10 motive pentru care mai multe femei ar trebui să acorde importanță mersului pe bicicletă

Tag-uri:
10 motive pentru care mai multe femei ar trebui să acorde importanță mersului pe bicicletă>

Dragi doamne, acest articol este special pentru voi, iar dacă vă gândiți să cumpărați prima bicicletă, poate că acest articol vă va ajuta să vă decideți bine.

„Vreau să îi motivez și să îi inspir pe toți. Marea mea viziune este să atrag mai multe femei pe bicicletă. ” Fie ca ciclista olandeză Marianne Vos, care a câștigat opt titluri de campioană mondială, două victorii olimpice și două titluri de campion european și un titlu de campioană mondială la categoria juniori, să fie motivația noastră.

Conform statisticilor, bărbații se dedică ciclismului de trei ori mai mult decât femeile și traseele lor sunt de aproape patru ori mai lungi. Există însă multe motive pentru care femeile ar trebui să înceapă cu mersul pe bicicletă, așa că noi aici, la Holokolo, dar și mulți alți pasionați de ciclism, sperăm că, mult mai multe femei se vor alătura clubului internațional de cicliști. Iată 10 motive care ar putea să vă convingă.

Mersul pe bicicletă este foarte benefic  pentru corp

Mersul pe bicicletă practicat cu regularitate este un mod simplu și distractiv de a aduce activitate fizică în viața de zi cu zi. Se recomandă 150 de minute de exerciții fizice moderate până la severe pe săptămână - acest lucru însă este o jucărie dacă este făcut pe bicicletă.

În mod natural, femeile sunt mai înclinate spre anumite probleme de sănătate și de aceea este important să ne îngrijim cât mai bine de corpul nostru. Unul dintre cele mai bune lucruri în ciclism este că, toată lumea îl poate face. Indiferent dacă sunteți începătoare sau nu, vă puteți adapta performanța  la condiția voastră  fizică și la obiectivele voastre.

Un alt lucru grozav în ceea ce privește mersul pe bicicletă este faptul că este practic fără impact, deci este mai puțin împovărător pentru corp, în special pentru genunchi și articulații. Ceea ce înseamnă un risc redus de rănire. Chiar și la o performanță moderată, îmbunătățește vizibil condiția fizică și puterea.

Mersul pe bicicletă este benefic pentru minte

Avantajele fizice ale ciclismului sunt bine cunoscute, dar ceea ce nu se observă adesea, sunt beneficiile pe care ciclismul le are asupra minții și sufletului nostru. Femeile deseori (la fel ca și bărbații) trebuie să suporte stresul zilnic la muncă precum și în mediul de acasă, care este adesea asociat cu anxietatea și depresia. Uneori este greu să găsim suficientă motivație pentru exercițiile și activitățile fizice, dar a merge pe bicicletă este o modalitate excelentă de a ne curăța mintea. Doar simpla ieșire de jumătate de oră pe bicicletă după muncă vă va ajuta cu siguranță să reduceți nivelul de stres după o zi aglomerată, îmbunătățindu-vă astfel sănătatea mintală. Bucuria pe care o aduce mersul pe bicicletă vă va ridică garantat starea de spirit atunci când simțiți că aveți prea multe sarcini pe umeri.

Ajută la ameliorarea simptomelor dificultăților de sănătate ale femeilor

Când se confruntă cu probleme menstruale, convulsii, menopauză sau în sindromul premenstrual, majoritatea femeilor consideră că exercițiul fizic este ultimul lucru pe care și-l doresc. Cu toate acestea, exercițiile fizice ușoare pot ameliora și aceste simptome. Ciclismul este o alegere excelentă, deoarece este un exercițiu fără impact care nu ne solicită extrem corpul.

Mersul pe bicicletă întărește prieteniile

Ciclismul este o comunitate foarte prietenoasă. Aceasta poate fi o activitate foarte socială și vă va încuraja cu siguranță să vă urcați pe bicicletă și să vă alăturați prietenilor. Dacă reușiți să obțineți un grup cu care veți merge cu regularitate pe biciletă, plin de prieteni care vă vor inspira și încuraja, ați câștigat!

Ciclismul ajută să petreceți mai mult timp cu familia

La fel ca în cazul prietenilor, acest timp poate fi petrecut împreună cu familia. Pentru că, toată lumea poate practica acest sport, îi putem implica și pe copiii și pe partenerii noștri. Acest lucru va deschide ușile către noi oportunități de a ne menține familia sănătoasă și într-o bună condiție fizică în timp ce petrecem timp prețios împreună. Excursiile cu bicicleta sunt la fel de distractive și putem experimenta o mulțime de aventuri noi.

Îmbrăcămintea pentru ciclism este acum nu numai practică, ci și foarte frumoasă.

Multă vreme a fost dificil să găsim îmbrăcăminte de ciclism care să nu fie numai de bună calitate, dar și estetică. Mai ales pentru noi, femeile. În secolul al 18-lea, femeile mergeau pe bicicletă în fuste uriașe care li se blocau în pedale și le împiedicau vederea. Dar, din fericire, de atunci, am trecut printr-o evoluție destul de mare.

Acum avem disponibilă o selecție foarte mare de îmbrăcăminte practică și estetică. Datorită acesteia ne putem simți pe bicicletă, nu numai confortabil, dar și încrezătoare. Vizualizați colecție noastră pentru doamne pe Holokolo - garantat veți alege ceva.

Ciclismul este benefic pentru planeta noastră

Cu cât mai mulți oameni merg cu mașina la muncă, cu atât mai mult crește volumul de emisii și poluanți în aer. Dar, cu cât mai mulți dintre noi vom reuși să mergem la muncă pe bicicletă, cu atât mai mult contribuim la un aer mai curat iar acest lucru poate avea impact direct asupra sănătății noastre și asupra sănătății celor dragi. E clar că, acest lucru nu este posibil în fiecare zi, dar de fiecare dată când alegem bicicleta ca mijloc de transport, fie pentru muncă sau doar pentru cumpărături, contribuim la o planetă mai sănătoasă.

Ciclismul ajută la îmbunătățirea performanței la muncă

În general, angajații care merg la muncă pe bicicletă au mai mult spor la treabă. Acest lucru se datorează, în principal, faptului că o oră petrecută în stres într-un mijloc de transport public aglomerat face ca oamenii să vină la muncă cu o dispoziție proastă deja de dimineață. Pe de altă parte, cicliștii vin la muncă râzând și plini de energie, plini de satisfacție din antrenamentul de dimineață. Acest lucru este important mai ales dacă aveți un loc de muncă sedentar.

Astfel, mersul pe bicicletă la muncă ajută femeile să își îmbunătățească performanța în muncă, productivitatea și activitatea pe parcursul zilei, ceea ce poate duce și la creșterea carierei profesionale.

O gamă largă de biciclete pe piață

Piața oferă astăzi o serie de tipuri de biciclete pentru diferite scopuri. Dacă nu știți cum să alegeți, apelați la experți care, vă vor ajuta cu plăcere. Vom rezuma pe scurt posibilitățile:

  • Biciclete de munte (MTB) - pentru pasionații de ciclism în teren
  • Bicicletele cross și trekking - potrivit pentru excursii și terenuri mai ușoare
  • Biciclete urbane - pentru conducerea în oraș și transportul zilnic la locul de muncă
  • Biciclete electrice - faceți călătoria mai ușoară și bucurați-vă de ciclism ca niciodată!
  • Biciclete rutiere - pentru sport și curse rutiere

Ciclismul duce la o mai mare încredere în sine

Poate că, cel mai important motiv pentru care femeile ar trebui să petreacă mai mult timp pe bicicletă este faptul că, ciclismul ajută la creșterea încrederii în sine la locul de muncă, acasă și în tot ceea ce facem.

Orice bucățică de timp pe care nu o putem fura doar pentru noi înșine, dragi doamne, se poate reflecta pozitiv în încrederea noastră de sine. Mersul pe bicicletă ne va aduce într-o condiție fizică bună,ne vom simți mai bine și vom întâlni prieteni noi, ceea ce ne va spori cu siguranță încrederea de sine în fiecare domeniu al vieții. Este un lucru cu care ne putem mândri. Mai ales când vom observa că, performanțele noastre s-au îmbunătățit, suntem din ce în ce mai rapide și reușim să parcurgem tot mai mulți kilometri.

Așadar, să-i dăm drumul, doamnelor! Există atât de multe femei în lume care au atins succes cu ciclismul și nu există cu adevărat nimic care să ne împiedice și pe noi să reușim.