CELE MAI DESE GREȘELI ALE CICLIȘTILOR ÎNCEPĂTORI

Tag-uri:
CELE MAI DESE GREȘELI ALE CICLIȘTILOR ÎNCEPĂTORI>

Unul dintre rezultatele neașteptate ale pandemiei este o revigorare imensă a interesului pentru ciclism. Vedem mult mai mulți bicicliști pe drumuri și pe teren. Unii s-au întors la ciclism cu entuziasm după ani de zile, alții tocmai încep cu acest sport extraordinar. Oricum ar fi, încercarea de lucruri noi aduce risculgreșelilor de începător“. De ce să învățăm din propriile noastre greșeli când putem învăța din greșelile altora? În acest articol, vei afla ce să eviți de la început, astfel încât cursele tale să fie pe cel mai bun drum.

ALEGEREA BICICLETEI NEPOTRIVITE

În prezent, piața este suprasaturată cu diferite tipuri de biciclete. Ca începător, este posibil să nu fii familiarizat cu acest lucru și poți alege bicicleta nepotrivită în dimensiunea greșită. Prin urmare, atunci când alegi o bicicletă, este important să iei în considerare prețul, tipul de bicicletă în funcție de stilul de ciclism preferat, cum ar fi MTB, șosea, pietriș, bicicletă electrică și alege, de asemenea dimensiunea corectă în funcție de tipul și înălțimea figurii tale. În prezent sunt fabricate puține biciclete în funcție de cerere, așa că, dacă vrei să începi cu ciclismul, nu ezita prea mult, pentru că s-ar putea să rămâi fără bicicletă.  

ALEGEREA GREȘITĂ A ȘEII ȘI AJUSTAREA NEPOTRIVITĂ A POZIȚIEI CORECTE

Cu siguranță, unii dintre noi am experimentat deja acest lucru - după o cursă cu bicicleta ne-am întors acasă acasă rupți, cu dureri de spate și ale zonei de șezut. Motivul este că, pe bicicletă, stăm câteva ore cu corpul într-o poziție nefirească și ne mișcăm pedalând. O astfel de locomoție este nefirească și pentru corp și, prin urmare, baza curselor confortabile este alegerea corectă a șeii și reglarea ideală a șezutului. Înainte de a ieși la cumpărături, caută manuale despre alegerea șeii potrivite și despre reglarea șezutului pe bicicletă. Eventual, consultă un expert specializat în acest sens.

FRICA DE PEDALELE CU PLĂCUȚE

După cum am menționat, atunci când mergem cu bicicleta ne mișcăm pedalând. Mulți începători au un oarecare respect sau frică de pedalele cu plăcuțe, pentru că le este frică de complicații și căderi, așa că încep să se antreneze cu pedale obișnuite, în pantofi sport convenționali. Cu toate acestea, pantofii sport nu sunt un pantof potrivit pentru bicicletă, deoarece nu sunt suficient de puternici și nu sunt potriviți pentru ciclism. Ideal ar fi să îți cumperi direct pantofi de ciclism de calitate. În ceea ce privește mișcarea în sine, fără pedalele cu plăcuțe și pantofii de ciclism, îți vei fixa poziția greșită a piciorului pe pedală și vei învăța să efectuezi un viraj de 360 de grade în mod necorespunzător, în timp ce vei pedala în așa-numitul cub. Statistic, în timp, oricine dorește să facă ciclism eficient trece la pedalele cu plăcuțe și va trebui apoi să facă corecții în cazul unui obicei prost fixat. La pedalare, este important ca un picior să împingă întotdeauna pedala, iar celălalt picior să tragă pedala opusă, ceea ce nu se poate face fără pedalele cu plăcuțe. Prin urmare, nu te teme de căderi și cumpără-ți mai bine o pereche de super pantofi de ciclism împreună cu pedale cu plăcuțe. Nu este mare știință - înainte de prima cursă, fă câteva exerciții pregătitoare într-un loc sigur pentru a te învăța cum să scoți piciorul din mecanismul de prindere al pedalei și invers, iar odată ce deții controlul, poți merge la drum.

ALEGEREA DE ÎMBRĂCĂMINTE NEPOTRIVITĂ

Un alt aspect important al ciclismului confortabil este alegerea corectă a hainelor. Ca începător, de multe ori alegem o îmbrăcăminte neadecvată și suferim în mai multe privințe - fie că ne este cald sau frig, hainele nu se potrivesc, ne freacă bazonul și așa mai departe. Această problemă este foarte larg răspândită și am putea scrie multe despre aceasta. Alegerea hainelor potrivite este un lucru esențial în care merită să investești, deoarece hainele de calitate sporesc semnificativ confortul în toate aspectele. În ziua de astăzi, există o gamă largă de îmbrăcăminte frumoasă și funcțională confecționată din diferite materiale, care sunt concepute pentru condiții meteorologice diferite. Prin urmare, nu ezita să vizitezi magazinul online holokolo.ro, unde experții în această problemă vor fi bucuroși să te sfătuiască și să aleagă haine și accesorii în funcție de ideile și nevoile tale individuale.

EVALUAREA CONDIȚIEI FIZICE

O greșeală foarte frecventă făcută de începători. Vremea perfectă ne atrage să ne urcăm pe bicicletă și noi, fără nici un antrenament anterior băgăm un gran fondo din plin. Ne întoarcem acasă complet epuizați, cu gândul că nici nu mai vrem să auzim de bicicletă. Un astfel de antrenament nu are niciun rost, deoarece ne vom simți „distruși”  și nu vom profita de beneficiile pentru sănătate pe care le oferă ciclismul. Prin urmare, este necesar să începem cu o intensitate și distanțe mai mici și treptat, pe cum dobândim o condiție fizică mai bună să adăugăm intensitate și volum antrenamentelor. O astfel de cursă ne va aduce multe beneficii pentru sănătate și experiențe frumoase în șaua bicicletei, în timp ce ne vom bucura și de alte ieșiri.

REGIM INCORECT DE MÂNCARE ȘI BĂUTURI ÎN TIMPUL CONDUCERII

Bicicliștii începători tind să subestimeze aportul de lichide sau alimente în timpul pedalării, astfel că li se poate întâmpla ca ieșirea să îi „dea gata”. Aceasta înseamnă că se deshidratează sau rămân fără glicogen în timpul cursei, provocând o pierdere totală de energie. Urmează o scădere totală a performanței. O scădere a glicogenului numită și hipoglicemie provoacă o „foame de lup” și am văzut deja și o situație în care un ciclist a mâncat literalmente iarba de lângă drum. Prin urmare, atunci când planificăm un antrenament sau o cursă mai lungă, este necesar să ne pregătim bine în acest sens. Se recomandă să consumăm 4 dcl de apă sau o băutură ionică la fiecare oră de exercițiu și să luăm cel puțin 30 g de carbohidrați, fie sub formă de baton sau gel pentru sportivi. Astfel nu vom simți o scădere a energiei și a performanței în timpul antrenamentului și cu siguranță vom evita hipoglicemia și foamea de lup în timpul sau după antrenament. Pe site-ul holokolo.ro vei găsi și produse de nutriție pentru sportivi de calitate care îți va oferi energia de care ai nevoie pentru performanța ta.

 

SERVIS DE BAZĂ

Cicliștii începători, dar și unii dintre cei cu experiență, nu poartă cu ei instrumentele portabile de bază iar antrenamentul lor poate fi oprit prematur din cauza unui defect, un lanț rupt sau orice altă problemă care poate fi ușor rezolvată pe teren. De aceea, este bine să porți mereu cu tine pe bicicletă și un echipament de bază pentru repararea defectului, cum ar fi un kit de reparații, o pompă sau CO2, un levier, iar un ajutor excelent poate fi și o multi-cheie cu cheie hexagonală de bază și chiar aparat de nituit lanțuri. Toate aceste instrumente încap într-un buzunar de tricou sau într-o borsetă mică sub șaua bicicletei.

Ciclismul este un sport foarte frumos în care poți experimenta multe experiențe pozitive. Și datorită regulilor menționate în acest articol, antrenamentele și plimbările tale pot deveni mai confortabile și mai eficiente chiar de la începutul „carierei tale de ciclist”. Dacă ești interesat de o anumită problemă în domeniu mai detaliat, vom fi bucuroși să ne scrii iar noi vom încerca să o abordăm mai detaliat. Spor la sport.