Santini își schimbă producția: Măști de protecție în loc de îmbrăcăminte pentru ciclism

Tag-uri:
Santini își schimbă producția: Măști de protecție în loc de îmbrăcăminte pentru ciclism>

Compania italiană Santini, care fabrică îmbrăcăminte și accesorii pentru ciclism, își adaptează toate capacitățile de producție și începe să coase măști de protecție.

Astfel răspunde la apelul politicienilor italieni privitor la pandemia de coronavirus, care se răspândește tot mai mult în momentul de față iar în Iatalia mor zilnic sute de oameni. La fel au reacționat mai multe companii italiene mari.

Santini se alătură producătorului local de textile Sitip, iar începând de luni, 23 martie intenționează să producă mii de măști de protecție zilnic. În momentul de față se așteaptă încă testarea prototipului.

Santini își are sediul în provincia Bergamo, adică direct în zona cea mai afectată din Lombardia. De aceea, primele mii de măști vor fi livrate în principal în provincia Bergamo. Măștile de protecție care se folosesc în mod normal o zingură zi, sunt folosite acum timp de o săptămână din cauza lipsei acestora.

Santini îmbracă echipa de ciclism rutier de elită Trek - Segafredo, precum și campioana mondială și campioana europeană de ciclism, având în vedere că este partener al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI). În trecut, a îmbrăcat și echipele Mapei, Team Katusha, GreenEDGE, Vacansoleil și a furnizat tricoul roz pentru câștigătorul Giro d'Italia timp de 25 de ani. De asemenea, îmbracă echipa națională slovacă, adică și pe Peter Sagan, care reprezintă Slovacia.