Cum să alegi rucsacul de ciclism potrivit?

Tag-uri:
Cum să alegi rucsacul de ciclism potrivit?>

Alegerea unui rucsac de ciclism potrivit pentru tine depinde în mare măsură de intențiile tale și de tipul de ciclism preferat. Poziția corpului unei persoane atunci când merge pe bicicletă este mult diferită față de cum este atunci când merge pe jos, face drumeții, aleargă etc. Ține cont de faptul că rucsacul pe care îl cumperi trebuie să îți servească pe bicicletă, deci ar trebui să încerci să găsești un rucsac special conceput în acest scop.

Rucsacul pentru ciclism are o formă ergonomică potrivită, care asigură confortul ciclistului și stabilitatea rucsacului.

CICLISM MONTAN (MTB)

Rucsacurile pentru ciclismul montan au un avantaj principal față de rucsacurile obișnuite pentru ciclism - au unul dintre cele mai bune sisteme de curele de pe piață. Atunci când merge cu bicicleta în teren montan, ciclistul trebuie să se miște în așa fel ca să-și mențină echilibrul și centrul de greutate la loc. Această mișcare a ciclistului îi determină pe designerii de rucsacuri să fabrice sisteme de prindere care păstrează rucsacul la loc, orice s-ar întâmpla. Drept urmare, rucsacurile de calitate pentru mountain bike îmbrățișează corpul ciclistului și sunt echipate cu curele reglabile la piept, umăr și curele lombare.

CICLISM RUTIER

Cicliștii rutieri folosesc rareori rucsacuri, deoarece toate lucrurile necesare încap de obicei în buzunarele lor de pe tricou. Cu toate acestea, dacă tot ai avea nevoie de spațiu de depozitare suplimentar, probabil ar fi bine să cauți un rucsac ușor cu sac de hidratare. Avantajul principal este greutatea redusă. În acest tip de rucsac nu vei purta atât de multe lucruri și cel mai important lucru este accesul ușor.

 

MERSUL LA SERVICIU, LA ȘCOALĂ SAU ALTE TRANSFERURI LOCALE

Dacă rucsacul tău urmează să fie folosit pentru mersul la serviciu, la școală sau la birou, cumpără unul care este conceput pentru asta. Rucsacurile conțin de obicei compartimente capitonate pentru laptopuri și tablete. De asemenea, tind să aibă organizatoare pentru pixuri, hârtii și alte articole diverse. Dacă acest tip de rucsac este încărcat cu lucrurile de care ai nevoie, asigură-te că poți merge cu el pe bicicletă confortabil. Sistemul de curele la aceste rucsacuri este de obicei bun, dar nu excelent. Dacă drumul tău duce printr-un teren accidentat care necesită multă mișcare a corpului, caută mai bine un rucsac pentru ciclism montan.

CÂT DE MARE TREBUIE SĂ FIE RUCSACUL?

Probabil cel mai important lucru de care trebuie să ții cont atunci când alegi un rucsac pentru ciclism este dimensiunea.

Când mergi cu bicicleta este important să te simți confortabil. Un rucsac prea mare poate provoca frecare pe anvelopa din spate sau te poate împinge într-o poziție incomodă a corpului. Chiar trebuie să te gândești ce dimensiune ai nevoie ca să îți încapă în el toate echipamentele necesare.

Trebuie să fi observat că majoritatea rucsacilor poartă un marcaj în litri. Poți folosi de exemplu, următoarea listă ca ghid rapid:

10 - 15l = mic, compact

16 - 20l = dimensiune medie

20 - 30l = mare

30l și mai mult = probabil prea mare pentru bike

 

FUNCȚII

Există sute de funcții dintre care poți alege, cum ar fi:

 

Buzunar pentru laptop

După cum am menționat mai sus, laptopurile și tabletele sunt transportate deseori pe bicicletă la școală sau la muncă. Multe rucsaci au buzunare căptușite care protejează aparatele electronice. Un compartiment standard pentru laptop poate găzdui un laptop de până la 15 inci.

 

Buzunar pentru ochelari

Multe rucsaci au un buzunar practic special pentru depozitarea ochelarilor. Aceste buzunare sunt căptușite cu țesătură moale, astfel încât lentilele să nu fie zgâriate și să protejeze suficient de bine ochelarii.

Husă de ploaie

Husele de ploaie protejează rucsacul de ploaie sau de alte condiții meteorologice și mențin obiectele din rucsac uscate. O altă caracteristică a huselor de ploaie integrate este că au și elemente reflectorizante pentru a-i oferi ciclistului siguranță pe întuneric.

Compartimente pentru camera de luat vederi

Fotografii și cameramanii se vor bucura de compartimente speciale pentru siguranța camerelor de luat vederi și a obiectivelor acestora. De obicei, se găsesc doar în rucsacurile specifice pentru aparatele foto.

Elemente reflectorizante și montarea luminilor

Dacă conduci înainte să răsară soarele sau după ce apune, este important să iei în considerare elementele reflectorizante. Deci, dacă o mașină te luminează noaptea, farurile vor face ca detaliile să reflecte lumina din spate, deci șoferul te va vedea. Atașarea luminilor la rucsac permite utilizarea luminilor care rămân pe rucsac chiar și pe terenuri tehnice dificile - luminile rămân pur și simplu la locul lor și nu se întâmplă să fie nevoie să le strângi împrăștiate pe drum.

 

Sac pentru apă

Rucsacul cu spațiu pentru un sistem de hidratare este ideal pentru persoanele care nu doresc să transporte bidoane de apă. Unele rucsaci sunt într-adevăr echipate cu sistem de hidratare, în timp ce altele au doar un compartiment pentru acestea. Așadar, nu uita să verifici și acest lucru înainte de a cumpăra. Sacii de hidratare pot avea diferite dimensiuni, deci hotărăște-te câtă apă crezi că vei avea nevoie pentru a cumpăra rucsacul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Rezistența la apă/Impermeabilitatea

Am vorbit mai sus despre cele mai comune proprietăți suplimentare ale rucsacurilor, dar o caracteristică foarte importantă și foarte specifică este impermeabilitatea sau rezistența la apă.

În primul rând, e bine de luat în considerare câteva întrebări pe acest subiect:

  • Locuiești într-un climat umed?
  • Plouă des când ești pe bicicletă?
  • Transporți lucruri care pot fi ușor deteriorate de apă, precum aparate electronice?
  • Deși nu de multe ori, dar totuși te poate forța vremea să îți reevaluezi mersul pe bicicletă în ploaie?

Dacă ai răspuns afirmativ la oricare dintre aceste întrebări, trebuie să iei în considerare cât de rezistent ar trebui să fie rucsacul tău.

Rucsacurile rezistente la apă pot face față ploilor slabe și pot menține conținutul rucsacului uscat pentru un timp scurt. Sunt funcționale pentru majoritatea oamenilor pe care îi prinde ocazional o ploaie ușoară pe drum. În orice caz, rucsacurile impermeabile au deseori fermoarele acoperite cu țesături sintetice, ceea ce garantează că apa nu pătrunde în rucsac. Dacă porți pe bicicletă dispozitive scumpe precum camere sau laptopuri, îți recomand să cumperi o versiune impermeabilă a rucsacului.

Unele rucsaci sunt echipate cu o husă de ploaie așa cum am menționat mai sus. Deși nu este la fel de avantajos ca un rucsac complet impermeabil, o husă de ploaie va menține conținutul rucsacului tău uscat indiferent de ce se întâmplă. Să scoți și să pui husa pe rucsac este un pic cam neplăcut, mai ales când ești prins de ploaie pe neașteptate. Cu toate acestea, dacă este o ploaie normală, husa poate fi singura protecție de care vei avea nevoie.

La fel ca majoritatea achizițiilor, un rucsac de ciclism necesită multă gândire individuală, astfel încât fiecare să își poată alege rucsacul potrivit. Nu uita că mersul cu bicicleta înseamnă și să te menții în formă și să te bucuri de o plimbare confortabilă. Alege un rucsac de ciclism de calitate și folosește-l la maximum!