5 recomandări pentru cicliști în „timpul răspândirii coronavirusului”

Tag-uri:
5 recomandări pentru cicliști în „timpul răspândirii coronavirusului”>

Lumea a încetinit, dar nu poate să se oprească. Virusul Covid-19 a provocat ceea ce am văzut până acum doar în filmele cu catastrofe. Pandemia a încetinit viața aproape peste tot în lume. Evenimentele sociale, culturale și sportive au fost oprite și anulate în multe țări. Centrele orașelor sunt lipsite de oameni. Oamenii stau acasă în așteptarea a ceea ce va urma. Restricțiile stricte sunt importante și nu trebuie subestimate. Cu toate acestea, există activități care încă ne permit să respirăm adânc, chiar și fără masca de protecție. Una din posibilități este ciclismul.

Să ne mișcăm, să ne plimbăm cu bicicleta atât, cât este posibil. Ciclismul este excelent, când este făcut cu prietenii sau cu echipa, dar nu își pierde magia nici ca sport individual. 

5 RECOMANDĂRI PE BIKE

1. Ciclist singuratic

Mergi pe bicicletă singur sau cu un membru al familiei. Ideal în pădure sau într-un loc în care sunt puține persoane. Acum nu este momentul potrivit pentru a călători în grupuri și a crea un pluton.

2. Condu bicicleta cu atenție și nu te baza pe ajutor

Condu cu atenție. În prezent, personalul medical este foarte solicitat. În plus, spitalele sunt printre cele mai riscante locuri pentru răspândirea virusului Covid-19. Așadar, nu este deloc momentul potrivit pentru a „face pe șmecherul” acum.

În plus, poartă cu tine o cameră de rezervă sau un kit adeziv și unelte de bază, o pompă. Dacă totuși ai avea nevoie de ajutorul altor persoane, ia cu tine și masca de protecție sau o eșarfă. Un guler de ciclism poate fi de asemenea util.

3. Sănătate!

Nu uita să bei multe lichide. De exemplu, o sticlă termo pentru ciclism va menține temperatura băuturii timp de câteva ore. Consumă multe vitamine, dar ai grijă de supradozare. Zincul în formă organică de aproximativ 10 mg va reduce riscul de boli virale, ideal luat dimineața pe stomacul gol. Desigur, binecunoscutele vitamina C (250-500 mg) și seleniul (0,05 mg) sunt suplimente foarte eficiente.

Surse de vitamine și minerale trebuie căutate în special în hrană. Organismul uman poate prelucra cel mai bine resursele naturale - în principal din fructe, legume. Nu uita că, în ciuda limitărilor, trebuie totuși să petrecem cât mai mult timp în aer liber și avem nevoie de razele de soare pentru a produce vitamina D.

4. Îmbracă-te bine.

Un tricou funcțional care elimină transpirația și te menține uscat este recomandat. La fel și o jachetă de ciclism impermeabilă pentru a te proteja de vânt și ploaie. Șapcă și mănuși. Mai ales acum este important să ne îmbrăcăm bine și să nu ne răcim, astfel încât persoane iresponsabile să nu încarce și mai mult sistemul de sănătate.

5. Dă ascultare corpului tău!

Gândește-te la faptul că vrei se te încarci de energie, nu să te descarci. Acum nu este timpul potrivit pentru intensificarea antrenamentelor. Ia în considerare faptul, că suprasolicitarea provoacă stres, ceea ce crește probabilitatea de îmbolnăvire. La antrenamentul de intensitate ridicată, imunitatea este slăbită timp de câteva ore, crescând riscul, de exemplu, de boli virale ale tractului respirator superior.