5 AVANTAJE ALE HAINELOR TERMICE PENTRU SPORTURILE DE IARNĂ

Tag-uri:
5 AVANTAJE ALE HAINELOR TERMICE PENTRU SPORTURILE DE IARNĂ>

Oricât de scumpe și de bune ar fi jacheta sau pantalonii de iarnă, nu poți renunța la lenjeria termică de calitate. Înainte de a discuta principiile și funcțiile de bază ale lenjeriei de corp termice, este important să înțelegem cum funcționează reglarea temperaturii corpului uman.

Temperatura corpului este controlată de hipotalamus 

Acest centru nervos este situat în creierul nostru și este responsabil pentru menținerea temperaturii ideale a corpului. Astfel, în timpul activității fizice, funcționează în așa fel încât, atunci când simțim că ne este cald și corpul nostru începe să se supraîncălzească, trimite un semnal glandelor sudoripare, care își încep imediat activitatea, răcorindu-ne prin expulzarea transpirației. În schimb, dacă rămânem în frig, vom începe să tremurăm și, sub influența contracțiilor musculare, organismul va produce căldura necesară pentru a evita hipotermia. În aceste condiții, este clar că un tricou obișnuit și un pulover nu ne vor fi suficiente în timpul activităților de iarnă, așa că îți recomand să vizitezi magazinul Holokolo, unde poți găsi lenjerie termică de calitate. 

Care sunt avantajele lenjeriei de corp termice?

 1. Aceasta elimină transpirația de pe piele.
 2. Se usucă rapid, iar atunci când se udă, greutatea sa nu crește.
 3. Nu are senzația de rece pe corp.
 4. Nu limitează mișcarea.
 5. Încălzește iarna, răcorește vara.

Cum să te îmbraci corespunzător pentru antrenamentul de iarnă?

În primul rând, trebuie să mergi la antrenament cu o senzație de ușoară senzație de rece și cu gândul că impactul activității te va încălzi. Astfel, trebuie să te îmbraci exact cum trebuie, ceea ce este destul de individual și trebuie să găsești singur rata ideală. Atunci când te îmbraci, însă, ține cont de faptul că, dacă exagerezi cu hainele, îți va fi prea cald, transpirând astfel excesiv, și chiar și un termo de bună calitate s-ar putea să nu poată face față unui astfel de atac. În schimb, dacă îți este frig pe toată durata traseului, nu vei scăpa răceală. 

Principiul stratificării

Un principiu cheie al antrenamentelor confortabile de iarnă este acela de a te îmbrăca în mod stratificat. Principiul celor trei straturi este simplu și funcțional , unde combinația diferitelor straturi asigură un confort maxim pentru sportiv. Sistemul ideal de urmat este următorul:

 1. Stratul de transport (lenjerie termică). Primul strat de îmbrăcăminte care este în contact direct cu pielea. Acesta învăluie pielea și este conceput pentru a îndepărta transpirația de pe corp.
 2. Strat de izolație termică (îmbrăcăminte cu fleece, lână, poliester). Al doilea strat de îmbrăcăminte nu lasă să iasă căldura generată de corp și, în același timp, împiedică pătrunderea aerului rece în interior. De asemenea, absoarbe transpirația din lenjeria intimă și o elimină.
 3. Strat de protecție (jachete, veste, pantaloni). Stratul superior de îmbrăcăminte este impermeabil și rezistent la vânt. Cu toate acestea, trebuie să fie respirabil, astfel încât să nu se umezească.

La ce să te uiți când alegi o piesă termo? 

Pe parcursul "carierei" mele de ciclist am trecut prin diverse situații. La început, nici măcar nu am trecut pe lângă materialele de calitate, așa că adesea "clănțăneam din dinți de frig" în timpul antrenamentelor. Odată cu apariția materialelor moderne, am început să experimentez, dar am fost întotdeauna cam zgârcit și am căutat alternative mai ieftine. În urma investigației, din cauza funcționării incorecte a materialului, am rămas ud pe corp și, după ce am terminat coborârea, m-a suflat bine vântul și iarăși mi-a fost frig. În tinerețe am făcut față bine fără consecințe, dar punctul de cotitură a venit după 30 de ani. Cred că după această vârstă nu mai există loc pentru astfel de experimente, pentru că nu rămâne întotdeauna fără consecințe și după o astfel de hipotermie a venit adesea o răceală. 

Prin urmare, atunci când alegi îmbrăcăminte termică, ghidează-te după următoarele principii: 

 1. Nu te teme să investești.
 2. Alege îmbrăcăminte termică pentru sezonul potrivit (verifică intervalul de temperatură.
 3. Alege o croială subțire care să se adapteze complet corpului.
 4. Concentrează-te pe alegerea hainelor cu cusături plate sau chiar fără cusături.
 5. Alege materiale moderne (sintetice, merinos, o combinație a acestor materiale).
 6. Cumpără haine de la mărci de încredere.
 7. Nu uita principiile de stratificare corectă.

Cred că în zilele noastre numai un "sinucigaș" ar merge pe bicicletă iarna fără lenjerie termică. Dacă vrei să cumperi ceva de foarte bună calitate, caută în magazinul Holokolo, în secțiunea lenjerie intimă funcțională. În prezent, testez tricoul termo UYN Evolutyon, pe care îl voi prezenta în articolul următor. Între timp, la treabă și mult sport!