Muzică pe bicicletă. Da sau nu?>

Aproximativ unul din patru cicliști ascultă muzică pe bicicletă. Acest lucru rezultă din votarea pasionaților de ciclism pe Facebook-ul nostru. Muzica ne poate motiva sau calma. Reduce efortul perceput, crește nivelul de energie și rezistență. Nu numai subiectiv. Acest lucru este demonstrat de diverse cercetări și studii sportive. Dar, ascultarea muzicii pe bicicletă poate fi periculoasă, poate distrage atenția, poate fi inutilă pentru cineva.

Boxe, telefon mobil, cască inteligentă

Unii cicliști ascultă muzică printr-o boxă sau un telefon mobil montate pe ghidon. În acest caz, îi puteți face pe ceilalți membri ai civilizației pe care îi întâlniți în timpul călătoriei, să râdă sau, dimpotrivă îi puteți supăra. Câte stiluri de muzică și câți oameni, atâtea reacții. Depinde de volum și de mediul în care conduci. Căștile inteligente cu tehnologie bluetooth și boxe mici încorporate sunt o altă soluție posibilă. Confortabile, sigure, dar cea mai scumpă soluție.

Căștile sunt probabil cea mai utilizată variantă. Fie căști sport care nu se pun direct în ureche, ci sunt atârnate pe ureche sau căști clasice. „Ascult muzică într-o singură cască și nu prea tare. Ascult mereu cu urechea dreaptă ”, a declarat unul dintre fanii noștri de pe Facebook.

O ureche și nu prea tare

Una dintre recomandări atunci când conduceți în trafic este să nu ascultați muzică cu urechea stângă, deoarece aceasta percepe mai bine sunetele din jur ale vehiculelor. Acest lucru este valabil dacă nu conduceți în Marea Britanie. Există o varietate de căști de înaltă calitate, cu care diferența ascultării cu o singură ureche nu este prea mare, față de ascultarea cu ambele urechi.

Recomandăm de asemenea, să nu ascultați muzică mai tare decât 60% din volumul maxim al dispozitivului. Volumul vocii umane este cuprins între 40 și 60 de decibeli. Muzica puternică vă poate captiva mai mult, dar este ca și cum cineva ar striga din apropiere. Acest lucru nu este sănătos pentru urechi.

O nouă oportunitate interesantă a secolului XXI este ascultarea podcasturilor în timp ce faceți sport. Fie că faceți ciclism sau un alt sport. În același timp, se dezvoltă atât corpul și cât și mintea.

Unii dintre noi cicliștii, folosim casca telefonului doar pentru a răspunde și a rezolva rapid apelurile telefonice. Sau ascultăm muzică doar în locații în care există un risc minim de a intra în coliziune cu o mașină, un turist sau un animal. De exemplu, pe un baraj.

Sunetele naturii, a bicicletei și propria respirație

„Conduc mereu fără muzică. Îmi place să aud sunetele din împrejurimi. Păsări și natură ”, ne-a spus unul dintre noi, cicliștii, pe Facebook.    

Avantajele faptului de a nu asculta muzică pe bicicletă sunt o siguranță mai mare, o concentrare mai bună asupra naturii sau a împrejurimilor sau o mai bună concentrare asupra propriei performanțe. Este magic să te plimbi cu bicicleta printr-o pădure liniștită. Să asculți numai sunetele bicicletei, propria respirația și propriul puls. Deci muzică pe bicicletă? Da și nu. Cel mai important este să ne bucurăm de fiecare călătorie și să ne întoarcem în siguranță acasă.