5 sugestii pentru alegerea unui tricou de ciclism

Tag-uri:
5 sugestii pentru alegerea unui tricou de ciclism>

Îmbrăcămintea potrivită pentru orice sport este o investiție importantă - ciclismul nu este exclus. Un tricou de ciclism bun ar trebui să fie confortabil, respirabil și trebuie să te poți mișca în el cu ușurință. Pur și simplu trebuie să ți se potrivească. Și nu în ultimul rând, este important să te simți în el ca parte a comunității de ciclism. În tricou vei arăta ca un profesionist și te vei simți uimitor atunci când mergi cu bicicleta.

Cu toate acestea, există o mulțime de oferte pentru tricouri de ciclism din care poți alege iar decizia de a cumpăra este adesea dificilă - în special pentru cicliștii începători. Există sute de tricouri din care poți alege, care diferă prin material, calitate, design, croi, dar și preț.

În acest blog, vrem să îți arătăm care sunt cei mai importanți factori atunci când alegi un tricou nou.

1. Materialul

Poate suna incredibil, dar primul lucru pe care ar trebui să-l ai în vedere atunci când alegi un tricou este materialul. În majoritatea cazurilor, tricourile sunt confecționate din poliester - în proporții diferite cu alte materiale. Este posibil să te gândești că, este mai bine să eviți fibrele artificiale și să cauți mai degrabă materiale naturale, cum ar fi bumbacul. Cu toate acestea, cu siguranță ai regreta o astfel de decizie. Bumbacul poate fi foarte incomod, atunci când ești transpirat ți se lipește de piele. Țesăturile din poliester sunt respirabile și se usucă rapid - elimină transpirația de pe piele, astfel încât să nu te simți rece și umed în timpul conducerii.

Dar, dacă totuși insiști pe materiale naturale, atunci îți recomandăm lână MERINO. Lâna Merino se usucă în mod natural și rămâne caldă, chiar dacă ești transpirat sau se udă. În plus, este natural rezistentă la mirosuri. Prin urmare, acest material este foarte bun și pentru straturile de jos, cum ar fi veste și tricouri funcționale, șosete, șepci etc. Aruncă o privire la oferta de produse din lână Merino de pe Holokolo.

Pentru plimbările calde de vară, de exemplu, cele mai potrivite tricouri sunt făcute din materiale numite SUPPERLEGRA („super ușoare” din italiană). Acest material este aproape ca o plasă, foarte ușor și respirabil. Este, de asemenea, foarte subțire și prin urmare, nu te va proteja de razele UV dăunătoare și de arsuri în timpul curselor lungi.

O categorie specială sunt așa-numitele tricouri funcționale. Le oferim la Holokolo de la două branduri italiene: BIOTEX și SIX2. Sunt deosebite prin faptul că sunt confecționate din materiale foarte similare cu lenjeria funcțională. Acestea sunt purtate ca strat superior pe un maiou sau tricou funcțional. Avantajul lor sunt fibrele speciale, care adesea (nu întotdeauna) conțin și fibre de carbon. Aceste fibre transferă căldura generată de corp înapoi în mușchi, generând încălzire profundă. Această încălzire promovează fluxul de sânge și stimulează astfel mușchii la o performanță mai bună, ajută la menținerea unei temperaturi constante și reduce consumul de oxigen, asigurând astfel mai puțină oboseală musculară.

Tricourile mai scumpe sunt de obicei realizate din mai multe panouri din diferite materiale. Mai multe panouri înseamnă că, tricoul se va potrivi mai bine și se va adapta la curbele corpului (mai multe informații pot fi găsite mai jos). Dar mai multe panouri înseamnă, de asemenea, o utilizare mai strategică a materialelor și a combinației lor pentru a crește performanța tehnică a tricoului. De exemplu, un material rezistent la vânt poate fi folosit pe partea din față a tricoului (pe piept și umeri) și un material mesh, material cu uscare rapidă pe spate și sub umeri.

Este o idee bună să cauți mai multe informații despre acest subiect sau să încerci câteva tricouri pentru a te asigura ce ți se potrivește cu adevărat. Adaptează-ți tricoul la tipul de ciclism pe care vrei să-l abordezi (drum, MTB, etc.). Banii tăi vor fi bine cheltuiți atunci când noul tău tricou va fi respirabil, va ajuta la menținerea unei temperaturi constante a corpului tău și, în plus, dacă are protecție împotriva UV și proprietăți antibacteriene.

2. Larg sau „fit“

Dacă te uiți la imaginea de mai sus, vei observa imediat că, tricourile s-au schimbat dramatic de pe vremea lui Eddy Mercksx. Pentru tricourile de astăzi este valabil, „cu cât mai strâns, cu atât mai bine și mai aerodinamic”. Ca începător, este posibil să nu inclini să porți tricouri complet strânse - așa cum poartă cicliștii profesionali. Cert este că, cu cât este tricoul mai strâns, cu atât vei trage mai puțin aer în urma ta și cu atât mai puțin vei „flutura”. Un tricou care „flutură” te va încetini și în călătoriile mai lungi vei simți cu siguranță diferența în ceea ce privește consumul de energie. Așadar, chiar dacă nu vei opta pentru un tricou complet strâns, aerodinamic, asigură-te că, vei cumpăra unul care să ți se potrivească, în care te veți simți confortabil și, astfel, va crește performanța ta.

Un alt factor important atunci când alegi un tricou este lungimea acestuia - asigură-te că, tricoul este suficient de lung, mai ales dacă ești mai înalt. Ultimul lucru de care ai nevoie este să îți tragi tricoul în orice moment, chiar și în timp ce conduci. Cele mai bune sunt tricourile care sunt scurte în față, astfel încât să nu acumulezi material pe burtă în mod inutil atunci când conduci într-o anumită poziție. La spate trebuie să fie mai lung pentru a-ți acoperi suficient de bine spatele atunci când ești aplecat înainte.

Nu uita de lungimea mânecilor. Mânecile lungi sunt excelente pe vreme mai rece, dar pentru vară vei avea cu siguranță nevoie de un tricou cu mâneci scurte sau fără mâneci. Dacă ai un buget limitat, alege un tricou cu mânecă scurtă și încălzitoare pentru brațe care vor costa doar o parte mică din ceea ce ar costa un tricou cu mâneci lungi.

Poate ai deja experiență cu îmbrăcămintea de la producători italieni. Dacă da, probabil că ai observat că, italienii au tabele de mărimi diferite față de cele europene, deci trebuie să cumperi haine cu unu-două numere mai mari decât este mărimea ta standard. Atenție nu numai la croiala tricoului și cum se potrivește la lățime, ci și la lungimea acestuia și la circumferința mânecilor. Noi, la Holokolo lucrăm cu mai mulți furnizori italieni excelenți, cum ar fi Castelli, Santini, Alé, Nalini, Bianchi Milano, Gaerne, Sportful etc. Acest lucru trebuie luat în considerare la toate aceste branduri.

3. Buzunarele

Trio clasic - tricourile standard au trei buzunare la spate, care sunt deschise în partea de sus. Sunt utilizate pentru depozitarea portofelelor, cheilor, gustărilor și a altor obiecte mici. Poate părea că lucrurile pot cădea din buzunar în timp ce conduci, dar în realitate sunt destul de adânci, deci nu este de obicei o problemă de acest gen. În plus, este obișnuit să aibă un tiv elastic pe partea de sus, care ajută, de asemenea.

Unele tricouri au un buzunar suplimentar/buzunare cu fermoar. Aceasta este o valoare adăugată, deoarece te va asigura că nu vei pierde chiar și lucrurile mici, cum ar fi monedele.

Tricourile MTB au de obicei buzunarele cu fermoar, deoarece sunt mai predispuse la mersul pe suprafețe inegale și obiectele pot cădea mai ușor din ele.

4. Fermoar

Fermoarele sunt importante deoarece tricoul poate fi ajustat în funcție de vreme pentru a te asigura că vei obține ventilația potrivită. În timp ce unele tricouri au un fermoar scurt sau pe jumătate, majoritatea îl au pe întreaga lungime. Este important ca noul tău tricou să aibă un fermoar de calitate. Este foarte enervant atunci când trebuie să lupți cu un fermoar blocat în timp ce conduci. YKK este un producător excelent de fermoare, iar cele mai multe tricouri de calitate au această marcă de fermoare, precum și alți producători de îmbrăcăminte sport. Un alt gadget printre fermoare este așa-numitul fermoar CamLock. Aceasta este o tehnologie patentată care blochează fermoarul atunci când îl întorci în jos. Acesta este un avantaj real la tricourile pentru ciclism, deoarece cicliștii se desprind de multe ori cu o mână în timp ce conduc. Dacă vrei ca fermoarul să se oprească la o anumită înălțime, întoarce-l în jos și blochează-l. Urmărește videoclipul de mai jos.

Alte detalii care adaugă valoare fermoarelor sunt, de exemplu, fermoarele suprapuse în partea superioară a gulerului. Este practic o mică bucată de țesătură care acoperă partea superioară a fermoarului atunci când este tras complet la gât. Pe lângă o denumire amuzantă "garaj pentru fermoar" din expresia engleză "zip garage„ are și o funcție foarte importantă - previne iritarea pielii de pe gât sau prinderea bărbiei în fermoar (au!).

5. Design

La toți ne place să arătăm bine și să ne simțim bine. Alege un design care să se potrivească nu numai corpului tău, ci și personalității tale. Indiferent dacă vrei să ieși în evidență sau să aparții de o echipă, pe Holokolo avem sute de tricouri frumoase, de înaltă calitate și colorate din care să alegi. Cu siguranță găsești ceva potrivit.