Michal Procner - Drumul meu către ciclismul profesional

Tag-uri:
Michal Procner - Drumul meu către ciclismul profesional>

Bună cicliști! Numele meu este Michal Procner și provin din Horná Ves lângă Kremnica, Slovacia. M-am implicat în sport încă din copilăria mea. În viața mea de sportiv, am fost cel mai mult fascinat de ciclism, schi de fond și fitness de antrenament.

ÎNCEPUTUL UNEI CARIERE SPORTIVE

Orașul Kremnica este foarte cunoscut la noi în Slovacia pentru diverse posibilități de schi de fond și mulți tineri au învățat acest sport tocmai aici. Acest lucru este valabil și în cazul meu. Am început schiul de fond când am avut 13 ani ceea ce mi-a oferit o bază sportivă excelentă și universală. La categoriile de tineret, chiar am devenit campion al Republicii Slovace, deci condiția mea fizică a fost excelentă încă din copilărie. Ca parte a antrenamentului de vară, am inclus în procesul de antrenament și bicicleta, pe care am excelat întotdeauna.

DRAGOSTEA VIEȚII MELE

Chiar înainte de a-mi cunoaște soția, la 14 ani, m-am îndrăgostit de ciclism. Așa cum am menționat în introducere, ca schiori de fond, am folosit adesea bicicleta la antrenamentele de fitness. Tatăl meu a fost, de asemenea, un ciclist pasionat care a participat regulat la curse. M-a luat de câteva ori cu el în curse cu prietenii săi, unde a descoperit că condiția mea fizică este la un nivel destul de bun, așa că m-a înscris la primul concurs de ciclism. La 14 ani, am absolvit primul meu maraton MTB în Dubnica nad Váhom, unde la vârsta de 14 ani m-am clasificat pe locul 14 printre seniori pe pista scurtă. Acest rezultat a născut în mine ideea de a părăsi schiul de fond și de a continua să mă dedic ciclismului la un nivel superior. 

CĂUTAREA DE TALENTE

La acea vreme, în Slovacia s-a organizat un concurs în cadrul școlilor primare, cu denumirea Concursul național de ciclism Anton Tkáč. Desigur, câștigarea turului regional nu a fost o problemă pentru mine, așa că am avansat la turul național, unde m-am plasat pe locul 4. Dar fiindcă anul meu de naștere a fost 1990, turul național a fost câștigat de ciclistul nostru legendar Peter Sagan. 

PRIETEN CU CICLISMUL DE PERFORMANȚĂ

În 2006, a fost înființat un club de ciclism în Žiar nad Hronom, unde am început la categoria cadet, iar aici am început cu adevărat să fac ciclism la un nivel profesional. Pe o condiție fizică excelentă de la schiul de fond s-a putut construi bine în continuare și performanța a avansat cu pași mari. Chiar în primul an de activare în ciclism rutier, am ajuns la selecția reprezentativă a Republicii Slovace unde, la acea vreme era deja lider Peter Sagan.

TREI ANI PE PIEDESTAL

După ce am absolvit categoria cadet și m-am mutat la juniori, am construit o performanță stabilă, în timp ce eram membru al echipei naționale și am fost plasat în mod regulat în TOP 3 Cupa Slovaciei. Am reușit o cascadorie în 2008, când performanța mea a atins apogeul, iar la o săptămână după ce Peter Sagan a devenit campion mondial la MTB XC, am reușit să-l înfrâng în cursa contracronometru individual pe drum, iar apoi am devenit în această disciplină campion al Slovaciei. Anul 2008 a fost cel mai bun pentru mine, nu m-am pierdut nici în cursele Cupei Mondiale și Europene, unde în Cupa Europei am reușit să mă plasez în TOP 10. Atunci am ocupat locul 50 la Campionatele Mondiale, ceea ce a fost excelent pentru condițiile noastre.

TRANZIȚIA LA BĂRBAȚI ȘI CĂDEREA LA FUND

Pe baza rezultatelor excelente, am intrat în echipa DUKLA Trenčín. Nu m-am simțit bine în tabăra de antrenament de primăvară și performanța mea părea să fi dispărut complet de pe o zi pe alta. Deoarece nu s-a îmbunătățit, au urmat examinări medicale, unde m-au diagnosticat cu mononucleoză și boala Gilbert și mi-au recomandat cel puțin un an de pauză de la curse. Desigur, „am dat ascultare sfatului” și într-o lună m-am angajat în cursa de amatori, unde m-am înscris în TOP3. Aceasta însă, nu a fost o soluție potrivită, deoarece din nou a urmat o cădere. Nu am reușit să îmi stabilizez performanța, aveam 19 ani și era timpul să mă împac cu ideea că nu mă voi mai putea dedica profesional sportului. 

A VENIT TIMPUL SĂ MERG MAI DEPARTE

A fost dificil o vreme să mă împac cu această idee, dar a venit ocazia potrivită. Mi-am găsit un loc de muncă, unde am rămas până astăzi. Pe lângă serviciu, mi-am făcut titlul de Bc. grad de educație în domeniul educație fizică. Am lucrat chiar și ca antrenor de tineret timp de 4 ani, unde am pregătit doi campioni ai Republicii Slovace în disciplina individuală de contracronometru.

 

HAPPY END

În prezent, trăiesc o viață de familie frumoasă și continuu să fac ciclism la un nivel superior. Am propriul meu proiect unde pregătesc tinere talente, pe care îi ajut în procesul de antrenament. Organizez și o mică ligă de ciclism și eu însumi concurez cu succes în categoria masters A în ciclism montan și rutier.

COOPERAREA CU HOLOKOLO

Înainte de sezon, mă uitam la ceva echipament de calitate pe net, așa că am dat clic pe site-ul holokolo.sk unde, pe lângă super-haine, am găsit și o „un anunț” că, sunt în căutare de bloggeri pentru un blog promițător pe site. Din moment ce am experiența necesară, nu am ezitat și m-am înscris, deoarece aș dori să contribui ocazional la blog cu articolele mele, pe care voi încerca să le concentrez pe conținut interesant. Așa că sper să vă placă postările mele. Sport la sport.v