CUM TREBUIE SĂ ÎMI STEA TRICOUL?>

În blogul meu din vara trecută 5 SFATURI PENTRU ALEGEREA UNUI TRICOU DE CICLISM ați aflat deja informațiile necesare despre materiale, modele și diverse modificări de pe tricouri. În acest blog, aș dori să mă concentrez mai mult asupra modelului de tricou și a modului în care ar trebui să vi se potrivească. Mulți oameni întreabă de ce sunt unele tricouri strâmte, iar altele lejere și care model de tricou ar trebui să aleagă.

Acest subiect este destul de extins, așa că am decis să îl împart în două bloguri. Aceasta este prima parte.

CICLISM RUTIER

Modelul tricoului de ciclism rutier este optimizat special pentru poziția în care mergeţi cu bicicleta. Astfel de tricouri au partea din spate, care acoperă zona lombară, alungită.

Poate părea, că partea din față este prea scurtă. Acest lucru este necesar pentru a nu fi în exces materialul în partea din faţă, atunci când vă aplecați înainte în timp ce țineți ghidonul.

Poate vi se pare, că atunci când staţi în picioare, tricoul este prea strâmt în jurul umerilor. Cu toate acestea, încercați să vă aplecați ușor înainte și să întindeți din nou brațele, ca și cum ați ține un ghidon, pentru a vedea cu adevărat de unul singur. Există multe tricouri, care sunt special croite în acest fel.

Înainte de a cumpăra un tricou, desigur, gândiți-vă la ce tip de ciclism îl veți folosi. Și nu mă refer doar la ciclism rutier, pietriș sau montan. Planificați în principiu excursii de grup și opriri în cafenele și bufete? În acest caz, s-ar putea să vă simțiți mai confortabil într-un tricou cu un model mai lejer. Dar dacă intenționați să vă antrenați și să concurați, asigurați-vă, că folosiţi modelul aero.

Ce fel de tricou rutier aveţi nevoie?

Când vă gândiți la model, funcționalitate și vreme, majoritatea tricourilor rutiere se încadrează în aceste patru subcategorii:

 1. Model drept

Este un model confortabil conceput pentru plimbări ușoare sau de excursie. Perfect pentru plimbări la sfârșitul săptămânii în jurul cafenelelor, precum și pentru gravel bike sau bikepacking. Recomand, de exemplu, Castelli Classifica pentru bărbați sau tricoul Sosio de la Bianchi Milano pentru femei.

  

Castelli Classifica

Acest tricou câștigă clasificarea printr-o combinație de aspect curat și performanță excelentă. Materialul său micro piqué special colorat aduce confort și rafinament într-un tricou, în care veţi avea plăcerea să mergeţi cu bicicleta toată ziua.

Bianchi Milano Sosio Lady

Tricou elegant de ciclism pentru femei, cu imprimeu floral sportiv. Mânecile și părțile laterale foarte elastice optimizează libertatea de mișcare. Umezeala este îndepărtată rapid, astfel încât rămâneți uscat pe tot parcursul călătoriei.

2. Model strâmt

În limba engleză, această categorie se numește performance, ceea ce înseamnă performanță sau eficienţă. Astfel de tricouri au un croi mai strâmt, ceea ce înseamnă că materialul se potrivește mai bine pe corp, ceea uşurează performanța ciclistului. Ideal pentru antrenamente zilnice sau plimbări rapide în cadrul clubului de ciclism. Pe site-ul Holokolo, este cea mai largă selecție dintre aceste tricouri. Prin urmare, vă voi recomanda câteva, și alegerea va depinde de dvs., în funcție de gustul și bugetul dvs.:

  Santini Tono Freccia

  Tricou slim fit, extra respirabil, realizat dintr-o combinație de materiale ușoare și cu mâneci tăiate cu laser pentru performanțe maxime. Ideal pentru plimbări calde şi lungi.

  Alé Delta

  Materialele și finisajele reafirmă combinația perfectă între aspectul și performanța gamei PRR. Alé a încercat să facă tricoul și mai ușor, și mai puternic, datorită materialului moale Microperforated, fără a uita de respirabilitate și eliminarea umezelii la mâneci și spate. Partea inferioară lipită termic a tricoului și mânecile aerodinamice, care sunt tăiate cu laser, garantează, că tricoul vi se va potrivi perfect.

  Holokolo Frosted

  Tricoul este confecționat dintr-un material plăcut, strâns, care elimină transpirația și, datorită tivului din silicon, îl menține perfect pe loc chiar și în timpul mersului. Datorită buzunarelor întărite din spate, croiul unisex, se potrivește perfect și vă poate transporta toate lucrurile de care aveţi nevoie în timpul mersului cu bicicleta.

  Alé Fiori Lady 

  Acest tricou elegant este purtat de profesioniști și amatori din întreaga lume și tocmai datorită recenziei din partea acestora, Alé îmbunătățește materialele și designul. Este o combinație frumoasă de funcționalitate și aspect - cu un design uimitor și țesături tehnice, ușoare, care vă păstrează rece și confortabil în timp ce mergeţi cu bicicleta, indiferent de gradul de dificultate a traseului.

  Santini Giada Maui Lady

  Tricou cu model clasic cu panouri laterale din plasă de aerisire suplimentară. Are un model elegant și detalii foarte reflectante în partea din spate.

  1. Model Aero

  Modelul Aero sau şi race* o să fie dintre toate cel mai aerodinamic, așa cum sugerează și numele. Este foarte probabil să simțiți, că acest tricou vă este mic, că este cusut prost, ori prea scurt, ori prea strâmt. Mulți clienți ne-au returnat deja tricoul cu un astfel de model, spunând, că le-am trimis din greșeală un tricou pentru copii :D

  Cu toate acestea, materialul lejer sau materialul în exces creează rezistență aerodinamică, aşadar cu cât tricoul este mai strâmt, cu atât este mai aerodinamic din punct de vedere logic. Tricourile Aero sunt de obicei din cele mai înalte ranguri, deoarece au materiale și croiuri speciale. Prin urmare, dacă intenționați să concurați sau să parcurgeţi mulţi kilometri, asigurați-vă, că alegeți un tricou cu un astfel de model. Chiar şi bicicliştii TT (TT = time-trial) poartă, de asemenea, tricouri extrem de aero, care au, de exemplu, mâneci structurate, care perturbă fluxul de aer.

  *Race = cursă în engleză

   

  Castelli Aero Race 6.0

  Când Castelli a creat primul tricou aero pentru cursele rutiere din 2006, toată lumea a crezut că au înnebunit. La acea vreme, aero era folosit doar în triatlon. Atunci îmbrăcămintea profesională însemna doar gestionarea umidității. Puteți câștiga Tour de France cu un tricou care este puțin mai mult decât un simplu tricou din poliester. Castelli se află acum la a șasea revizuire majoră a acestui tricou. Fiecare generație de produse a devenit mai respirabilă și cu un design mai bun. Versiunea 6.0 este până acum tricoul lor cel mai aero și cel mai confortabil.

  Sportful Bora Hansgrohe 2021 Bodyfit PRO Lighşi Tour de France Bomber

  Proiectat și dezvoltat pentru curse pro-level la temperaturi ridicate sau când este necesară o respirabilitate maximă. Structurile ușoare și deschise oferă uscare rapidă și un control excelent al umidității. Adaptarea ergonomică este mărită datorită elasticităţii uşoare a materialului.

  Rezultatele excelente obținute în tunelul aerodinamic au condus la o îmbunătățire suplimentară a liniei de tricouri pentru ciclişti cu un produs și mai ușor și mai plăcut.

  Castelli Climber’s 2.0 Lady

  Acest tricou, care a fost creat pentru vreme caldă, permite un flux suficient de aer în partea din față, se usucă rapid și blochează peste 90% din razele UV în partea din spate. O alegere excelentă pentru plimbările lungi de vară.

  1. Tricouri pentru vreme rea şi iarnă

  Dacă sunteți unul dintre cei, care nu vor fi descurajați de la antrenament nici de vremea rea, cu siguranță veți avea nevoie de tricouri izolate și rezistente la elemente.

  Sportful Bora Hansgrohe 2021 Fiandre Light

  Acest tricou a fost testat de bicicliști foarte experimentați și profesioniști pe drumuri flamande.

  În această nouă versiune, tricoul Fiandre Light îşi păstrează protecția frontală și rezistența la ploi slabe. Partea din spate este mai lungă pentru o acoperire mai mare la ploaie și o potrivire mai confortabilă. Designul gulerului s-a îmbunătățit, de asemenea, cu mai multă atenție la formă. Tehnologia NoRain permite eliminarea transpirației și în același timp previne pătrunderea ploii.

  Dacă este suficient de bun pentru Regiunea Flamandă, acest tricou nu are restricții.

  Colecția Holokolo de tricouri de iarnă

  Tricoul este confecționat dintr-un material plăcut, care se usucă rapid, și respirabil și izolat cu lână. Cureaua elastică din silicon menține tricoul în poziție, în timp ce elementele reflectorizante garantează o vizibilitate mai mare. Avantajul este, de asemenea, modelul unisex, fermoarul ușor și fiabil, 3 buzunare mari în partea din spate și modelul precis, care se potrivește tuturor. Recomandat pentru temperaturi de la 8 la 16°C.

  Alé Bullet Lady Winter

  Tricoul este special conceput pentru antrenament intensiv și este popular pentru echipamentele și izolarea excelente. Are proprietăți impermeabile excelente, dar, în același timp, păstrează complet respirabilitatea, împiedică pătrunderea umidității și a murdăriei în ţesătură.