Fuuh, ce urât miroși! Cum să scapi de mirosul neplăcut al echipamentului tău de ciclism?

Tag-uri:
Fuuh, ce urât miroși! Cum să scapi de mirosul neplăcut al echipamentului tău de ciclism?>

„Ce miroase atât de urât? Tu? Fuuh! "

Acestea sunt cuvintele pe care nimeni nu vrea să le audă în timp ce merge pe bicicletă împreună cu prietenii săi. Desigur, e normal ca atunci când depunem un efort fizic mai mare să transpirăm și să mirosim neplăcut, mai ales vara. Uneori  însă, acest miros este plasat la un „nivel mai superior”. Da, exact despre acesta este vorba. Este exact mirosul care aproape că, îți ridică stomacul când te apropii prea mult de un alt ciclist în timp ce coborâți împreună dealul. Sau poate fi mirosul neplăcut care rămâne pe tricoul sau pantalonii tăi, chiar dacă i-ai spălat deja de o sută de ori.

De ce unii cicliști miroasă neplăcut constant? Le miroase corpul? Sau hainele lor? Sau ambele? Nu am vrea să fim acel cineva, cu care nimeni să nu vrea să meargă pe bicicletă. Așa că, intră repede sub duș și haide să aruncăm împreună o privire la câteva soluții pentru a scăpa de această problemă.

Cum să scapi de mirosul neplăcut pe hainele și accesoriilor tale pentru ciclism

  • Îmbrăcămintea pentru ciclism trebuie spălată după fiecare uzură cât mai repede posibil. Cu siguranță nu este o idee bună să o lași aruncată undeva pe jos sau într-o geantă închisă. Acest lucru promovează inutil creșterea bacteriilor și a mucegaiurilor care produc mirosul neplăcut.
  • Folosește detergenți pentru rufe, special concepute pentru spălarea hainelor de sport. Încearcă produse precum Feel Eco Wash gel sau pudră, Perwoll Sport Activecare, detergent Sodasan pentru îmbrăcăminte funcțională, etc. Aceste produse promit o manipulare blândă cu îmbrăcămintea ta pentru sport, dându-i totodată un miros plăcut.
  • Poți încerca și metode alternative. Bunica ta te-ar sfătui probabil să le speli cu bicarbonat de sodiu și oțet. (Folosește o ceașcă de bicarbonat de sodiu și o cană de oțet simplu și clătește hainele în mașina de spălat). Internetul este plin de sfaturi similare ale bunicelor, precum sarea sau chiar vodka!
  • Nu folosi detergenți agresivi și asigură-te că, speli fără balsam de rufe, deoarece acești detergenți descompun țesăturile și astfel îți distrugi hainele.
  • Clătește ocazional hainele în mașina de spălat fără niciun fel de detergenți. Se poate întâmpla să ai prins în fibrele țesăturii detergent și bacterii, care pot provoca deasemena un miros neplăcut.
  • Pentru cicliștii downhill poate fi o mare surpriză faptul că, protecțiile lor pot și vor mirosi urât în timp, dacă nu se vor îngriji corespunzător de acestea. În interesul tuturor cliștilor, vă rugăm să vă curățați toate protectecțiile, inclusiv protecțiile pentru corp, genunchi și coate. Pur și simplu adăugați apă în cadă, adăugați detergent, scufundați protecțiile. Lăsați-le câteva ore sau peste noapte și frecați-le cu o perie.
  • Asigură-te că hainele și protecțiile tale sunt complet uscate înainte de a le pune în dulap. În general, producătorii recomandă uscarea în stare atârnată, dar nu la lumina directă a soarelui, deoarece acest lucru poate distruge Lycra, precum și imprimeurile din silicon.
  • O mașină de spălat murdară nu îți va curăța bine hainele, dimpotrivă. Așadar, lasă mașina să meargă din când sîn când în gol la temperaturi ridicate. Adaugă oțet pentru a reduce mirosul.
  • Dacă niciuna dintre aceste metode nu va ajuta, încearcă să pui hainele de ciclism într-o geantă închisă cu o cutie sau un bol mic de bicarbonat și pune-le peste noapte în congelator. Gheața ucide bacteriile mirositoare și bicarbonatul le absoarbe.

Nu fiecare poliester mirositor este la fel de urât

Dacă nimic nu funcționează cu adevărat și, în ciuda tuturor metodelor prezentate mai sus, hainele tale încă miroase urât, problema va fi mai mare decât faptul că nu te îngrijești bine de acestea. Cu siguranță ai niște tricouri ieftine care vor începe să miroasă după 10 minute de mers pe bicicletă, în timp ce tricoul tău mai scump rămâne inodor timp de mai multe călătorii. Ai o astfel de experiență și tu? Poate fi vorba de un material diferit? Ambele tricouri sunt confecționate din 100% poliester, material foarte tipic pentru îmbrăcămintea pentru ciclism. Și dacă ambele tricouri sunt confecționate din același material, de ce unul miroase urât și celălalt nu?

Asa că, am căutat în google cuvântul "poliester" si am găsit cuvinte ca „Polimeri cu lanț lung, compuși chimic, ester și alcool hidric, acid carboxilic și acid tereftalic”. Mai simplu spus, poliesterul este o fibră sintetică. Fibrele sintetice se usucă mai repede decât fibrele naturale, cum ar fi bumbacul sau lâna, care îmbibă mai multă umiditate. Iar bacteriile care cresc pe poliester sunt diferite de cele de pe bumbac, iar poliesterul este mai mirositor.

Poliesterii scumpi sunt probabil de o calitate mai bună și au o mai bună respirabilitate, îndepărtează mai bine transpirația și astfel și mirosul. Tricourile confecționate din poliester ieftin și de proastă calitate sunt în mare parte cele care provoacă miros și probleme legate de aceasta. Fiecare producător are propriile denumiri pentru tehnologiile care gestionează respirabilitatea și eliminarea transpirației. Pe Holokolo avem astfel de produse frumoase și de calitate din care să alegi fără probleme. Vezi oferta noastră de tricouri pentru bărbați și pentru femei . Investiția într-un tricou de calitate merită cu adevărat. Dacă îți cumperi un tricou ieftin, care nu are nicio tehnologie specială pentru respirabilitate și eliminarea transpirației, este mult mai probabil ca bacteriile să facă o petrecere mare sub axilele tale și să se înmulțească cu viteza fulgerului. Și lasă în urma lor un miros neplăcut.

În concluzie: Asigură-te că îți cureți hainele și accesoriile pentru ciclism în mod corespunzător și cu regularitate. Dacă, în ciuda tuturor efeorturilor nu poți scăpa de mirosul neplăcut, poate este timpul să-ți cumperi unul nou. Și dacă totuși ai de gând să investești, investește într-un mod rațional și pe termen lung. Tricourile și pantalonii din poliester de înaltă calitate sau în combinație cu fibra de carbon și lână Merino sunt cea mai bună alegere și îți vor aduce mai multă bucurie din ciclism (poate și prieteni noi).