Cum să îți înveți copilul să meargă pe bicicletă?

Tag-uri:
Cum să îți înveți copilul să meargă pe bicicletă?>

Mersul pe bicicletă prima oară și urmărirea pentru prima oară a propriului copil pe bicicletă. Acestea sunt momente importante din viață. Însă părinții încă mai fac diverse greșeli. Majoritatea copiilor sunt gata să învețe să meargă pe bicicletă de la vârsta de aproximativ patru ani, dacă sunt ajutați de adulți. Am sintetizat recomandările de bază.

În primul rând, trebuie să te pregătești psihic. Învață-ți copilul într-un mod încurajator și jucăuș, ceea ce necesită multă răbdare. Copilul poate fi ajutat și văzând părinții sau alți copii cu bicicleta. În al doilea rând, alege un loc potrivit. Un parc sau o alee liniștită cu suficient spațiu și ideal cu un asfalt neted.

Fără roți auxiliare

Este esențial ca, copilul să învețe să lucreze cu echilibrul. De aceea, nu recomandăm vechea metodă de montare a roților auxiliare pe bicicletă. Mai întâi, copilul poate fi învățat să meargă pe o bicicletă fără pedale, o trotinetă sau poți demonta pedalele de pe bicicletă.

Alege o biciletă adecvată ca mărime pentru copil, astfel încât să ajungă cu picioarele la sol dar în același timp să nu aibă șaua prea jos, ceea ce duce la o poziție nefirească în timpul pedalării. Desigur, este obligatorie o cască de ciclism pentru copii. Mănușile pentru ciclism sunt, de asemenea potrivite, iar o pereche de pantofi de calitate sunt la fel de importanți. Eventual, îi poți îmbrăca copilului un tricou de ciclism pentru copii, acest lucru îl va motiva.

Și acum practica în sine. Nu ține bicicleta de șa sau de ghidon pe lateral. Stai în spatele copilului, deasupra roții din spate și fii gata să îl prinzi în caz de cădere. Ajută copilul să se relaxeze și să simtă cum reacționează bicicleta la înclinare.

Lasă-l treptat să simtă prima sa pedalare la viteză lentă. Copilul poate învăța să estimeze forța de frânare dacă va merge pe lângă bicicletă și o va ține din lateral, în timp ce încearcă să frâneze. Așadar, acum doar multă răbdare și repetare.