6 motive pentru care cicliștii își epilează picioarele

Tag-uri:
6 motive pentru care cicliștii își epilează picioarele>

Picioare epilate și cicatrici. Acest lucru este tipic pentru cicliștii care practică epilatul picioarelor de mai mult de 100 de ani și sunt printre primii răspânditori ai acestui obicei promovat de cultura occidentală modernă. Dar, de ce ne noi cicliștii, ne epilăm picioarele? Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări asociate cu cicliștii. Avantajele folosirii unei lame de ras sunt cunoscute literalmente atât de profesioniști, cât și de amatori.

Tratarea mai ușoară a juliturilor și a rănilor

Juliturile sunt cele mai frecvente vătămări după un accident de bicicletă. La impactul pe o suprafață dură, părul ajunge în țesutul de sub piele, iar rănile sunt mai mari, mai dureroase. Picioarele epilate prezintă o prevenție în acest sens. În același timp, vindecarea rănilor este mai rapidă, mai ușor de tratat și reduce riscul de dezvoltare și răspândire a infecției.

Motive de igienă

Indiferent dacă conduci în pădure sau pe drum, praful și mizeria se lipesc de păr. Acest lucru este foarte bine demonstrat de imagini de televiziune de la cursa extrem de solicitantă Paris - Roubaix. Uneori, doar ochii cicliștilor se văd de sub praf. Picioarele și corpul ras se spală mult mai rapid și mai ușor. Un ciclist profesionsit economisește minute suplimentare valoroase pentru un program încărcat și pentru regenerare. Un ciclist amator poate petrece mai mult timp nu numai pentru regenerare, ci și cu partenera lui scumpă sau cu copiii.   

Masaj mai confortabil

Acest lucru este valabil mai ales în cazul cicliștilor profesioniști care, la cele mai dificile curse, primesc masaj de mai multe ore chiar și în fiecare zi. Masajul pentru maseur și ciclist este mai plăcut și mai ușor, fără obstacole inutile sub formă de păr. Desigur, chiar și amatorii merită un masaj după exercițiu. Depinde de ei dacă găsesc maseuri dispuși să le facă masajul. 

Beneficii în aerodinamică

Un ciclist epilat este mai rapid decât unul neepilat. Acest lucru este dovedit de mai multe teste în tunelurile de vânt. Astfel, într-o singură etapă, ciclistul poate economisi câteva minute sau energia corespunzătoare timpului respectiv. Acesta este un argument puternic într-un sport, unde milimetri și sutimi de secundă decid adesea asupra câștigătorilor. 

Estetică, stil

Mușchii antrenați ai picioarelor sunt unul dintre atuurile cliștilor. Frumusețea este subiectivă, dar și o mai mare atractivitate este unul dintre motivele folosirii unei lame de ras. Apropo, un ciclist, spre deosebire de un fotbalist, nu se poate lăuda, de exemplu, cu o frizură nouă. Frizura lui nu poate fi văzută sub cască.

Tradiție, spirit de echipă

Toate motivele de mai sus au evoluat treptat în obicei și tradiție. La fel, cum jucătorii de hochei nu se bărbieresc în play-off, este tipic pentru cicliști să-și radă picioarele. Face parte din cultura ciclismului și din spiritul de echipă.

Când Peter Sagan nu și-a epilat picioarele în sezonul 2016, a atras imediat atenția uriașă a mass-media. Jurnaliștii, colegii, fanii au întrebat de ce. Eventual, s-au exprimat în sensul dacă este OK acest lucru. "Sunt fericit că etapa a fost anulată pentru zăpadă. Măcar am timp în sfârși să-mi rad picioarele", A răspuns Sagan la toate aceste întrebări în două propoziții.