Ciclism pe timp de noapte>

Am citit recent un articol despre o listă de zece lucruri pe care fiecare ciclist ar trebui să le facă cel puțin o dată în viață. Unul dintre aceste lucruri este mersul cu bicicleta pe întuneric. Pedalarea pe întuneric poate fi interesantă, distractivă, dar și puțin mai periculoasă. În articolul de astăzi, vom analiza regulile de bază ale mersului cu bicicleta pe întuneric și vom adăuga câteva sfaturi despre ce nu trebuie să uitați.

Să nu meargă în pădure cine are frică de frunze (întuneric)

Conducerea pe drum pe timp de noapte este în sine mai periculoasă decât în timpul zilei. Ca să nu mai vorbim de șoferii care încă mai cred că bicicliștii nu au ce căuta pe șosea. Prin urmare, voi menționa în treacăt această problemă generală în cele ce urmează și o voi aborda mai pe larg într-un articol separat. 

Astăzi, aproape toată lumea are mai mult de o bicicletă acasă. De cele mai multe ori este o combinație de o bicicletă de drum și una de MTB. Așadar, dacă vă gândiți să mergeți pe întuneric, o bicicletă de munte este o alegere mai rațională în opinia mea. Întunericul evocă mister și frică subconștientă la majoritatea oamenilor, ceea ce poate fi, în mod paradoxal, o motivație pentru a experimenta ciclismul pe întuneric. O astfel de senzație plină de adrenalină nu este, evident, pentru toată lumea. Cu toate acestea, cei mai aventuroși ar trebui să țină cont de câteva reguli de bază. 

De la o vârstă fragedă am fost învățați cum să ne comportăm în pădure. După lăsarea întunericului, acest lucru este și mai adevărat. Odată cu întunericul iasă pe drum și o varietate de animale care nu sunt întotdeauna fricoase, ceea ce înseamnă că o întâlnire cu un ciclist poate reduce siguranța acestuia pe bicicletă. Așadar, alegeți întotdeauna un traseu pe care îl cunoașteți bine și păstrați explorarea teritoriilor necunoscute pentru zilele însorite. Să mergi cu bicicleta singur în pădure, pe întuneric, este cu siguranță un semn de mare îndrăzneală, dar să ai un partener cu tine este un semn de prudență. Nu putem ști niciodată dacă nu cumva ne rătăcim din greșeală în pădure sau dacă nu vom întâmpina vreo problemă tehnică în afară de un mistreț sălbatic. Într-un moment ca acesta, este mai bine să nu fim singuri. 

Echipament obligatoriu

Indiferent dacă conduceți pe întuneric iarna sau chiar vara, temperaturile sunt întotdeauna puțin mai scăzute seara. Îmbrăcămintea potrivită vă poate oferi un confort care nu vă va determina să vă retrageți după câțiva kilometri. Regula pe care o urmez eu atunci când aleg hainele de iarnă potrivite este că trebuie să îmi fie puțin frig la începutul cursei. Corpul se încălzește automat după câteva minute, iar senzația inițială de frig dispare treptat.  Poate părea un nonsens, dar dacă imediat la începutul cursei simțiți o căldură confortabilă, riscați să transpirați inutil în timpul cursei. Colecția de iarnă HOLOKOLO oferă piese de calitate pentru a vă proteja de vremea rece. Când vine vorba de îmbrăcăminte, nu pot omite elementele reflectorizante care sporesc siguranța, mai ales pe timp de noapte. 

O altă parte a echipamentului obligatoriu ar trebui să fie câteva scule de bază pentru bicicletă. La Holokolo puteți alege dintr-o gamă largă de mini-chei multifuncționale până la scule pentru service de înaltă calitate. Personal, recomand să aveți la dumneavoastră o cheie multifuncțională la fiecare plimbare care are cel puțin un dispozitiv de nituire pentru lanț. 

În ce privește farurile și lumina pe bicicletă, am abordat acest subiect mai detaliat într-un articol anterior, dar aș menționa, de asemenea, că este o idee bună să aveți mai mult de un far pe bicicletă, eventual niște baterii de rezervă în cazul în care vi se descarcă lanterna. Practic, nu puteți călători pe întuneric fără lumină, așa că alegerea unei lumini potrivite este garanția unei reveniri sigure acasă. O lanternă sau un far de bună calitate ar trebui să reziste și în condiții mai reci, când nu ar trebui să se descarce repede. Acest lucru este valabil mai ales în cazul celor ieftine care se pot opri la temperaturi ușor mai scăzute. Locul în care este amplasată lumina este la fel de important. Lumina din față, care este albă, se pune de obicei pe ghidon sau sub acesta. Luminile din spate, care sunt roșii, sunt importante în principal pe drum, unde este foarte important să fim bine văzuți de șoferi de la o distanță suficient de mare.  

De ce nu pe șosea?

Bineînțeles, cine vrea, poate să conducă pe întuneric și pe șosea. Eu însumi am experimentat o astfel de cursă de câteva ori, dar s-a datorat mai mult unei proaste estimări și supraestimări a puterii mele. Dacă vă deplasați de la serviciu cu bicicleta, este de asemenea inevitabil acest lucru. În ultimele luni au existat multe rapoarte privind coliziunea dintre o mașină și un biciclist, în unele cazuri, din păcate, tragice. În calitate de bicicliști, vom fi întotdeauna acei utilizatori ai șoselelor care sunt mai vulnerabili. Prin urmare, siguranța noastră ar trebui să fie cel mai important element la care să ne gândim de fiecare dată când ne urcăm pe bicicletă. Pe drum, în pădure, pe timp de zi sau pe întuneric.

Câteva sugestii pentru mersul cu bicicleta pe timp de noapte

  1. Verificați temeinic bicicleta înainte de fiecare cursă pentru a preveni problemele tehnice.
  2. Aveți întotdeauna asupra dumneavoastră un telefon mobil complet încărcat.
  3. Înainte de fiecare plimbare, spuneți cuiva de acasă exact unde mergeți.
  4. Nu uitați să vă completați energia în timp ce conduceți.
  5. Bucurați-vă de cursă!