Cine sponsorizează echipele de ciclism?

Tag-uri:
Cine sponsorizează echipele de ciclism?>

Bora - Hansgrohe, CCC Team sau Jumbo - Visma. Acestea sunt nume cunoscute ale echipelor de ciclism. Dar știi de ce Sagan, Van Avermaet sau Roglic poartă aceste nume pe tricouri și ce înseamnă acest lucru?

Ciclismul rutier este specific și funcționează diferit ca, de exemplu fotbalul. Nu numai tricourile, dar și numele echipelor se schimbă în funcție de sponsori. La început, echipele au fost sponsorizate în principal de producători și vânzători de biciclete și echipamente pentru ciclism. Acest lucru este încă valabil în lumea ciclismului montan.

Dar, după cel de-al Doilea Război Mondial, mari companii naționale și internaționale au intrat în lumea ciclismului rutier. Prin intermediul ciclismului își pot prezenta brandul în zeci de țări pentru bani relativ puțini.  Ei fac acest lucru printr-o combinație interesantă, pe pistă, prin transmisiunile TV care durează câteva ore, plus prin internet și rețelele sociale. Țara de unde provin sponsorii și unde își desfășoară activitatea afectează, de asemenea, componența grupurilor de echipe individuale.

AG2R LA MONDIALE

Echipa franceză este sponsorizată de o companie de asigurări și economii. Aceasta are mai mult de zece mii de angajați. Tricourile de echipă și sigla companiei combină culorile maro și albastru. Culoarea maro simbolizează pământul iar cea albastră cerul.

ASTANA PRO TEAM

Este interesant faptul că, această echipă poartă numele vechi al capitalei Kazahstanului. De atunci, aceasta a fost redenumită de la Astana la Nur-Sultan. Echipa este sponsorizată de companii de stat din Kazahstan.

BAHRAIN - MCLAREN

Nasser Bin Hamad Al Khalifa. Este un membru al familiei regale Bahraini, care se află în spatele formării acestei echipe. Echipa este sponsorizată de Regatul Bahrain și McLaren. Brandul britanic, cunoscut de zeci de ani din lumea Formulei 1 se angajează și în îmbunătățirea echipamentelor sportive, pe lângă producția și dezvoltarea industriei de mașini.

BORA - HANSGROHE

Peter Sagan și Rafal Majka nu apar în mediul bucătăriilor întâmplător. Bora este producător de mobilier de bucătărie modern. Iar Hansgrohe se ocupă de instalații sanitare.

CCC Team

Echipa portocalie poloneză este sponsorizată de o rețea de magazine cu încălțăminte. CCC are peste 1200 de magazine în 29 de țări.

COFODIS

Cofidis este o altă companie franceză din domeniul finanțelor, care sponsorizează ciclismul. Acordă împrumuturi financiare în multe țări.

DECEUNINCK - QUICK-STEP

Producătorul de ferestre din PVC Deceuninck și producătorul de podele laminate Quick-Step finanțează echipa belgiană. Ambele companii sunt prezentate de culoarea albastră, deci cea mai de succes echipă din pluton poartă tricouri albastre. Echipa este deținută de miliardarul ceh Zdeněk Bakala.

EF PRO CYCLING

Această echipă are un sponsor interesant din domeniul resurselor umane. Education First este una dintre cele mai mari organizații private de învățământ din lume. Filialele sale se angajează în formare lingvistică, ședințe educaționale sau cursuri de formare. Are peste 40 de mii de angajați.

GROUPAMA-FDJ

FDJ este o companie de loterie franceză care sponsorizează aceeași echipă de peste 20 de ani. Groupama este o altă companie de asigurări franceză activă în lumea ciclismului.

ISRAEL START-UP NATION

Echipa israeliană este un nou venit în rândul elitei. Este sponsorizată de o organizație non-profit din Tel Aviv, „care construiește punți pentru inovația Israelului”.

LOTTO-SOUDAL

Loteria belgiană sponsorizează echipa de ciclism din 1985. Soudal este activă în domeniul chimiei pentru construcții.

MITCHELTON - SCOTT

Mitchelton este producător de vinuri, iar Scott fabrică biciclete. Echipa este deținută de Jerry Ryan, unul dintre cei mai bogați oameni din Australia,

MOVISTAR TEAM

Movistar este un brand al companiei de telecomunicații Telefónica care operează în Spania și în țările din America Latină. În unele țări își desfășoară activitatea sub marca O2.

NTT PRO CYCLING

Nipon Telegraph and Telephone este o altă companie de telecomunicații din lumea ciclismului. Împreună cu Toyota, Mitsubishi și Honda, este una dintre cele mai mari companii japoneze.

TEAM INEOS

Michal Kwiatkowski sau Chris Froome poartă tricoul echipei sponsorizate de compania internațională chimică Ineos.

TEAM SUNWEB

Soare prin web. Numele echipei germane sugerează că, sponsorul principal este o agenție de turism care oferă sejururi la soare.

TEAM JUMBO-VISMA

Jumbo este un lanț de supermarketuri olandez. Visma este o companie norvegiană de IT. Chiar și o astfel de conexiune eterogenă oferă lumea sponsorizantă a ciclismului.

TREK-SEGAFREDO

Producătorul de biciclete Trek și compania de cafea Segafredo se află în spatele acestei echipe americane.

UAE TEAM EMIRATES

Emiratele Arabe Unite și compania aeriană de stat Emirates susțin financiar această echipă, din care fac parte de exemplu, Gaviria și Kristoff.