5 motive pentru care ciclismul în toamnă este frumos

Tag-uri:
5 motive pentru care ciclismul în toamnă este frumos>

Odată cu sosirea lunii septembrie, vremea începe să se schimbe încet, iar ciclismul capătă o atmosferă interesantă. Personal, îmi place foarte mult acest anotimp, iar în acest articol voi detalia 5 motive pentru care cred că mersul pe bicicletă toamna este foarte frumos.

1. Antrenament de plăcere

Cei mai mulți dintre voi trebuie să participați la diverse curse sau evenimente de ciclism în timpul verii, unde este nevoie de o condiție fizică adecvată și trebuie să lucrați din greu la aceasta pe tot parcursul sezonului. Odată cu sosirea toamnei, sezonul principal se încheie și, odată cu el, și seria de curse. Pentru mine, acest lucru înseamnă că pot încetini considerabil în această perioadă și pot începe să mă bucur de antrenament. Nu țin evidența orelor, kilometrilor sau a intervalelor, ci doar mă bucur de peisaj. Îmi place foarte mult acest tip de "plimbare" și cu siguranță are un efect deosebit asupra psihicului unei persoane.  

2. Sfârșitul căldurii extreme și al vremii stabile  

În ultimii ani, sezoanele de toamnă au fost destul de bune, iar la noi am avut întotdeauna o vară indiană destul de lungă și frumoasă. Un astfel de anotimp este perfect pentru a merge cu bicicleta, deoarece temperaturile din timpul zilei variază între 18 și 25 de grade, ceea ce este ideal. Diminețile și serile sunt mai răcoroase, astfel încât aerul nu este prea cald și este mai ușor de respirat. De asemenea, ne luăm adio de la furtunile în rafale și de la ploile torențiale provocate de căldură, astfel încât putem planifica o plimbare mai lungă fără să ne ploua în față. 

3. Natura joacă în culori

În ceea ce privește mediul înconjurător, în timpul cursei, puteți urmări literalmente cum frunzele și copacii își schimbă culorile, deoarece toamna poate colora natura cu culori foarte frumoase, iar pedalarea capătă o atmosferă interesantă. Personal, în această perioadă a anului prefer să merg cu bicicleta de munte, unde îmi place să urc până la un punct cu o priveliște frumoasă și să observ mediul înconjurător și spectrul său nesfârșit de culori.

4. Gata cu alergiile și insectele enervante

Pe măsură ce vremea se răcește, natura se pregătește pentru hibernare, astfel că arborii și florile nu mai înfloresc. Persoanele care suferă de alergii se vor simți mult mai ușurate în această perioadă, iar mișcarea lor în natură va fi mult mai plăcută. De asemenea, insectele se mută în locuri cu vreme mai caldă și ne putem lua adio de la mușcăturile enervante ale țânțarilor și ale altor creaturi similare, astfel încât să ne putem concentra mai mult pe mersul pe bicicletă.

5. Beneficiile pentru sănătate

Pe lângă sănătatea mentală, vă veți întări și sănătatea fizică. Prin schimbarea temperaturilor și deplasarea pe vreme rece, organismul se adaptează la noile condiții și capătă imunitate, ceea ce este foarte util în această perioadă a anului și ne va proteja de răceli și de diverse boli virale.

Sper că sezonul de ciclism nu se va încheia odată cu sfârșitul verii și că vă veți bucura de toamnă pe bicicletă. În următorul articol vă voi spune ce fel de îmbrăcăminte este potrivită pentru acest sezon.