TEST: Tricou termo UYN Evolutyon>

În acest sezon, mizez pe haine de iarnă de calitate, iar eu am luat o jachetă de iarnă Santini Vega Xtreme de la Holokolo. Cu toate acestea, jacheta în sine ar putea să nu funcționeze cum trebuie fără o lenjerie de corp termică de bună calitate, așa că am optat pentru un tricou cu mânecă lungă UYN din gama Evolutyon pe dedesubt. Dacă această combinație mă protejează de "capriciile" vremii de iarnă, puteți citi în următorul articol.  

 

Parametrii UYN Evolutyon:

  • TEHNOLOGIE: HYPERMOTION, DRYLIGHT, HEATMEMORY, FEELINES, COOLVENT
  • UTILIZARE: universală
  • TEMPERATURA MINIMĂ: -10°C
  • TEMPERATURA MAXIMĂ: +5°C
  • SEZON: toamnă, primăvară, iarnă
  • DESIGN: guler ridicat
  • LUNGIME: mânecă lungă
  • MATERIAL: DUAFIL, NATEX, Poliamidă, Polipropilenă, Elastan

Unboxing

După ce am plasat comanda, am primit tricoul termo imediat a doua zi. În pachet am găsit cutia originală în care este ambalat frumos tricoul. Pe cutie se găsesc o mulțime de alte informații valoroase despre produs. Îmi place foarte mult, pentru că, doar pe baza stilului, simt că am cumpărat un produs de calitate de la o companie de calitate. 

Primele impresii

După ce am scos tricoul din cutie, am fost foarte impresionat de design. Am optat pentru culoarea mea preferată, negru. În această culoare, acest tricou termo arată brutal de bine. În plus, are încă litere albe cu logo-ul companiei, care se potrivesc perfect. Este ușor și plăcut la atingere. Am ales mărimea L, care este, de asemenea, mărimea mea de îmbrăcăminte. Am îmbrăcat imediat tricoul termo și mi s-a potrivit ca o mănușă. Îmi place că nu are cusături și simt o libertate maximă de mișcare datorită croielii inovatoare de pe brațe și umeri, pe care compania o numește hypermotion

M-a fascinat și mai mult tehnologia coolvent, care permite un flux de aer constant datorită canalelor care traversează suprafața interioară. Aceste canale sunt, de asemenea, vizibile pe tricou și sunt situate în zonele în care se transpiră cel mai mult. Datorită elastanului, este compresiv, dar datorită materialelor folosite Natex, 100% fibre de nailon organic, senzația de "ca un cârnaț" dispare și mă simt foarte confortabil în el

În ce combinație mă antrenez?

Combin geaca termo cu jacheta de iarnă Santini Vega Xtreme, care îndeplinește parametrii unui al doilea și al treilea strat în același timp. Din acest motiv, port doar un singur strat de lenjerie de corp termică pe dedesubt. Îmbrăcat așa, am mers cu bicicleta la temperaturi de la 5 la -10 grade. 

De ce UYN Evolutyon?

Ne aflăm în luna ianuarie, iar temperatura de afară este adesea sub zero grade. Eu sunt unul dintre acei sportivi cărora le place să se antreneze mai intensiv. Cu un astfel de antrenament pe bicicletă, alfa și omega este de a rămâne uscat pe corp. Dacă nu reușești să faci acest lucru și transpiri atunci când urci dealuri, atunci când pedalezi pe teren plat sau la coborâre vei fi copleșit de o senzație de frig care îți poate încheia prematur antrenamentul.

În cazul altor tipuri de îmbrăcăminte termică, de multe ori am transpirat atât de mult pe o pantă, încât nu am avut timp să elimin toată transpirația în stratul următor, iar la următoarea coborâre sau la următoarea plimbare pe teren plat eram atât de transpirat încât am început să simt un fior inconfortabil, în special la piept și la spate, și a trebuit să mă întorc acasă. Mai târziu, am rezolvat acest lucru împachetându-mi mai multe haine termo în rucsac și schimbându-le după coborârea dealului, evitând astfel neplăcuta hipotermie. A fost o soluție bună, dar destul de nepractică, așa că am căutat ceva de o calitate reală care să îndeplinească cerințele mele exigente. Am văzut acest nou produs pe magazinul online Holokolo și l-am comandat pe baza specificațiilor sale promițătoare.

 

Cum a funcționat tricoul termo UYN în cazul meu?

Diferența majoră față de alte produse termice pe care le folosesc sau pe care le-am folosit, o văd în tehnologiilor fără cusături și coolvent, care cred că este perfect rafinată și funcționează cu adevărat.

La ritmul în care pedalez, transpir întotdeauna destul de mult atunci când urc o pantă, dar datorită tehnologiei folosite aici, transpirația nu se condensează și nu se scurge pe spate și pe piept, așa că sunt relativ uscat în acele zone. Dacă mă ajut descheind jacheta la pedalarea pe teren plat, tricoul reușește să se usuce destul de repede. Apoi, la coborâre, am fost în regulă din punct de vedere termic, iar tricoul meu era din nou pregătit pentru asaltul de transpirație care urma să vină cu următoarea urcare. Nu exagerez cu lungimea urcărilor în sezonul de iarnă, dar la alte mărci tricourile erau complet ude și trebuia să mă schimb după coborâre și la pasajele plate, ceea ce nu este necesar în acest caz. Dacă antrenamentul meu se desfășura mai ales pe teren plat și într-un ritm mai lent, mă întorceam acasă complet uscat. 

 

Cum a funcționat tricoul în alte sporturi?   

Antrenamentul de iarnă nu se rezumă doar la antrenamentul pe bicicletă și mai practic multe alte activități, în special schi de fond și alergare. Așa că am căutat ceva care să fie potrivit și pentru aceste activități. Știm că acestea sunt sporturi mai intense, în care se transpiră foarte mult, așa că am testat tricoul termo și pentru aceste sporturi.  

Schi de fond - aici am optat pentru un strat superior diferit, o jachetă de echipă în stilul Castelli Perfecto RoS. Trebuie să spun că pentru această activitate UYN a rezistat perfect și după 2 ore de schi de fond am ajuns înapoi la mașină, iar când m-am schimbat aveam corpul uscat și chiar și tricoul în sine era uscat. Doar stratul superior din zona din spate era puțin ud. Am fost foarte mulțumit.

Alergare - când vine vorba de alergare, nu știu dacă vreun material poate rezista 100%, pentru că această activitate este destul de intensă, iar atunci când alergi pe teren plat sau la vale, nu te plimbi ca pe "bike" sau pe schiuri de fond și nu prinzi viteza necesară care ar putea contribui la uscarea lor. Când am alergat, acest tricou nu a funcționat nici la mine și nu a eliminat transpirația. După ce am terminat o cursă de 10 km pe un teren în mare parte accidentat, era ud și corpul meu era ud și el. Dar era cu siguranță mai puțin ud decât hainele termice pe care le-am purtat înainte.  

 

Cum face față timpului?

În 6 săptămâni de purtare și spălare intensivă, tricoul nu și-a pierdut compresia, nu s-a decolorat și nu și-a pierdut proprietățile funcționale. 

 

Concluzie

Sunt foarte mulțumit de tricoul termo de la UYN. În timpul antrenamentelor de iarnă mă antrenez mai ales pe bicicletă și la schi de fond. În timpul acestor activități, funcționalitatea sa este de 100% și contribuie semnificativ la senzația de confort în timpul antrenamentelor mele. 

 

Optați pentru el dacă: sunteți un sportiv căruia îi place să se antreneze în aer liber, pe orice vreme, în timp ce se antrenează bine și căutați o calitate superioară la un preț cuprins între 250 și 500 de lei. 

Avantaje: Preț, design, confecționat fără cusături, gestionarea umezelii, potrivit sub hainele de schi, material funcțional pentru iarnă, elimină transpirația, combinație de materiale pentru confort maxim, compresie. 

Dezavantaje: Gulerul ridicat m-a presat puțin la gât. Așa că data viitoare aș alege modelul fără guler.