Alimente de TOP pentru imunitate care rezistă mult în cămară

Tag-uri:
Alimente de TOP pentru imunitate care rezistă mult în cămară>

O dietă sănătoasă și echilibrată este calea către o imunitate mai puternică. Oamenii cumpără acum masiv alimente din magazine, dar deseori uită să cumpere alimente de înaltă calitate, care sunt o sursă bogată de vitamine și minerale. Zilnic, fiecare dintre noi ar trebui să consume o jumătate de kilogram de fructe și legume proaspete, indiferent de greutatea noastră. Până de curând, am putut cumpăra alimente proaspete în fiecare zi, dar astăzi situația este alta. De aceea, am ales câteva top alimente, care au o garanție lungă și, în același timp sunt sănătoase și susțin sistemul nostru imunitar. Poftă bună și sănătate!

TOP alimente pentru imunitate care rezistă mult

  1. Nuci pentru sănătate

Nucile vă vor ajuta să scăpați rapid de foame, să reîncărcați energia, rezistă mult timp și sunt ideale pentru a vă suplimenta dieta în timp ce mergeți pe bicicletă. Conțin aproximativ 25% proteine și 40% grăsimi „bune”, care sunt formate din acizi grași omega 3. Acestea sunt excelente pentru inimă și creier.

Nucile au cel mai mare conținut de acizi grași omega 3 si adaugă organismului fier, calciu, fosfor, potasiu si zinc. Alunele au cel mai mare conținut de vitamina E, care este un antioxidant natural.  Nucile caju  au un mare conținut de magneziu, ceea ce ajută la prevenirea spasmelor musculare și reduce tensiunea musculară. Batonul POWERBAR cu arahide și caramel este, de asemenea foarte delicios.

  1. Cele mai sănătoase bomboane din lume - fructele uscate

Fructele uscate au un mare conținut de minerale, vitamine, fibre și zahăr din fructe (fructoză), sunt gustoase și nu dăunează sănătății dacă se consumă într-o cantitate rezonabilă. E adevărat că își pierd din frumusețe la uscare, dar cu siguranță nu din și din capacități. Procesul de uscare păstrează în întregime componentele active, flavonoidele, mineralele și vitaminele. Singura excepție este vitamina C.

Merișoarele uscate conțin și mai mulți antioxidanți decât cele proaspete. Ajunge să cumpărați ce vă place cel mai mult J. Iată încă o mică sugestie: atunci când cumpărați fructe uscate, citiți care este conținutul și tipul de conservant utilizat, evitați fructele care conțin pe etichetă informația E220 sau conservat cu dioxid de sulf. Întotdeauna, înainte de a consuma fructele uscate, clătiți-le cu apă.

Batonul POWERBAR are, de asemenea, mai multe arome de fructe, cum ar fi merișoare, zmeură și căpșuni.

  1. Când sunt fructele congelate mai bune

Printre nutrienții solubili în grăsimi se află, de exemplu, și vitaminele A și E. Acestea sunt păstrate chiar și după înghețare, ba chiar devin mai utile după prelucrare. Cele mai potrivite legume pentru congelare sunt considerate morcovii sau broccoli, care au efecte antiinflamatorii și antioxidante excelente, bogate în surse de fibre și acid folic. Protejează ochii și pielea de radiațiile ultraviolete. Nici spanacul nu ar trebui să lipsească din congelatorul nostru.

Morcovul sau mărul pot rezista mult timp și în afara congelatorului, dacă sunt depozitate corect. Puteți prepara diferite salate din ele sau le puteți îndulci cu miere.

  1. Trei boși pe scenă

Buretele de fag, usturoiul și ghimbirul. Buretele sau păstrăvul de fag are efecte anti-inflamatorii, anti-virale și anti-cancerigene de neprețuit, conține beta-glucan care ajută la declanșarea sistemului imunitar (recomandat pentru utilizare la virusuri, bacterii, infecții fungice, paraziți, boli autoimune, alergii și un sistem imunitar slăbit). Buretele uscat este excelent pentru supe și sosuri.

Ghimbirul ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos și este o alegere potrivită pentru un sistem respirator sănătos. Usturoiul luptă cu micro „vampirii“, este un antibiotic puternic și are efecte antifungice și antivirale.

  1. O bombă pentru imunitate

Varza murată are un efect fantastic asupra imunității, deoarece este o sursă bogată de probiotice și nutrienți, este bogată în vitaminele C, B3, B5, B6 și B12, minerale și oligoelemente, în special potasiu, fier, magneziu, zinc și fluor. Și puteți prepara o mulțime de mese delicioase cu ea în bucătărie.

  1. Boabele leguminoase

Boabele leguminoase sunt cea mai bogată sursă de proteine din toate produsele de origine vegetală și conțin o proporție ridicată de vitamina B, care ajută la menținerea unui sistem nervos sănătos și a funcțiilor mentale optime. Acest lucru este acum destul de util, deoarece stresul nu este deloc benefic la imunitate. Cu un tratament termic adecvat, sunt mai ușor de digerat. Și cel mai important lucru, rezistă până la câteva câteva luni în cămară.

Bucurați-vă de mersul pe bicicletă, hrăniți-vă sănătos, dormiți mult, regenerați și mențineți-vă pacea sufletească J