De ce să purtați lenjerie termică și cum să o îngrijiți?

Tag-uri:
De ce să purtați lenjerie termică și cum să o îngrijiți?>

Lenjeria termo sau lenjeria funcțională este recomandată să fie purtată ca un strat inferior sub îmbrăcămintea sport, indiferent dacă este vorba de un tricou de ciclism sau de o ținută de schi, dar este excelentă și pentru nenumărate alte sporturi precum alergare, drumeție, schi de fond, etc., dar și pentru îmbrăcăminte casual sau de recreere.

Sarcina numărul unu pentru lenjeria termică  este de a elimina transpirația de pe suprafața corpului, fie prin transmiterea acesteia spre un alt strat de îmbrăcăminte, fie prin evaporarea umidității în aer. Fibrele de polipropilenă sunt antialergice, rezistente la ciuperci și bacterii și sunt bine tolerate de pielea umană. Polipropilena  absoarbe foarte puțin lichid, are greutate și conductivitate termică redusă. Fibrele sunt puternice și  își păstrează o încărcare electrică favorabilă ușor negativă. Sunt rezistente chimic, deci nu pot fi colorate. În plus, dacă lenjeria termică conține fibre de carbon, menține în mod corespunzător temperatura corpului. Poate fi împărțită în trei categorii în funcție de sezon:

  • VARĂ - o astfel de lenjerie termică este proiectată pentru cea mai mare căldură atunci când temperatura și umiditatea aerului împiedică pielea să respire. Materialul este în cea mai mare parte din plasă și extrem de ușor și servește ca un strat intermediar de îmbrăcăminte, prevenind astfel și frecarea neplăcută a hainelor transpirate și umede de corp. Lenjeria drenează transpira spre exterior, creând o senzație de uscat. Vedeți, de exemplu, maiourile BIOTEX POWER sau SIX2 SMR2. 
  • 4 SEZONS - aceste produse sunt destinate să fie purtate pe tot parcursul anului și, de regulă, ca un prim strat, care este în contact direct cu pielea. Au proprietăți izolatoare și respirabile excelente, menținând pielea uscată, eliminând umezeala și senzația asociată de îmbrăcăminte umedă. Acest lucru previne, de asemenea, răcirea bruscă a corpului și senzația de rece atunci când terminați cu activitatea fizică iar rufele transpirate se răcesc rapid. Alegeți dintr-o gamă largă de designuri și culori de pe site-ul nostru, fie cu mânecă scurtă, cum ar fi un tricoul BIOTEX HIGHTECH WARM sau cu mânecă lungă - tricoul SIX2 TS2.
  • IARNĂ - aceste haine sunt concepute pentru a fi purtate la temperaturi scăzute (sub 5 ° C), astfel încât să nu fie necesar să vă folosiți energia prețioasă pentru a vă încălzi corpul. În astfel de condiții, este necesar un strat inferior de îmbrăcăminte, care nu numai că menține temperatura corpului, dar și elimină transpirația fără să o absoarbă. O astfel de lenjerie termică are, de obicei, o țesătură densă și puternică, care garantează termoreglarea și dacă se adaugă lână Merino la material, cu siguranță nu ar trebui să lipsească din echipamentul de bază al unui sportiv. Recomandăm BIOTEX CUBIC LUNG tricou sau SIX2 SERAFINO MERINO.

CURĂȚARE ȘI ÎNTREȚINERE

În condiții de uzură normală, este suficient să spălați lenjeria termică manual în apă călduță, fără a folosi niciun mijloc de curățare, să o stoarceți și să o lăsați să se usuce. Deoarece fibra aproape că nu absoarbe deloc lichid, se usucă rapid.

Cu toate acestea, dacă simțiți că rufele sunt murdare și doriți să le spălați în mașina de spălat, consultați întotdeauna eticheta cu simbolurile de întreținere imprimate sau cusute pe haină. Spălați lenjeria termică la o temperatură maximă de 40 ° C. Folosiți detergenți speciali pentru spălarea lenjeriei termo și nu folosiți balsam de rufe - în caz contrar, veți provoca uzura și deteriorarea performanței fibrelor. Lenjeria termică este recomandată să fie spălată pe dos, de preferință în săculețe speciale pentru rufe pentru a vă proteja rufele de posibila rupere cauzată de fermoare sau de alte patch-uri din metal sau plastic. Lenjeria termică poate fi stoarsă și în mașina de spălat.