5 sugestii pentru a vă bucura de ciclism toamna

Tag-uri:
5 sugestii pentru a vă bucura de ciclism toamna>

Vara se apropie încet-încet de sfârșit, copiii s-au întors la școală, iar vacanța de vară s-a încheiat. Vremea caldă de vară este mai degrabă o excepție, soarele va începe să răsară în curând când sunteți deja la serviciu și nici după-amiaza vizibilitatea nu va fi ideală. Odată cu sosirea toamnei, mulți oameni încep să aibă o stare de spirit scăzută, care este cel mai bine combătută prin exerciții fizice. Dar cum puteți preveni ca vizibilitatea redusă și vremea rece și ploioasă să vă limiteze activitățile sportive? Este exact ceea ce analizăm în acest articol.

1. Îmbrăcăminte

Cum să vă pregătiți garderoba de ciclism pentru toamnă? Când vă îmbrăcați, alegeți mai multe straturi subțiri decât un singur strat gros pentru a vă menține corpul mai cald. Întotdeauna începeți cu un strat cald de îmbrăcăminte funcțională, ideal ar fi lâna merino dacă vremea este mai rece.

BIOTEX Cyklistické tričko s dlhým rukávom - MERINO - šedá

Biotex: Tricou de ciclism cu mânecă lungă- MERINO

În primul rând, limitați sau, de preferință, uitați complet de culoarea neagră. Această regulă se aplică și în afara ciclismului, deoarece hainele închise la culoare sunt aproape invizibile în afara orașului, în condiții de vizibilitate redusă. Așadar, gândiți-vă că, cu cât culoarea hainelor dvs. este mai distinctă, cu atât veți fi mai bine văzut pe șosea și veți evita coliziunile neplăcute. 

Întotdeauna trebuie să aveți în vedere că este posibil să vă udați în timpul cursei. Prin urmare, este recomandabil să alegeți un ultim strat de îmbrăcăminte impermeabil, iar în caz de vreme mai caldă, ar trebui să vă luați o foiță de ploaie pentru ciclism

Dacă doriți să mergeți cu bicicleta iar afară deja plouă, este există pantaloni de ciclism impermeabili care vă vor menține corpul uscat chiar și în timpul celei mai mari furtuni. De asemenea, gândiți-vă la pantofi și folosiți huse pentru pantofi impermeabile

SANTINI Cyklistické kalhoty dlouhé s laclem - UCI RAINBOW 2020 - černá

Santini: Pantaloni de ciclism lungi cu bretele- UCI RAINBOW 2020

SANTINI Cyklistická zateplená bunda - CORAL BENGAL LADY - růžová

Santini: Jachetă termoizolantă de ciclism- CORAL BENGAL LADY

ALÉ Cyklistické návleky na tretry - RAIN - černá/žlutá

Alé: Încălzitoare pantofi de ciclism - RAIN

Dacă intenționați să mergeți cu bicicleta la serviciu și nu știți cum să vă descurcați în situația în care porniți dimineața pe o vreme rece, iar după-amiaza este încă cald, achiziționați încălzitoare pentru brațe și picioare pe care le puteți scoate și depozita în buzunar sau în geanta de bicicletă.

2. Ochelari

Deoarece afară va fi din ce în ce mai des întuneric, nu este în întregime recomandabil să purtați pe bicicletă ochelari cu lentile întunecate. În schimb, optați pentru ochelari care au lentile fotocromatice cu o lentilă mai puțin colorată. 


Unele mărci oferă și ochelari care se întunecă în funcție de vizibilitatea ambientală, astfel încât să nu fiți surprins de lumina neașteptată a soarelui. Dar, înainte să cumpărați ochelari de ciclism noi pentru iarnă, asigurați-vă dacă pot fi înlocuite doar lentilele la ochelarii dvs. preferați. Dacă marca dvs. oferă această opțiune, puteți economisi până la câteva zeci de lei prin cumpărarea de lentile de schimb.

SCICON Cyklistické okuliare - AEROSHADE KUNKEN - biela

Scicon: Ochelari de ciclism - AEROSHADE KUNKEN

3. Luminile

Deoarece vizibilitatea este redusă și pe vreme rea, utilizați întotdeauna lumini roșii în spate, indiferent de vreme și de momentul zilei. Dacă porniți în aventura dvs. pe bicicletă dimineața, când este încă întuneric, sau dacă vă așteptați ca plimbarea de după-amiază să se prelungească, nu uitați de o lumină albă frontală cu o luminozitate cât mai mare


Dacă vă așteptați să conduceți des în condiții de vizibilitate redusă, este recomandabil să nu subestimați alegerea luminii și să investiți o sumă mai mare în cumpărarea uneia, astfel încât intensitatea luminoasă a luminii să fie cel puțin în intervalul 500-1000 de lumeni.

LEZYNE svetlo - MICRO PRO 800XL - čierna

Lezyne: Lumină- MICRO PRO 800X

4. Regimul de băut

Pe vreme mai rece, veți simți mai puțin nevoia de a bea. Nu uitați că trebuie să vă mențineți corpul hidratat și să vă alimentați cu lichidele de care aveți nevoie. Dacă ieșiți afară și temperatura scade sub zero grade, nevoia de hidratare este și mai mare. În acest caz, puteți folosi o sticlă termo pentru ciclism, în care puteți turna, de exemplu, ceai cald. Probabil că băutura dvs. nu va îngheța nici într-o sticlă normală de ciclism, dar poate fi incomod de rece, ceea ce vă va descuraja să vă completați lichidele.

ELITE Cyklistická fľaša na vodu - ICE FLY MTB 500 ml - modrá

Elite: Sticlă de apă pentru ciclism - ICE FLY MTB 500 ml

5. Apărători de noroi, anvelope, lubrifierea lanțului

Bicicleta dumneavoastră are nevoie și de o îngrijire specială în timpul toamnei. Dacă folosiți o bicicletă de șosea, este o idee bună să înlocuiți anvelopele simple cu anvelope cu un model mai adânc. Majoritatea bicicletelor de șosea, de exemplu, pot fi echipate cu anvelope de ciclocros, care vă vor menține mai în siguranță pe drumuri umede și nu vor fi amenințate de pietrișul de pe șosea. 

După cum am spus mai sus, este important să rămâneți uscat, așa că este o idee bună să adăugați temporar apărători de noroi la bicicletă. 

Ultimul pas pentru a vă ajuta bicicleta să supraviețuiască toamnei și iernii în condiții tehnice bune este să cumpărați un ulei pentru lanțuri de bună calitate pentru vreme umedă și să vă curățați bicicleta mai des. 

Cred că, dacă urmați toate cele cinci puncte menționate mai sus, vă veți bucura de ciclism toamna. Și nu uitați, nu există vreme rea, ci doar de un ciclist prost îmbrăcat. :-)