7 sugestii despre cum să nu-ți pierzi motivația de a te antrena în sezonul de tranziție

Tag-uri:
7 sugestii despre cum să nu-ți pierzi motivația de a te antrena în sezonul de tranziție>

Sezonul principal de ciclism se apropie încet de sfârșit. Zilele calde și frumoase încep să facă parte din domeniul trecutului și se întunecă devreme. Personal, eu numesc lunile de toamnă târzie și iarnă "anotimpul întunecat al ciclistului". Citiți următoarea postare pentru a vedea cum să te motivezi să te antrenezi și în această parte a sezonului.      

În ultimii ani, anotimpul de toamnă târzie sau de iarnă a început să mă deranjeze. Acest lucru se datorează în principal faptului că iarna a încetat de mult să mai corespundă, din punct de vedere meteorologic, anotimpului al cărui nume îl poartă. În loc de zăpadă, soare și îngheț, avem adesea polei, ceață, ploaie și zile sau săptămâni în care soarele este doar în imagine. În plus, la orizont nu se întrevede nici o cursă, ceea ce face ca motivația de a te antrena scade rapid. Următoarele sugestii însă, v-ar putea ajuta să vă păstrați motivația de a vă antrena.

1. Găsiți-vă un antrenor

Dacă faceți parte dintr-un grup de cicliști mai ambițioși și participați în mod regulat la curse și evenimente de ciclism, atunci găsirea unui antrenor poate fi opțiunea ideală pentru dumneavoastră. După principalul sezon, aveți cu siguranță tendința de a încetini sau de a renunța la antrenamente. Nu este rău pentru o perioadă de timp, dar dacă trece prea mult timp, revenirea la antrenament este întotdeauna foarte dificilă. În plus, cicliștii pasionați au tendința de a se antrena mereu la aceeași intensitate, iar această rutină de-a lungul anului poate deveni destul de plictisitoare. 

O experiență cu totul nouă și o scânteie pentru antrenamentul dumneavoastră pot fi antrenamentele ghidate de un antrenor experimentat care va adăuga sens planului dumneavoastră, ceea ce se va reflecta rapid în mod pozitiv asupra gestionării timpului din ziua dumneavoastră și asupra performanței în sine.

2. Pedalați cu un partener sau în grup

Dacă faceți parte dintre cicliștii care nu au ambiții de curse și pur și simplu nu aveți nevoie de un antrenor, este minunat dacă vă găsiți un prieten cu un tonus asemănător sau vă alăturați unui grup de "entuziaști" cu o condiție fizică similară. Antrenamentele de rezistență mai lungi trec mai repede atunci când ai cu cine să schimbi o vorbă. În schimb, pentru antrenamente mai intense, vă puteți propune o provocare sau un challenge. De exemplu, cine va urca primul pe  deal, și cu siguranță veți fi mai "motivați" decât într-o cursă individuală unde mergeți singur.

3. Urmați un segment din aplicația STRAVA

Aplicațiile moderne pentru ciclism oferă funcții foarte interesante. O astfel de caracteristică este reprezentată de segmentele din aplicația STRAVA, pe care le puteți descărca pe calculatorul bicicletei și le puteți parcurge "live". Această aplicație m-a prins și pe mine, iar de multe ori observ că pedalez din toate puterile în timpul antrenamentelor la intervale ca și cum aș fi într-o cursă. 

Când vreau să îi înving pe alții în ranking, știu să mă antrenez foarte bine și într-un antrenament ca acesta. Cred că și asta este o modalitate prin care vă puteți motiva. Desigur, în această perioadă de tranziție, nu exagerați cu segmentele, pentru că antrenamentul nu este atât de mult despre antrenamentul pe intervale. Dar, din când în când, nu este rău să-ți dai drumul și să te distrezi și în acest fel.

4. Vegyen valami újat      

Un alt lucru care cred că poate face orice ciclist fericit și motivat să se antreneze este cumpărarea unui lucru nou pentru bicicletă. Fie că investiți în echipamentul în sine sau în haine, veți aștepta cu nerăbdare următoarele plimbări. De exemplu, am comandat recent câteva piese de îmbrăcăminte interesante de la Holokolo, pe care le testez și eu, și care mă atrag să ies și în condiții de vreme mai rea.

5.Evitați stereotipul

Ideal dacă dețineți mai multe biciclete pentru diferite stiluri de mers. Sau, puteți alege între mai multe activități. În acest fel, puteți pedala sau antrena ceva diferit în fiecare zi, iar antrenamentul dumneavoastră va lua o nouă direcție. Încercați să mergeți pe șosea într-o zi, pe off-road în ziua următoare sau pe gravel în ziua următoare. Apoi mergeți la alergat sau faceți exerciții în "sala de fitness". Pe lângă toate activitățile în aer liber, încercați să păstrați o varietate de trasee și nu faceți același lucru în fiecare zi. 

6. Încercați ciclo - gastro - turismul

Dacă nu ați încercat această disciplină de ciclism, nu pot decât să vi-o recomand. Ultima dată am făcut un antrenament minunat de 100 km împreună cu tatăl meu, la 2000 m de altitudine în acest stil de ciclism. Principiul unei astfel de curse este foarte simplu. În timpul cursei, alegeți un traseu unde există un bufet sau un restaurant în cel mai înalt punct. Când ajungeți la această culme, faceți-vă bucurie cu o specialitate culinară locală

Desigur, pentru a obține mai multă plăcere de la o astfel de cursă, alegeți o vreme mai frumoasă pentru realizarea ei.

7. Stabiliți-vă un obiectiv

În cele din urmă, probabil cel mai important lucru. Este clar că până și cel mai bun rider amator sau doamna care conduce un Pegas roșu până la magazin nu "pedalează" fără un scop. De aceea, cred că una dintre cele mai bune forme de motivație, care poate fi realizată pe tot parcursul anului, este un fel de provocare. Fie că este vorba de îmbunătățirea condiției fizice, de îmbunătățirea sănătății, de pierderea în greutate, de escaladarea munților, de participarea la o cursă sau de parcurgerea unor kilometri, mai presus de toate, pedalați cu bucurie și cu zâmbetul pe buze. La urma urmei, chiar și canibalul Eddy Merckx a spus: "Pedalează atât de mult sau atât de puțin cât de mult sau de puțin poți, dar pedalează."

Sper că v-am motivat cu acest articol și că, datorită acestor sugestii, "sezonul întunecat al ciclismului" va trece mai repede. Noroc la sport!