Expertul recomandă: Ce să îmbraci pentru ciclismul timpuriu de primăvară?

Tag-uri:
Expertul recomandă: Ce să îmbraci pentru ciclismul timpuriu de primăvară?>

Ciclismul în primăvară este pentru mulți cicliști cel mai frumos din an. Dar poate fi trădător din cauza vremii schimbătoare. Citește sugestiile expertului nostru Dominik despre cum să „te îmbraci” pentru ciclismul de primăvară.

La ora prânzului soarele strălucește iar termometrul arată douăzeci de grade, dar seara poți fi surprins de ploaie și temperatură sub zece grade Celsius. Încălzirea și transpirația într-o urcare lungă spre vârf, apoi răcire rapidă în jos. Când mergi cu bicicleta în martie sau aprilie, este adesea necesar să schimbi mai multe straturi de îmbrăcăminte.

Recomandăm să respecți regula de bază: ia pe tine întotdeauna mai multe straturi de îmbrăcăminte pe care le poți împacheta pur și simplu în buzunare, dacă nu mai ai nevoie de ele. De aceea este bine să ai la îndemână o borsetă de bicicletă pentru acte sau un suport pentru telefonul mobil, astfel încât buzunarele de pe tricou să fie libere pentru a depozita hainele de rezervă.    

Ca un prim strat recomandăm tricoul Six2 TS2 cu mâneci lungi. Este fabricat din cel mai ușor și mai respirabil material de polipropilenă de pe piață, în combinație cu fibre de carbon. Țesătura asigură transferul de căldură și are proprietăți antistatice care protejează corpul de sarcina electrică cauzată de frecarea mai multor țesături sintetice.

Ca al doilea strat este potrivit tricoul Santini Svolta Winter. Este un tricou termo dar respirabil în același timp. Are buzunare în spate, unde poți împacheta straturi suplimentare pentru rezervă. De exemplu, vesta Alé Light Pack ultra-ușoară și aerodinamică care este ușor de pliat. Geaca Agu Essential Rain este la fel de practică pentru a proteja rapid împotriva condițiilor meteorologice înrăutățite. Este respirabilă și impermeabilă. Încape și în buzunarul din spate al tricoului. Poți combina cu ușurință aceste trei straturi în funcție de temperatură și precipitații.

Pentru a proteja picioarele se potrivesc pantalonii cu bretele și fermoar inferior Biemme Item Winter. Sunt realizați din material Super Roubaix cu tehnologie NanoTech. Aceasta înseamnă că nu te vei uda și vei aprecia rezistența lor la apă. Poți adăuga un al doilea strat pentru picioare, format din încălzitoare termo elastice Biotex Thermal. Acestea garantează protecția termică a mușchilor picioarelor, eliminând eficient transpirația și menținând pielea uscată.

Un accesoriu util pentru primăvară este șapca pentru ciclism Castelli Ros adaptată la condițiile meteorologice schimbătoare. Trucul constă în faptul că, panoul frontal rezistent la vânt și apă poate fi pliat în spate pentru o respirabilitate totală sau pliat în față pentru o protecție completă. În plus, țesătura Pertex este extrem de subțire pentru a se potrivi sub cască.