5 SUGESTII PENTRU PREGĂTIREA PENTRU PRIMA CURSĂ

Tag-uri:
5 SUGESTII PENTRU PREGĂTIREA PENTRU PRIMA CURSĂ>

ALEGE CATEGORIA POTRIVITĂ

Fie că ești un ciclist rutier sau montan, atunci când te gândești la prima ta cursă, trebuie să alegi categoria potrivită. Dacă faci parte printre luptătorii cu o formă fizică de top, conduci 10.000 km pe an și mai mult și dorești să concurezi cu regularitate, este potrivit să ceri de la asociația locală de ciclism să îți elibereze o licență de curse. Apoi, poți participa la cursă cu o licență de ciclism în categoria de vârstă relevantă. Dacă conduci mai puțin, dar ai inima unui competitor, atunci există o posibilitate și pentru tine sub forma așa-numitelor "maratoane pentru cicliști". Aici trebuie doar să alegi cursele potrivite, să te înregistrezi și poți merge la cursă.

ALEGE TRASEUL CORECT

De regulă, la maratoanele pentru cicliști sunt corecte mai multe rute la alegere. Traseele sunt împărțite în funcție de dificultate, de la cele mai puțin solicitante la trasee, care vor pune la încercare chiar și pe profesioniști. Din acest motiv, nu-ți supraestima abilitățile și alege un traseu cu parametri similari antrenamentului tău normal.

INCLUDE INTENSITATEA ÎN PREGĂTIRE

Cursele de ciclism au o atmosferă foarte specifică. La început stai alături de alți cicliști cu performanțe diferite. După începerea cursei, așa cum se spune în argoul ciclist, pleacă imediat „bombele”, și apoi se selectează grupurile de performanță de cicliști. Pentru a putea supraviețui unei astfel de selecții și a prinde un grup de performanțe similare cu al tău, este necesar să incluzi unități de antrenament, în care să te concentrezi asupra dezvoltării peste pragul lactat. Care dintre voi se antrenează fără a-și monitoriza ritmul cardiac și performanța, este limita în care nu mai poți vorbi din cauza exercițiilor fizice și a respirației rapide.

ALIMENTAȚIA ȘI REGIMUL DE BĂUT ÎN TIMPUL CONCURSULUI

Vei avea un angajament maxim pe parcursul întregii curse, așa că sub influența adrenalinei și a endorfinelor se poate întâmpla asta uiți să mănânci și să bei. Acesta este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla în timpul unei curse, deoarece după aproximativ o oră de performanță maximă vei rămâne fără glicogen, care te-ar putea „opri”. În plus, ai trece doar prin curse sau ar trebui să te retragi din ele. Vrei să dai puterea maximă în cursă dar să mănânci ceva solid este o problemă destul de mare. Din acest motiv, îți recomand să îți iei cu tine geluri energetice, pe care doar le strângi în gură și le bei cu apă, și ele îți oferă o realimentare minunată pentru performanțele tale de top. Îți recomand să mânânci gelul la fiecare oră de exercițiu și să-l bei întotdeauna numai cu apă curată. În ceea ce privește băutura în sine - bea în funcție de nevoile tale individuale. Ține într-o sticlă băutură ionică iar în a doua apă pură. Pe pagina Holokolo vei găsi geluri și băuturi de calitate de la compania Powerbar, pe care le folosesc și eu în cursă.

NU UITA DE SERVISUL DE BAZĂ

Cu excepția cazului în care ești un ciclist cu licență, care are la dispoziție un vehicul mecanic sau dacă concurezi în off-road cu o bicicletă de munte, nu uita de instrumentele de bază. O cheie multiplă, o cameră, un cartuș de umflat, kiturile montane sunt întotdeauna potrivite. În cazul unei defecțiuni, este clar că probabil nu vei câștiga cursa, dar este întotdeauna mai bine să termini cursa și să o iei ca pe un antrenament de calitate, decât să stai undeva în pădure sau să te plimbi cu „colecționarul” .

În zilele noastre, acțiunile de ciclism au „inundat piața” și depinde de tine pe care îl alegi. Cred că acest articol te va ajuta să te pregătești pentru prima cursă. Și, în cele din urmă, amintește-ți că: "Nu este important să câștigi, ci să participi!"