JACHETĂ SANTINI VEGA XTREME: „Bellezza” italiană pentru cele mai dure condiții

Tag-uri:
JACHETĂ SANTINI VEGA XTREME: „Bellezza” italiană pentru cele mai dure condiții>

Zilele calde și plăcute sunt definitiv în urma noastră. Sezonul principal de ciclism a trecut într-o perioadă pregătitoare, în care vremea este în mare parte rece și geroasă. În prezent avem multe materiale moderne și funcționale care ne permit să mergem pe bicicletă tot timpul anului. Deci, o jachetă de iarnă de calitate este o parte integrantă a echipamentului de iarnă al unui ciclist, așadar haideți să vedeți ce haină excepțională mi-am cumpărat pentru acest sezon de iarnă.

Când îl prinde iarna pe ciclist

Ultimele zile începe să fie cu adevărat rece, mai ales dimineața. În zona noastră, în prezent avem în jur de 7 - 11 grade în timpul zilei, dar când urc pe dealuri, temperatura scade rapid iar în zilele în care soarele aproape nu se vede de nori, variază de la 0 la 6 grade. Tocmai de aceea este necesar să ne îmbrăcăm bine pentru antrenament.

Trecerea la un nivel superior

Dacă vreți să faceți față ușor antrenamentelor în acest sezon rece, atunci îmbrăcămintea de calitate este baza succesului. Anul acesta am căutat o piesă interesantă de la compania italiană SANTINI, pe care am cumpărat-o pe Holokolo. Aceasta este o jachetă de iarnă TOP numită VEGA XTREME.

De ce am decis să investesc atât de mult în ea?

În ultimii ani, am devenit un „rider” pentru tot anul și am schimbat pedalatul pe bicicleta fitness cu antrenament distractiv în aer liber. Ies pe „bike” chiar și pe cea mai urâtă vreme și dacă vreau să mă antrenez confortabil, în timp ce nu vreau să mă îmbolnăvesc, chiar am nevoie de haine de super calitate. În plus, fac și schi de fond și particip la un eveniment nebunesc de ciclism, unde se concurează chiar și noaptea iar temperaturile sunt de obicei în jur de -10 ° C. Ei bine, hainele disponibile în mod obișnuit cu greu mai pot face față unei astfel de încărcături.

Croiala

Jacheta are o croială sport „slim”, care este ideală pentru mersul pe bicicletă iarna. Eu personal nici nu port alte croieli, deoarece ca biciclist vreau să arăt bine pe bicicletă. Pe lângă rolul estetic, croiala slim joacă și un rol funcțional, deoarece experiența mea arată că jacheta trebuie să fie bine conturată pe corp în timpul mersului pe bicicletă iarna. Dacă nu ar fi așa și ar exista goluri între corp și jachetă, atunci transpirația s-ar putea condensa în aceste goluri și ulterior aș simți un frig neplăcut la coborâri în aceste locuri.

Ce mărime am ales?

Am 184 cm înălțime și cântăresc 83 kg. Conform recomandărilor, ar trebui să aleg o jachetă cu un număr mai mare decât este mărimea mea normală. Dar din motivele enumerate la aliniatul precedent am ales mărimea L. Îmi vine bine, exact pe măsura așteptărilor mele. Jacheta nu îmi este lungă în față și este în regulă și la spate. Mânecile mi se potrivesc perfect si așa sunt mulțumit. Cu siguranță voi mai putea lua cel puțin 2 straturi de lenjerie termică sub jachetă. 

Ce port sub jachetă?

Deoarece nu este încă atât de frig, aleg un strat de bază de lenjerie termică SIX TS1. La temperaturi de la -5 grade și mai jos, cu siguranță voi mai adăuga un strat, dar acum nu este necesar.

Confecționată pentru James Bond?

Mă simt foarte bine în această jachetă și am impresia că arat în ea ca agentul 007 în costumul său miraculos. Deoarece este fabricată din material POLARTEC rezistent la vânt. Este universală, cu 3 straturi, cu o greutate de 280 g. Este 100% rezistentă la vânt și foarte rezistentă la ploaie. În același timp este foarte respirabilă iar la temperaturi în jur de 0 nu transpir deloc în ea.

Gulerul este căptușit cu țesătura extrem de avansată, ultra ușoară și izolatoare ALPHA®, care se usucă rapid, este respirabilă și termoregulatoare. Este suficient de lung și atât de călduros încât nu trebuie să-mi acopăr gâtul atunci când conduc cu un alt guler.

Mânecile sunt croite ergonomic și finisate cu o manșetă impermeabilă pe mâini. Aceasta este o soluție grozavă, pentru că atunci când îmi pun mănușile, încheieturile mâinilor sunt complet acoperite și nu simt deloc frigul.

Partea inferioară din spate este realizată din material superroubaix cu căptușeală fleece, cu un strat complet impermeabil cu model curcubeu și reflectorizant din PU. Dacă nu plouă, o rulez înăuntru. Când merg pe un drum umed sau pe un traseu în pădure, o scot afară. Funcția sa este excelentă, în timp ce îmi protejează fundul și partea inferioară a spatelui de stropirea cu apă. Evaluez acest lucru foarte pozitiv, pentru că personal nu există o senzație mai proastă pe bicicletă decât atunci când mi-e fundul ud și îmi este frig la spate.

Buzunar suplimentar impermeabil la spate cu fermoar, căptușit cu o țesătură cu membrană respirabilă, unde îmi pun lucrurile personale și telefonul mobil, care trebuie să rămână uscate pe toată durata cursei. În rest, buzunarele sunt concepute într-o dimensiune standard și nu am nicio problemă cu depozitarea gelului sau a altor instrumente pe care le port cu mine.

Elemente reflectorizante - din moment ce am ales culoarea neagră, apreciez banda reflectorizantă pe umăr și inscripția de pe spate, în timp ce aceste elemente oferă siguranță maximă chiar și în cele mai întunecate ore ale zilei. Desigur, nu uitați că aceste elemente nu sunt totul și asigurați-vă să aveți și o lumină intermitentă pe bicicletă în această perioadă.

Fermoarul este o parte foarte importantă a fiecărei jachete în timpul distracției de iarnă în șaua bicicletei, deoarece trebuie să spun că, apăs destul de tare în pedale în timpul curselor mele. La această intensitate transpir destul de mult, indiferent de materialul din care sunt făcute hainele. De aceea lucrez des cu fermoarul în sensul că îl deschid mereu când urc un deal și apoi îl închid când cobor în jos. Fermoarul funcționează foarte ușor, în plus, are un inel mare și robust cu care se manevrează foarte ușor chiar și în mănușile de iarnă.   

Vega Xtreme atacă prețul de 1050 lei, ceea ce nu este o sumă mică, dar chiar și așa, mi se pare deja azi o alegere și o investiție foarte bună. Mă simt grozav în ea și funcționalitatea acesteia este la nivel de TOP.

 

MERITĂ SĂ INVESTIȚI DACĂ: Sunteți un „rider” pe timp de iarnă care merge cu bicicleta în condiții extrem de solicitante, în timp ce în primul rând acordați atenție sănătății și confortului termic în timpul mersului.

AVANTAJE: design, croială și funcționalitate profesionale, elemente reflectorizante, accesorii moderne (guler, mâneci, buzunar la spate, spate prelungit), greutate, confort, fermoar.

DEZAVANTAJE: Folosesc jacheta de un timp relativ scurt, așa că nu le pot spune încă, dar dacă vor apărea, cu siguranță le voi adăuga.

Iarna se apropie cu pași repezi. Meteorologii prevăd din nou o iarnă grea și lungă. Vom vedea dacă le iese prognoza, dar cu această jachetă veți fi cu siguranță pregătiți pentru orice. Prin urmare, vă recomand să o cumpărați pe site-ul Holokolo, cât mai este în stoc.