În ce formațiuni pedalează plutonul de ciclism?

Tag-uri:
În ce formațiuni pedalează plutonul de ciclism? >

FORMAȚIILE PLUTONULUI

În ultimul articol  am discutat despre regulile de bază care trebuie respectate dacă abia începi să mergi pe bicicletă într-un pluton de ciclism. Odată ce ți-ai însușit aceste reguli de bază și cursa într-un grup de cicliști nu mai este o problemă pentru tine, este timpul să cunoști formațiile de bază în care se poate mișca un pluton de cicliști. Cunoașterea formațiilor de bază este importantă în ceea ce privește siguranța și eficacitatea antrenamentului în grup.

FORMAȚIUNE LA TRENĂ

 • Poziționarea cicliștilor - cicliștii care merg într-o astfel de formație se mișcă unul după altul în șir indian la distanțe foarte mici. În mod regulat, se schimbă în fruntea plutonului, în funcție de intervalele convenite sau de ritmul țintă al grupului.
 • Când se include o astfel de formație? - această formațiune este potrivită în locurile unde drumul este îngust și lipsește bordura sau dacă v-ați întâlnit în număr impar la start, în mod ideal până la 10 membri.
 • Dezavantajele formațiunii - dacă mergeți mai mult de zece cicliști în rând, plutonul va avea aproximativ 17 m lungime iar șoferii vor avea probleme să vă depășească în siguranță. În practică, veți observa repede acest lucru - în majoritatea cazurilor, chiar dacă pe banda opusă vine o mașină, șoferul din spatele plutonului vă depășește neținând cont de voi ca pluton. Când va constata că nu are șanse să vă depășească, se va împinge literalmente în formația voastră. Astfel, „în cel mai bun caz” vă va pune doar în pericol. Prin urmare, dacă la cursă participă mai mult de 10 cicliști, este potrivit să se ia în considerare o altă formație sau să se împartă în mai multe grupuri mai mici.

FORMAȚIA PERECHE

 • Poziționarea cicliștilor - cicliștii care pedalează într-o astfel de formație se mișcă câte doi.
 • Când se include o astfel de formație? - această formație este potrivită pentru un drum larg cu o bordură suficient de largă la un pluton, care este format din 10 sau mai mulți cicliști.
 • Avantajele acestei formații - în țările dezvoltate, o astfel de formație este prevăzută chiar în Codul rutier, deoarece în formarea de perechi, lungimea plutonului trebuie redusă la jumătate. Deoarece, în această formație pedalați întotdeauna câte doi cot la cot, ocupați la fel de mult spațiu pe șosea ca și un vehicul. Drept urmare, șoferii trebuie să vă respecte și să vă depășească ca pe un vehicul, adică vă pot depăși numai atunci când nu vine nimic pe banda opusă. În acest fel, siguranța voastră rutieră crește rapid. Dar, în practică se întâmplă să vă claxoneze, să vă stropească cu apă de la parbriz, s-ar putea chiar să vă cinstească cu câteva cuvinte de natură vulgară.
 • Dezavantajele formației - verificați dacă o astfel de formație este legală în țara în care conduceți.

FORMAȚIE ÎN CAZ DE VÂNT LATERAL

 • Poziționarea cicliștilor - principiul de bază este că bicicliștii pedalează unul după altul împotriva vântului lateral și sunt așezați în diagonală pe drum în direcția din care bate vântul.
 • Când se include o astfel de formație? - în practică, este inclusă în secțiuni lungi de drum, unde grupul se mișcă împotriva vântului, care are un caracter lateral.
 • Cum se formează formația la vânt lateral?- este formată printr-o deviere ușoară de la linia dreaptă în spatele ciclistului din fața ta, către partea opusă din care bate vântul. Deci, dacă simți rezistență din partea dreaptă, te vei deplasa în spatele ciclistului din fața ta mai mult spre stânga și invers.
 • Avantajele formației - formație foarte eficientă în lupta împotriva vânturilor laterale.
 • Dezavantaje ale formației - pe drumurile noastre este potrivită pentru max. 3 bicicliști, pentru că ocupați mult spațiu pe drum cu această poziționare. Prin urmare, dacă vă aflați cu un grup mare într-o secțiune lungă de drum, unde se presupune că veți lupta împotriva vânturilor laterale, din punct de vedere al siguranței, este rezonabil să vă împărțiți în mai multe grupuri mai mici.

FORMAȚIE CARUSEL

 • poziția cicliștilor - principiul său este că cicliștii merg unul după altul.
 • Când se include o astfel de formație? - în practică, este inclusă în curse sau antrenamente la intervale pentru a dezvolta intensitatea maximă.
 • Cum se creează un carusel? - bicicliștii se alternează la intervale scurte de timp, trăgând vârful cu intensitate maximă. Ulterior, imediat după rotație, ciclistul trece pe ultima poziție cât mai repede posibil.
 • Avantajele formației - formație eficientă și foarte rapidă.
 • Dezavantaje formației - solicitantă din punct de vedere tehnic și al performanței, potrivită pentru bicicliști avansați

 

În acest articol, ai aflat informațiile de bază și importante pe care le poți întâlni în timpul unei ieșiri sau într-o cursă cu bicicleta împreună cu un grup. Indiferent pe care dintre formațiunile menționate le alegeți în antrenament, acordați atenție siguranței în primul rând. Spor la sport.