Cum să aveți grijă de hainele de ciclism și cum să le spălați?

Tag-uri:
Cum să aveți grijă de hainele de ciclism și cum să le spălați?>

Știți cum să îngrijiți corect hainele de ciclism și cum să le spălați? Consultați noul articol pentru câteva sugestii despre cum să faceți acest lucru.

Într-un articol anterior am discutat despre cum să vă echipați garderoba înainte de începerea toamnei. Având în vedere că nu sunt piese de câțiva bănuți, este bine să vă îngijiți de haine pentru ca acestea să reziste cât mai mult. 

Îmbrăcămintea funcțională, spre deosebire de bumbac, are capacitatea de a îndepărta umezeala de pe corp. Acest lucru le face să se usuce rapid, dar asta nu face ca îngrijirea acestor piese să fie mai ușoară. Pentru îmbrăcămintea sport sunt adesea folosite materialele naturale, cum ar fi fibra de bambus sau lâna merinos care tind să se micșoreze la temperaturi mai ridicate. Deci, ce să facem în această privință?


Cum, când și cu ce să le spălăm?

Întotdeauna este mai bine să folosiți programul sport oferit de mașina de spălat pentru hainele sport. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil să umpleți mașina de spălat doar cu haine de sport, iar spălarea cu mașina de spălat pe jumătate goală nu este recomandabilă din motive economice. Deci, ce să adăugați la hainele sport și la ce temperatură să porniți mașina de spălat? 

În primul rând, este întotdeauna recomandabil să citiți informațiile de pe eticheta furnizată de producător. Dacă urmați aceste instrucțiuni, hainele dumneavoastră nu vor păți nimic. De obicei, producătorii recomandă doar spălarea manuală sau spălarea până la 30 de grade.  Dacă simțiți că 30 de grade nu vă scapă de miros și aveți o experiență bună cu mașina de spălat, nu trebuie să vă faceți griji în privința spălării hainelor sport la 40 de grade. Cu toate acestea, s-ar putea să constatați că hainele dvs. vor rezista ceva mai puțin. 

Este indicat să spălați stratul de haine pe care îl aveți direct pe corp imediat după ce ați făcut sport sau să lăsați hainele să se usuce și să nu le lăsați în geantă. Acest lucru va împiedica dezvoltarea bacteriilor și va evita mirosurile greu de eliminat. 

Ce produs să folosiți pentru spălarea lenjeriei sport? Răspunsul este simplu, folosiți întotdeauna numai geluri de spălare. Detergenții de rufe, balsamurile de rufe, înălbitorii și alte produse similare vor perturba structura fibrelor, deteriorând hainele dumneavoastră. Dacă hainele s-au murdărit cu noroi pe traseu, imediat după ce ați terminat, înmuiați rufele în apă călduță și nu lăsați murdăria să se usuce. 

Spray de impermeabilitate - RAIN SHIELD RE-PROOF

Spălați articolele care ating direct corpul, cum ar fi lenjeria de corp, pantalonii scurți, tricourile și șosetele, după fiecare utilizare; jachetele și vestele nu trebuie spălate atât de des. Dacă aveți o jachetă de ciclism impermeabilă, de exemplu, și vă faceți griji că aceasta își va pierde proprietățile după spălare, nu vă temeți să folosiți impregnarea.

Cum să stoarceți și să uscați rufele?

Când puneți rufele sport în mașina de spălat, nu uitați să verificați viteza de centrifugare. Ca și în cazul spălării, este recomandabil să citiți informațiile de pe etichetă. Cu toate acestea, dacă alegeți programul de spălare sport, mașina de spălat nu ar trebui să vă permită să setați viteza peste 800 de rotații, care este limita pentru a nu deteriora membranele hainelor funcționale. 

Îmbrăcămintea sportivă nu trebuie niciodată uscată în mașina de uscat. Membranele hainelor sportive ar putea fi deteriorate la temperaturi ridicate și, după cum s-a menționat mai sus, materialele naturale se pot micșora la temperaturi ridicate. Datorită proprietăților de absorbție a umezelii ale hainelor funcționale, aceste piese se usucă mult mai repede decât alte haine, făcând inutilă utilizarea mașinii de uscat. Uscați îmbrăcămintea sport la temperatura camerei pe un suport pentru uscat rufe. Din același motiv pentru care nu este recomandabil să folosiți o mașină de uscat rufe cu tambur, nu este ideal să uscați hainele pe un calorifer, deoarece și aici temperatura este semnificativ mai mare. 

Cu toate acestea, unele mașini de uscta rufe țin cont de îmbrăcămintea sportivă și au un program de uscare la rece, denumit de obicei "îmbrăcăminte sportivă" sau "outdoor", care sunt concepute special pentru a păstra în siguranță îmbrăcămintea sportivă. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur că mașina de uscat nu vă va deteriora hainele sport, nu riscați să le deteriorați.


Recomandări în concluzie

Îmbrăcămintea sportivă necesită o atenție specială, așa că nu este indicat să tăiați etichetele. Chiar dacă aveți impresia că hainele dvs. nu sunt afectate, de exemplu, dacă le spălați la o temperatură mai ridicată, riscați să le scurtați durata de viață

Cu toate acestea, dacă se întâmplă din greșeală să introduceți o piesă de îmbrăcăminte între hainele obișnuite și să o spălați la o temperatură mai ridicată, să setați storcătorul de la mașina de spălat la o viteză mai mare sau pur și simplu să o aruncați în uscător și să nu observați acest lucru, nu este nevoie să vă panicați, deoarece probabil că nu se va întâmpla nimic cu acea piesă după o singură spălare de acest gen. Asta nu înseamnă, totuși, că nu trebuie să luați cu ușurință specificul hainelor sport și să le spălați ca pe hainele obișnuite.  Și, în final, sfatul meu personal pentru curățarea interiorului căștii. Deoarece capul transpiră pe bicicletă, este o idee bună să vă curățați casca din când în când. Cu produsele disponibile, este suficient să pulverizați spumă în cască și aceasta se va ocupa de curățare.

Soluție de curățare pentru interiorul căștii - FOAM FRESH CLEANER