MAIOUL SIX2 SML SUPERLIGHT - ARMA SECRETĂ PENTRU CICLISM ÎN CĂLDURĂ EXTREMĂ

Tag-uri:
MAIOUL SIX2 SML SUPERLIGHT - ARMA SECRETĂ PENTRU CICLISM ÎN CĂLDURĂ EXTREMĂ>

Vremea s-a încălzit foarte tare în ultimele veri. Temperaturile peste 35 de grade nu mai sunt o raritate. După părerea mea la antrenamente și curse într-un astfel de „safari“ nu te poți aclimatiza complet, și astfel fiecare activitate fizică, pe care o dezvoltăm, o percepem ca fiind mai dificilă. Din fericire, în această epocă modernă, există multe materiale, care ne permit să oferim performanțe de top chiar și în condiții atât de solicitante. În acest articol îți voi prezenta „arma secretă“ împotriva căldurii extreme - maieul SIX2 SML SUPERLIGHT.

PROBLEMA SUPRAÎNCĂLZIRII ORGANISMULUI

Fac parte dintr-e cicliștii, care participă regulat la curse. Cursele de ciclism încep de obicei în jurul orei unsprezece la prânz, așa că îmi expun regulat corpul la condiții extreme. În trecut, obișnuiam să am mari probleme cu supraîncălzirea corpului. În  “căldurile extreme” îmi fierbea sângele în vene literalmente și câteodată mă supraîncălzeam atât de tare, că am ajuns la friguri, ceea ce e deja ultimul stadiu a acestei afecțiuni. În fiecare  cursă, unde m-am supraîncălzit a trebuit să reduc din viteză și mai departe doar să trec prin țară. Punctul de cotitură a venit când am descoperit beneficiile lenjeriei termice concepute pentru căldură extremă.  

MOTIVELE, DE CE ORGANISMUL SE POATE SUPRAÎNCĂLZI FĂRĂ PROTECȚIE TERMICĂ

  1. Nu orice tricou de ciclism are un factor de protecție UV, așa că, dacă nu ai nimic sub el, soarele îți va „arde” pielea, ceea ce îți reduce rapid performanța,  iar senzația de căldură este incredibil de neplăcută. 
  2. Când mergi pe bicicletă fără lenjerie termică, ești complet ud de transpirație, porii nu pot respira, astfel corpul nu are timp să se răcească după cum este necesar.
  3. Dintr-un tricou, ai pe tine doar o cârpă umedă lipită de corp. Temperatura pădurii, pajiștii, coborârii, urcării se schimbă dinamic, astfel percepi aceste diferențe mai sensibil. Când ieși din pădure, (unde la umbră și coborâre mai adie vântul) la o pajiște încinsă îți vine să pici și din ritmul stabilit trebuie să mai lași umpic.
  4. Când adie vântul la coborâre fără protecție termică poți simți senzație de răcire, ceea ce nu e bine din punct de vedere al sănătății. Cel mai des suferă șalele, deoarece răcesc și poți simți dureri neplăcute în această zonă în zilele următoare.

DIN CE ESTE CONFECȚIONAT MAIEUL SIX2 SML SUPERLIGHT 

În prezent folosesc maieul termic de la firma italiană SIX2 SML SUPERLIGHT. Maieul este confecționat din polipropilenă și fibre de carbon. Este potrivit pentru toate sporturile la temperaturi ridicate. Se recomandă purtarea produsului în contact direct cu pielea sub îmbrăcăminte sport. Protecție maximă împotriva transpirației, vă menține pielea uscată și contracarează mirosurile. De asemenea, menține termoreglarea corectă a corpului, care este crucială în performanța sportivă.

CUM ÎMI STĂ MAIEUL

 

Maieul are o croială sportivă excelentă, este complet elastic și în contact cu pielea este foarte confortabil. De fapt, nici măcar nu simt că aș purta ceva. Sub tricou nu mă deranjează, nu mă jenează sunt foarte mulțumit. Dacă îl vei comanda, comandă-ți o dimensiune cu un număr mai mare, decât mărimea ta normală. 

CE BENEFICII SIMT CÂND ÎL PORT

 

Cu siguranță cineva va spune, că straturile în căldura extremă nu au sens și mult timp m-am gândit și eu la acest lucru. Dar opusul este adevărat. Este clar, că încă îmi este cald, dar corpul meu este uscat pe tot parcursul exercițiului și nu percep diferențele de temperatură atât de sensibil. Materialul menține temperatura corpului constantă pe tot parcursul performanței. Nu mă simt supraîncălzit nici măcar în urcările deschise pe pajiști, unde Garmin îmi arată 39 de grade. La coborâre nu îmi e rece, așa că îmi protejez și sănătatea. Nu m-am supraîncălzit de când l-am avut și pot oferi performanța maximă într-o cursă sau antrenament.

Dacă nu poți oferi o performanță optimă în  condiții atât de solicitante precum căldura extremă, îți recomand să încerci maieul termic de la compania SIX2 SML SUPERLIGHT, ca unul din resursele materiale, care te pot ajuta să îți sporești confortul în timpul cursei sau antrenamentelor, în care trebuie să oferi performanțe maxime. Maieul îl găsești pe pagina Holokolo, unde îl au în multe modele colorate frumos.