăcut, care aproape seamănă cu plușul. Partea din spate a husei este fabricată din neopren, care protejează picioarele de stropirea cu apă și, datorită proprietăților strech ale neoprenului, permite, de asemenea, încălțarea mai ușoară. Aceste huse sunt folosite și de cicliștii profesioniști din echipa Ineos. În plus, poți alege dintre patru versiuni de culoare.

Elemente reflectorizante: două curele pe spate și un logo reflectorizant pe lateral exterior.

Fixare și încălțare: Fermoar YKK® pe toată lungimea spatelui husei, care este acoperit din interior cu neopren pe toată lungimea. La fel ca în cazul Santini Vega Extreme, și aceste huse au velcro în partea de jos, ceea ce permite încălțarea și descălțarea foarte ușoară. Potrivite atât pentru încălțăminte rutieră, cât și pentru MTB.

Interval de temperatură: producătorul declară 0 °C până la 14 °C, deci sunt recomandate pentru o iarnă mai blândă.

Rezistența la apă: după cum am menționat, husele te vor proteja de stropirea cu apă de pe drum, dar nu le-aș recomanda pentru o vreme cu adevărat ploioasă.

Prețul: 70€

 

ALÉ WINTER

Husele sunt confecționate din neopren de 3 mm, au un vârf întărit și o înălțime de 22 cm, ce poate fi potrivit pentru cicliștii cu gambe mai groase. Oferă protecție suficientă de apă, dar nu sunt izolate cu fleece sau ceva de genul ăsta, așa că ai grijă să porți șosete calde (de preferință Merino).

Elemente reflectorizante: talpă și buclă reflectorizante. Cu siguranță aș întâmpina și altceva în partea din față sau pe partea laterală a huselor.

Fixare și încălțare: fermoar impermeabil pe toată lungimea spatelui, care este acoperit în partea de sus. Bucla din spate menționată deja va face cu siguranță mai ușoară încălțarea huselor, care este mai puțin solicitantă datorită proprietăților strech ale neoprenului. În partea de jos, husele au croială pentru elementele de fixare pe pedale și pentru călcâi, dar nu se pot deschide. Nu le-aș recomanda pentru pantofii MTB.

Interval de temperatură: producătorul declară 0 ° C până la 8 ° C.

Rezistența la apă: datorită neoprenului cu grosimea de 3 mm, husele sunt extrem de impermeabile.

Prețul: 44€

 

CASTELLI DILUVIO UL

Model nou în acest an de la Castelli, care combină bestsellerurile Diluvio C și Diluvio Allroad. Neoprenul premium de 3 mm protejează picioarele de apă și într-o oarecare măsură și de frig. Husele au cusături etanșe, astfel încât să nu permită intrarea apei.

Elemente reflectorizante: logo Castelli mare pe lateral plus un dreptunghi reflectorizant pe călcâi. În aceste huse, nu ar trebui să fii neobservat de șoferi în întuneric.

Fixare și încălțare: fermoarul YKK® din spate de-a lungul întregii lungimi a huselor și banda velcro din partea de jos garantează nu numai încălțarea foarte ușoară, dar sunt potrivite și pentru orice tip de pantof.

Interval de temperatură: producătorul declară 2° C până la 14° C.

Rezistența la apă: datorită neoprenului cu grosimea de 3 mm, husele sunt extrem de impermeabile.

Prețul: 50€