Didi Senft - designer și un fan al ciclismului „diabolic”

Tag-uri:
Didi Senft - designer și un fan al ciclismului „diabolic”>

Germanul Dieter "Didi" Senft este probabil cel mai renumit fan al ciclismului. În fiecare an aleargă alături de cicliști îmbrăcat într-un costum de diavol în culorile roșu și negru, cu un trident în mână, cu coarne pe cap și cu o expresie nebunatică în ochi.

Povestea sa dovedește că visele pot deveni realitate. Didi a fost un ciclist amator în tinerețe și unul dintre cei mai buni cicliști din zonă. A admirat și a participat la Cursa păcii, o cursă de ciclism rutier de amatori, care era organizată în cadrul fostelor țări socialiste, cunoscută sub numele de Turul Franței din Blocul de Est. Dar a crescut în regim comunist unde nu a avut libertate de mișcare și i-a părut rău că, nu poate merge cu bicicleta și în lumea occidentală.

De peste 25 de ori la Turul Franței

După căderea Zidului Berlinului, i s-a deschis o lume a posibilităților. Didi a economisit bani timp de trei ani, iar în 1993 s-a bucurat să participe pentru prima dată la Turul Franței. De atunci, acesta nu a participat doar în anul 2012 pentru probleme de sănătate. Oferă un suport extradordinar concurenților, în acest sens a devenit un adevărat „diavol”. Costumul diavolului simbolizează infernul prin care trec concurenții în ultimele zeci de metri înainte de a atinge vârful dealului sau înainte de final.

Dieter Senft este un fan al ciclismului extravagant. Originalitatea amestecată cu exhibiționismul îl ajută să obțină sponsori din partea unor companii mai mici și donații financiare de la susținători. Folosește banii primiți pentru diverse călătorii low cost cu bicicleta, participând la mai mult de o sută de evenimente pe an, în cea mai bună condiție fizică.

De obicei se mișcă într-o autoutilitară special amenajată. Acesta doarme în ea sau sub cerul liber. În timpul Turului Franței, slăbește  în jur de șase-opt kilograme, deoarece consumă doar conserve, pate-uri sau pâine. Folosește zeci de litri de vopsea pentru a crea modele pe drum, în special simboluri ale tridentului. Acesta caută zone mai libere ale traseului în afara mulțimilor mari pentru a avea suficient spațiu să se manifeste. Cicliștii îl percep atât pozitiv cât și negativ, dar nu a provocat niciodată o coliziune gravă și se simte membru al familiei de ciclism.

Unii concurenți încearcă să îl imite pe El Diablo. O abordare mai originală a fost aleasă de suporterul portughez Riccardo, care este un fan al Turul Franței din 1996 în costum de înger. Însă niciun fan nu a obținut așa faimă ca Didi Senft, care a apărut în peste 50 de emisiuni TV și au scris despre el diverse reviste și site-uri populare din întreaga lume.

Muzeul curiozităților din lumea ciclismului

Diavolul și-a îndeplinit un alt vis în 2004 și a deschis un muzeu în Storkow, Germania, cu peste 120 de curiozități din lumea ciclismului. De exemplu, el a realizat cea mai înaltă bicicletă (808 centimetri) și cea mai lungă bicicletă (38 metri) din lume. Colecția include și cea mai mare chitară pe patru roți, cea mai mare ricșă sau tricicletă și biciclete vechi ale unor celebrități. Cea mai specială piesă este bicicleta care merge invers. Dacă virezi la stânga aceasta o ia la dreapta.

Didi poate părea un om nebunatic, poate un geniu, dar în orice caz iubește și împrospătează ciclismul. În viitor, poate fi înlocuit de nepoții săi, care uneori merg cu el la curse și se transformă în mici „diavoli”.