5 moduri de a vă proteja pe bicicletă împotriva insectelor

Tag-uri:
5 moduri de a vă proteja pe bicicletă împotriva insectelor>

Muște, țânțari, căpușe, albine sau viespi. Diferite tipuri de insecte pot face neplăcută conducerea bicicletei. Bolnavii de alergie sunt cei care trebui să fie și mai atenți. Știm, de asemenea, din ciclismul profesional că, înțepăturile de insecte pot duce uneori la retragerea unui ciclist din curse importante. Nu poți conduce bicicleta atunci, când ai o umflătură ca un cais la ochi.   

În ciuda acestui lucru, insectele nu sunt un motiv pentru care să nu mergem pe bicicletă. Cunoaștem mai multe moduri eficiente de apărare împotriva acestora. 

Îmbrăcăminte și echipament adecvat

Să începem prin a ne întreba, cu ce să ne îmbrăcăm. Vă recomandăm îmbrăcăminte originală pentru ciclism. Acest lucru va limita accesul insectelor în zona intimă sensibilă sau în spate sub tricou. Protecția împotriva insectelor este, de asemenea, îmbunătățită de ochelari și o cască cu plasă. Pe lângă aderență, o protecție bună poate fi și alegerea culorii adecvate a îmbrăcămintei. Dar totul are pro și contra. Culorile vii sunt mai bine văzute de șoferi, dar în același timp sunt mai atractive pentru insecte. Culorile închise atrag mai mult razele de soare, dar sunt neatractive pentru insecte. 

Sprayuri împotriva insectelor

O altă strategie de apărare de bază este utilizarea sprayurilor anti insecte. Pe piață veți găsi diverse versiuni naturale sau brățări anti țânțari. Dacă conduceți mult timp în pădure, este util să purtați la voi o pensetă specială pentru îndepărtarea căpușelor și dezinfectant.

Fără miros dulce

Aveți grijă de asemenea, să nu atrageți insectele inutil prin mirosuri dulci. De exemplu, prin mirosul bananelor coapte în buzunarul tricoului sau în buzunarul unei genți sport.

Selecția locației și a timpului

Cu cât sunteți mai aproape de apă și spre seară, cu atât mai multe insecte puteți aștepta în apropiere. Iar agresivitatea insectelor crește odată cu vremea uscată. Cunoașteți cu siguranță aceste două reguli de comportare ale insectelor. Uneori este util să țineți cont de ele atunci când planificați o excursie cu bicicleta.    

Păstați calmul

Ce să mai adăugăm? Chiar dacă purtați cel mai bun echipament și produse anti insecte, un individ neascultător sau un roi de insecte care are o zi proastă vă pot surprinde oricând pe bicicletă. În astfel de situații, păstrați-vă calmul. De obicei, mișcările haotice din brațe și picioare nu ajută la nimic.