Recenzie pentru jacheta Holokolo 2in1>

Când am auzit că Holokolo a lansat o nouă jachetă de iarnă, am căutat-o imediat și am început să-i citesc specificațiile. În primul rând, mi-a atras atenția prețul, care mi s-a părut surprinzător de mare în comparație cu prețul tricourilor de la aceeași marcă. După ce am citit ceilalți parametri, materialul din care este confecționată jacheta și faptul că "2in1" înseamnă o vestă interioară detașabilă, prețul jachetei a început să aibă sens pentru mine. 

Am ales jacheta în portocaliu și în mărimea S, deși mărimea mea normală este XS și pentru produsele Holokolo. Am făcut foarte bine că am ales cu o mărime mai mare, pentru că jacheta se potrivește exact pe corp atât cu vesta cât și după ce am îndepărtat vesta. 

Cel mai important criteriu pentru evaluarea unei jachete de iarnă este în mod clar multifuncționalitatea, deoarece nimeni nu dorește să cumpere o jachetă de câteva sute de lei care poate fi folosită doar pentru ciclism. Din acest motiv, am încercat jacheta la o alergare imediat ce am primit-o. În cazul jachetelor de ciclism, se întâmplă deseori în timpul alergării ca jacheta să aibă umerii trași spre față, ceea ce face ca cea mai mică mișcare a brațelor să fie incomodă, iar după o perioadă lungă de timp și dureroasă la nivelul umerilor.

Din acest motiv, jacheta Holokolo m-a cucerit deja după ce am purtat-o prima dată. Mișcarea umerilor, precum și a întregului braț este complet naturală în jachetă, fără nicio senzație de tragere, ceea ce face alergarea absolut plăcută și îmi pot imagina că aș putea folosi jacheta, de exemplu, pentru schi de fond. 

Și acum am să trec la cel mai important lucru, care sunt fără îndoială proprietățile unei jachete de ciclism. Datorită croielii subțiri, jacheta se potrivește perfect pe corp, chiar și atunci când vesta este scoasă. Dungile de silicon de pe spate asigură faptul că jacheta nu se rulează și nu determină răcirea spatelui, ceea ce este foarte riscant la temperaturile sub zero grade pentru care jacheta este concepută în primul rând.

Deoarece merg mai ales pe întuneric, apreciez culoarea și elementele reflectorizante proeminente. Materialul ales este unul dintre cele mai bune pe care am avut ocazia să le încerc. Jacheta este foarte călduroasă și elastică, iar în același timp proprietățile hidrofobe nu sunt compromise în detrimentul elasticității, astfel încât rămâneți uscat chiar și în cazul unei ploi torențiale. Jacheta merită, de asemenea, puncte bonus pentru dispunerea buzunarelor. Cele trei buzunare de pe spate sunt binevenite în special pentru ciclism, în timp ce celelalte două buzunare din față și buzunarul de pe piept pentru alte sporturi în care buzunarele din spate nu sunt cea mai bună opțiune.

Sunt câteva lucruri pe care le-aș reproșa jachetei. Cel mai mare dezavantaj pentru mine este capătul fermoarului de la gât, care este destul de zgârietor dacă nu am jacheta complet închisă. Cu toate acestea, acest neajuns poate fi trecut cu vederea, deoarece, la temperaturile pentru care este concepută jacheta, este indicat să aveți la dumneavoastră un guler, care, printre altele, va preveni zgârieturile.

Pe de altă parte, modul în care vesta este fixată pe jachetă este un mare avantaj. În cazul produselor "2in1", se întâmplă adesea ca produsul să nu îndeplinească niciuna dintre funcții. Acest lucru nu s-a întâmplat cu jacheta Holokolo, iar vesta este fixată ferm în jachetă, ceea ce sporește căldura unei jachete deja călduroase, fără a compromite ținuta și confortul ansamblului. 

Pentru mine, jacheta Holokolo 2in1 este în mod clar de neegalat datorită combinației unice de caracteristici ale unei jachete de ciclism și multisport. În comparație cu jachete cu caracteristici similare, jacheta Holokolo nu este doar competitivă, ci și clar mai bună la un preț mai mic datorită stratului detașabil.