Ciclismul și pierderea în greutate: cât de des și cât de repede să pedalezi pentru scăpa de kilograme?

Tag-uri:
Ciclismul și pierderea în greutate: cât de des și cât de repede să pedalezi pentru scăpa de kilograme? >

Este posibil să pierzi în greutate prin ciclism? Cum să faci ca pierderea în greutate să fie eficientă și este posibil să se obțină același efect ca, de exemplu, prin alergare? Sunt o mulțime de întrebări legate de pierderea în greutate în timpul ciclismului, așa că este timpul să ne ocupăm puțin de acest subiect. 

Ciclismul este în general considerat un sport care nu este cel mai bun pentru a pierde kilogramele în plus. De cele mai multe ori, acest lucru se datorează faptului că ciclismul este prea lent sau, dimpotrivă, prea rapid. O persoană care nu se preocupă de intensitatea ciclismului, care urcă dealurile cât de tare poate și coboară fără să pedaleze, este puțin probabil să slăbească mult. Cum să procedați în așa fel încât și ciclismul să aibă un efect de dorit asupra unei figuri de vis, vom discuta în acest articol. 

Cât de des să pedalați?

Există un răspuns simplu la această întrebare. Cu cât mergeți mai des cu bicicleta, cu atât mai bine. Dacă ieșiți pe bicicletă cel puțin o oră în fiecare zi, veți slăbi mai mult decât dacă ieșiți o dată pe săptămână timp de cinci ore și toată săptămâna nu mai sunteți în stare de nimic. Nu este recomandabil să pedalați mai puțin de o oră, deoarece arderea eficientă a grăsimilor are loc doar după 20 de minute de activitate. 

Nu este recomandabil să pedalați mai puțin de o oră, deoarece arderea eficientă a grăsimilor are loc doar după 20 de minute de activitate. 

Cel mai bun mod de a vă crea un obicei de a face exerciții fizice regulate este să învățați să mergeți cu bicicleta la serviciu. Trezirea devreme poate fi incomodă la început. Dacă nu vreți să vă treziți devreme, puteți lua trenul până la serviciu și să mergeți acasă cu bicicleta după-amiaza. Oricum, odată ce vă obișnuiți cu această rutină, veți găsi că activitatea de dimineață este înviorătoare. 

O modalitate de a accelera pierderea în greutate este de a lua cu voi micul dejun la pachet și de a merge cu bicicleta la serviciu pe stomacul gol. În acest caz, organismul nu mai are zahăr acumulat, așa că începe să ia energia de care are nevoie direct din grăsimi

Cât de repede să pedalați? 

În cazul ciclismului, ca în cazul oricărei alte activități, cu cât mergeți mai repede, cu atât ardeți mai multă grăsime. Intensitatea ideală pentru pierderea de grăsime este ciclismul în așa numitul "mod de aerobic"

Cel mai bun mod de a determina intensitatea necesară este să vă monitorizați ritmul cardiac cu ajutorul unui monitor de ritm cardiac. Puteți determina intensitatea ideală necesară pentru a arde grăsimile măsurându-vă ritmul cardiac maxim și menținându-vă în jurul a 40-70% din maximul acestuia. Deci, dacă ritmul cardiac maxim este de 200 bpm, este recomandabil să mențineți intensitatea între 80 și 140 bpm. Dar dacă nu aveți un monitor de ritm cardiac, nu este nevoie să vă procurați imediat unul. Urmați doar regula de bază conform căreia trebuie să simțiți că faceți efort în timpul activității, însă trebuie să fiți în stare să vorbiți chiar și atunci când urcați o pantă. 

Puteți determina intensitatea ideală necesară pentru a arde grăsimile măsurându-vă ritmul cardiac maxim și menținându-vă în jurul a 40-70% din maximul acestuia.

Tocmai pentru că intensitatea nu trebuie să fie atât de mare încât să vă împiedice să vorbiți, nu este recomandabil să urcați dealuri foarte abrupte. Dacă mergeți mai repede, nu veți pierde grăsime, ci doar vă veți consuma rezervele de zahăr și veți obosi mai repede.

Acum ajungem la motivul pentru care ciclismul este mai bun pentru pierderea în greutate dacă sunteți la început de drum în acest sport. Doar câteva persoane care au decis să slăbească prin sport pot să alerge mai mult de 20 de minute și să vorbească în același timp. De exemplu, dacă nu aveți chef să vă plimbați cu bicicleta din cauza vremii nefavorabile, este mai bine să faceți o plimbare rapidă, să patinați sau să înotați în loc să alergați.

Cum să sprijiniți pierderea în greutate?

Deoarece ciclismul este un sport care se concentrează doar pe întărirea picioarelor, este recomandabil să îl completați cu antrenament cu greutăți. Nu este nevoie să întăriți picioarele, este mai bine să vă concentrați pe părțile corpului care nu sunt folosite pe bicicletă. În acest fel, picioarele se vor odihni și vă puteți întoarce pe bicicletă a doua zi fără a pierde nicio activitate.  

Pentru ca eforturile deșuse să aducă rezultatul dorit, nu uitați să vă adaptați dieta. Dacă vă dați jos de pe bicicletă și mâncați imediat un întreg baton de ciocolată, probabil că nu veți vedea nicio schimbare în silueta dumneavoastră (cu excepția cazului în care ați mâncat prea puțin toată ziua și aportul caloric a rămas în deficit în ciuda consumului de ciocolată). 

Pentru ca eforturile deșuse să aducă rezultatul dorit, nu uitați să vă adaptați dieta.

Există multe aplicații mobile care vă pot ajuta să vă numărați caloriile ingerate sau eliminate, astfel încât să vă puteți urmări progresul. Dacă nu sunteți sigur cu privire la dietă, vă recomand să citiți acest articol care se ocupă în mod special de dieta în sport. 

Așadar, dacă doriți să începeți să faceți exerciții fizice pentru a pierde în greutate, ciclismul este sportul ideal pentru dumneavoastră (de preferință în combinație cu antrenamentul cu greutăți). Cu toate acestea, totul depinde de stilul dvs. de viață, iar o oră pe zi pe bicicletă cu siguranță nu vă va salva. Așadar, încercați să folosiți scările în loc de lift sau scări rulante, întindeți-vă pe o saltea seara în loc să stați în fața televizorului și, dacă sunteți sătul și încă vă este foame, încercați să mâncați legume tăiate în felii subțiri în loc de chipsuri la film. În timp, vă veți obișnui cu aceste mici schimbări și vă veți simți mai sănătos și plin de energie.