Îmbrăcăminte ciclism pentru începători și nu numai - De ce echipament ai nevoie dacă vrei să începi cu ciclismul?

Tag-uri:
Îmbrăcăminte ciclism pentru începători și nu numai - De ce echipament ai nevoie dacă vrei să începi cu ciclismul?>

Cu siguranță vei avea nevoie de mai mult decât doar de o bicicletă bună. Cu o îmbrăcăminte potrivită pentru ciclism, te vei simți mult mai confortabil pe bicicletă. Să nu mai vorbim de partea cea mai importantă a ținutei pentru ciclism: casca! Dar cum să alegi o cască potrivită din atâtea oferte? Tocmai pentru asta suntem aici noi, de la Holokolo.

Casca este o parte integrantă a echipamentului unui ciclist, asta este clar pentru toată lumea. Totuși, și o pereche de pantaloni pentru ciclism și o pereche de mănuși de ciclism cu siguranță va face fiecare plimbare mai plăcută. Puțini începători se gândesc însă, la acest lucru.

Casca de ciclism: baza conducerii în siguranță

O cască de ciclism adecvată este poate cel mai important lucru din echipamentul unui ciclist. Din fericire, producătorii sunt conștienți de acest lucru și oferă o gamă largă de tipuri și modele de căști, care nu doar că se potrivesc cu tipul nostru de bicicletă dar se pot asorta și cu ținuta noastră.

Dar ce este cu adevărat important atunci când cumpărăm o cască nouă? Diferite tipuri de căști sunt potrivite pentru diferite tipuri de ciclism. Pe Holokolo, avem patru grupuri de bază:

  1. Rutiere - pentru ciclism rutier
  2. MTB - pentru mountain bike, downhill sau trek
  3. Urban - pentru ciclism prin oraș, dar și pentru skateboard-uri sau role
  4. Timetrial - pentru ciclism de viteză (obs. Aceste căști nu sunt chiar potrivite pentru începători.)

Ochelari de ciclism împotriva vântului, ploii, soarelui și insectelor

O pereche de ochelari de ciclism sunt un „must have“. Ochelarii de calitate protejează nu numai de razele soarelui, ci și de insecte, vânt, noroi și ploaie. Acestea garantează cea mai bună vizibilitate în orice moment.

Gama Holokolo oferă o varietate de ochelari, cum ar fi cei fără rame, cu semi ramă, cu ramă completă, pentru ciclism downhill, fotocromatici, polaroizi, cu lentile interschimbabile ... Am putea continua așa mai departe. Și desigur, cu diferite etichete de preț. Diferența de preț dintre cei mai ieftini și cei mai scumpi este de peste 120 €. Dar înseamnă oare acest lucru că, cei mai scumpi ochelari sunt neapărat și mai buni? În majoritatea cazurilor, da, dar asta nu înseamnă că cei mai ieftini nu sunt suficient de buni.

Lentilele pun în mișcare lumea ochelarilor

Motivul acestor mari diferențe de preț sunt lentilele. Acestea sunt disponibile în diferite nuanțe și procente de transmisie a luminii. Printre cele mai de top lentile pentru ochelari de ciclism sunt lentilele fotocromatice. Aceste lentile se adaptează automat la condițiile meteorologice. Lentilele se întunecă când soarele strălucește și se luminează când cerul devine înnorat. Deci nu trebuie să porți cu tine lentile de rezervă sau alte lentile - acestea îți oferă tot ce ai nevoie pentru a-ți proteja ochii. Cu toate acestea, această tehnologie este destul de scumpă și se oglindește în prețul ochelarilor.

Lentilele interschimbabile sunt o altă soluție. Avem ochelari care conțin câteva perechi de lentile în pachet și le poți schimba în funcție de necesități. Vezi ochelarii Davos de la brandul italian Tifosi. De exemplu, lentile întunecate pentru vreme însorită, lentile galbene atunci când este înnorat și transparente când vremea este într-adevăr rea. Apropo, te-a prins vreodată o ploaie neașteptată pe bicicletă? Dacă da, știi că fără o pereche de ochelari care protejează ochii de picăturile căzute, este foarte dificil să îți menții ochii deschiși. Așadar, investiția în ochelari de ciclism nu este doar un capriciu.

Ce ramă sau model ți se potrivește cel mai bine depinde de forma feței și a capului. Nu orice ochelari sunt potriviți pentru tine, dar majoritatea ochelarilor pentru ciclism au o punte nazală reglabilă, ceea ce face ca ochelarii să se potrivească mai bine. Când îți cumperi o pereche de ochelari, asigură-te că ți se potrivesc foarte bine. Nu trebuie să se miște sau să alunece de pe nas, chiar și la cel mai mic impact cu denivelările de pe drum.

Tricouri pentru ciclism și lenjerie funcțională

Când mergem pe bicicletă, este normal să ne încălzim, chiar și pe vreme mai rece. Pentru a scăpa de căldură, corpul nostru începe să transpire. Iar transpirația trebuie să meargă undeva ... de aceea un tricou simplu din bumbac nu este suficient pentru mersul cu bicicleta. În plus, tricoul din bumbac se usucă încet și mult timp, ceea ce nu este cea mai plăcută senzație. Când te oprești, corpul tău se răcește automat iar tricoul umed se lipește de piele, ca o armură rece. Dacă pe lângă toate astea mai  suflă și vântul, cu siguranță nu te vei simți confortabil.

Lenjeria funcțională va menține căldura corpului potrivită

Poți citi despre nenumăratele beneficii ale lenjeriei funcționale pe blogul nostru DE CE SĂ PURTAȚI LENJERIE TERMICĂ ȘI CUM SĂ VĂ ÎNGRIJIȚI DE EA? Vei putea găsi aici sfaturi despre ce fel de lenjerie termică este potrivită pentru diferite stări ale vremii și produse recomandate în mod specific de către Holokolo.

Tricou de ciclism indispensabil

Noi, la Holokolo, suntem specialiști în tricouri pentru ciclism. Avem în ofertă peste 1000 de tricouri - atât pentru BĂRBAȚI, cât și pentru FEMEI. Iar numărul lor este în creștere. Noi pur și simplu iubim tricourile! Și știm de ce. Tricourile nu sunt numai funcționale, respirabile, aerodinamice, ușoare, cu uscare rapidă, anatomice, strech, etc., dar sunt și elegante și frumoase. Acestea sunt purtate ca un al doilea strat peste lenjeria funcțională și au multe beneficii care ne asigură că, mersul pe bicicletă va fi nu numai distractiv, ci și confortabil.

Tricoul de ciclism are o croială specială adaptată pentru ciclism. Are un fermoar (în mare parte pe întreaga lungime a tricoului), buzunare pe spate unde putem depozita lucrurile mărunte necesare (cum ar fi chei, batoane cu proteine, batiste, telefon, bani, încălzitoare pentru brațe și picioare sau o geacă impermeabilă) pentru a nu fi nevoie să luăm cu noi un rucsac. Există diferite designuri de tricouri pentru ciclism, cum ar fi Aero (pentru curse), croială dreaptă confortabilă sau Tricouri MTB cu croială lejeră pentru conducerea în teren.

Există și tricouri cu mâneci lungi fie de vară, potrivite mai ales primăvara sau la începutul toamnei sau deiarnăcând afară se răcește iar noi avem nevoie de un tricou rezistent la apă și la vânt.

Geci și foițe impermeabile rezistente la vânt

Un alt lucru indispensabil este o geacă de ploaie ușoară și compactă și care poate fi ușor pliată în buzunarul din spate al tricoului. Astfel o putem avea la îndemână în orice moment, în caz de ploaie sau vânt neașteptat. Citește blogul nostru AM TESTAT JACHETELE DE PLOAIE. CARE ESTE CE MAI POTRIVITĂ PENTRU CICLISMUL DE PRIMĂVARĂ? Vei găsi sfaturi utile și recomandări pentru achiziționarea unei jachete de ploaie.

Pantaloni de ciclism adecvați cu bazon de ciclism

Pantalonii de ciclism cu bazon sunt la fel de importanți ca șaua în sine și sunt o parte integrantă a echipamentului nostru. Ele sunt împărțite în două categorii, pentru bărbați și pentru femei.

Acest lucru se datorează faptului că bazoanele de ciclism pentru femei au o formă diferită de cele pentru bărbați. Bărbații și femeile au pelvisul și structura corpului diferite, iar bazoanele de calitate sunt adaptate la aceste diferențe. Pelvisul feminin este situat mai mult în lățime, ceea ce înseamnă că bazonul de ciclism pentru femei este automat mai lat în spate.

Există, de asemenea, bazoane cu diferite grosimi. Majoritatea sunt cu spumă, dar pot fi umplute și cu silicon sau gel. Cu toate acestea, într-un astfel de caz, respirabilitatea poate fi compromisă. Alegerea unui bazon de ciclism depinde de preferințele personale și, de asemenea, de șaua bicicletei. Este șaua ta relativ moale? Atunci, îți va fi suficient un bazon mai subțire. Cu toate acestea, la o șa mai tare, este recomandat un bazon mai gros.

Un bazon gros pe o șa moale poate provoca disconfort și dureri în mușchii sciatici. Prin urmare, se pierde astfel efectul de șa moale. Dimpotrivă, dacă folosești un bazon gros pe o șa tare, te vei „scufunda” în el, dar șaua dură va împiedica să te scufunzi prea mult. Una dintre opțiuni este, de asemenea, un bazon de ciclism subțire pe o șa tare - depinde cu adevărat de ceea ce preferi tu personal. Este recomandabil să testezi atât un bazon mai gros, cât și unul mai subțire, pentru a ști care ți se potrivește mai bine.

Pantofii de ciclism completează echipamentul

Alegerea pantofilor depinde în primul rând de pedalele bicicletei. Ai pedale pentru ciclism rutier sau mountain bike? Iar dacă ai o bicicletă de munte, pedalele tale sunt cu SPD sau plate? În primul rând, decide ce bicicletă și pedale vei avea înainte de a cumpăra pantofii. Pantofii rutieri sunt potriviți numai pentru ciclism rutier, așadar dacă ești un ciclist rutier înrăit, ți-i recomandăm cu siguranță pe aceștia. Dacă însă folosești și o bicicletă rutieră și una montană, sau dacă iei lecții de spinning (bicicletele staționare au de obicei legături MTB), îți recomandăm să îți cumperi mai bine pedale MTB pentru o bicicletă rutieră și astfel poți folosi o pereche de pantofi pentru utilizare universală.

Pantofii rutieri au trei orificii triunghiulare pe talpă. Acestea sunt potrivite pentru plăcuțe SPD-SL. Pedalele MTB au două orificii unul lângă altul și sunt potrivite pentru plăcuțe standard SPD. Plăcuțele fac parte din pedale și trebuie să fie montate pe pantofi pentru a se potrivi perfect cu pedala. Lucrătorii specializați din servisurile de biciclete te vor ajuta cu plăcere în acest sens. Există, de asemenea, pedale plate care nu necesită pantofi cu plăcuțe.

Talpa face pantoful

Atunci când alegi o pereche de pantofi pentru ciclism, talpa este probabil cel mai important factor pe care trebuie să îl ai în vedere. Modelele pentru începători au talpă din nailon. Modelele mai scumpe au carbon în talpă. Cei mai scumpi pantofi au o talpă completă din carbon.

Talpa de carbon face pantoful mult mai ușor, dar mai ales mult mai rigid. Acest lucru împiedică ca talpa să se îndoaie în timp ce pedalezi. Astfel de pantofi sunt utilizați de cicliștii profesioniști și au, de asemenea, unele dezavantaje. De exemplu, sunt mai puțin confortabili. Este necesar să te obișnuiești cu asta, în special dacă ești începător. Noi recomandăm o combinație de talpă din nailon și carbon, care va asigura o duritate suficientă, dar și un confort mai mare.

Trebuie spus că, atunci când încerci o pereche de pantofi de ciclism trebuie să fii ferm convins că îți sunt buni. Dacă simți că te strâng pe undeva, situația se va agrava atunci când mergi cu bicicleta. Puțin probabil că se vor lărgi în timpul utilizării. De aceea este important să fie confortabili din start.

Care este mărimea ideală a pantofilor?

Este important să alegi lungimea și lățimea corectă a pantofului. Cu siguranță vei avea nevoie de puțin spațiu pentru degete. Desigur, acest lucru depinde de preferințele personale, dar noi recomandăm să cumperi pantofi cu jumătate de număr mai mari decât este mărimea ta standard la pantofi. Ridică-te în picioare atunci când încerci pantofii iar dacă degetele ating vârful pantofului, ai nevoie de o jumătate de număr sau un număr mai mari. Simți că piciorul plutește în pantof? Atunci sunt prea mari sau largi pentru tine.

Deci pantofii nu trebuie să fie prea strânși, dar nici prea lejeri. Numai potriviți. Nu uita că, atunci când calci pe pedale, picioarele tale se vor încălzi, și se vor umfla puțin. Rezultatul va fi un pantof prea strâns și o experiență inconfortabilă de ciclism.

Echipamentul tău este complet!

În acest blog, am acordat atenție elementelelor esențiale ale echipamentului pentru ciclism, astfel încât ținuta ta să fie completă. Cu toate acestea, dacă mai ai îndoieli cu privire la ce produs este potrivit pentru tine, reține că, suntem aici pentru tine și te vom ajuta cu bucurie să alegi ceea ce este cel mai potrivit pentru tine.