De ce îmbrăcămintea pentru ciclism este mai bună decât îmbrăcămintea de trening?

Tag-uri:
De ce îmbrăcămintea pentru ciclism este mai bună decât îmbrăcămintea de trening?>

Îmbrăcămintea pentru ciclism oferă o varietate de avantaje în timpul pedalării. Indiferent dacă ești începător sau avansat. Indiferent dacă ești un ciclist concentrat pe performanță, îl consideri un transport eficient la muncă sau o activitate de relaxare în mijlocul naturii. Am sintetizat cele mai importante avantaje ale tricourilor, jachetelor și pantalonilor de calitate pentru ciclism.

Mânecile la tricouri și jachete tind să fie prelungite „până la mănușă” pentru a ascunde zona sensibilă a încheieturii de atacul aerului cald sau rece. Tricourile și jachetele pentru ciclism ușor prelungite acoperă partea de jos a spatelui la aplecarea tipică pe bicicletă, în față. Și datorită materialului și designului aderent al pantalonilor de ciclism, nu trebuie să depui un efort inutil pentru în timpul pedalării.

Aderența hainelor de ciclism protejează mai bine corpul de insectele nedorite. De asemenea, îmbunătățește fluxul de aer în jurul corpului, reducând astfel rezistența la aer. Producătorii de îmbrăcăminte pentru ciclism adaptează amplasarea buzunarelor și a elementelor reflectorizante de siguranță la nevoile cicliștilor. În plus, țesăturile de înaltă calitate protejează mai bine pielea de arsurile solare, frecare și șocuri.

(Ne) Rezistența la apă

Termoreglarea este o disciplină științifică aproape independentă în ciclism. Rezistența hainelor la apă este foarte importantă, deoarece picăturile de ploaie ne surprind adesea pe bicicletă. În același timp, respirabilitatea materialelor utilizate este importantă pentru o pedalare sănătoasă, astfel încât transpirația să nu rămână pe piele. Să se evapore și să nu ne dăuneze.

Să nu uităm nici de psihologie și sentimentul de apartenență. A fi îmbrăcat în haine de ciclism la fel ca și câștigătorul Turului Franței sau ca doi prieteni dintr-un mini pluton local, are farmecul său.