Cum să vă îmbrăcați pentru ciclism în condiții de toamnă

Tag-uri:
Cum să vă îmbrăcați pentru ciclism în condiții de toamnă>

Timpul a trecut, nici nu ne-am dat seama și iată-ne din nou la sfârșitul principalului sezon de ciclism. Dacă sunteți un ciclist, pentru care sezonul nu se termină niciodată, și care nu se lasă descurajat nici măcar de antrenamentele pe vremea rea, atunci haideți să citiți articolul, în care vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să vă îmbrăcați corespunzător pentru acest sezon. 

Se caracterizează printr-un spectru de condiții diferite, pe care le puteți experimenta în această perioadă. Prin urmare, o vară frumoasă se poate transforma de la o zi la alta într-o zi de iarnă rece și umedă. Evident, vremea se poate schimba semnificativ, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp în timpul antrenamentului în sine. Dacă vrem să ne antrenăm confortabil în această perioadă, este necesar să avem haine de bună calitate, altfel riscăm să avem probleme de sănătate, sub forma unei răceli neplăcute.   

Principiile, după care ne ghidăm în alegerea hainelor în această perioadă, se rezumă în următoarele puncte:  

1. Stratificare

Într-unul din articolele anterioare am explicat deja de ce este important să purtăm îmbrăcăminte funcțională și cum să o stratificăm corect. În sezonul de toamnă, acesta este un aspect important la fiecare cursă, deoarece temperatura aerului se modifică dinamic în timpul antrenamentului, iar din acest motiv este necesară menținerea unei temperaturi constante a corpului. Puteți realiza acest lucru alegând îmbrăcăminte termică de înaltă calitate, care vă va asigura condițiile necesare, datorită cărora corpul dvs. se poate regla în mod ideal în funcție de necesitate. Vă recomandăm să încercați îmbrăcămintea termică de la compania Holokolo, în prezent se testează o piesă interesantă WINTER BASE LAYER

2. Alegerea stratului superior

În zilele de azi, piața este saturată cu diverse jachete de înaltă calitate, de toate felurile, și, prin urmare, poate fi dificil să vă orientați în acest tip de îmbrăcăminte. Nici pentru noi nu a fost diferit, dar până la urmă am decis să cumpărăm mai multe lucruri de calitate pentru a fi pregătiți pentru orice condiții. Așadar, stratul superior se alege în funcție de timpul de antrenament, temperatura actuală și prognoza meteo zilnică astfel:

  • antrenament de dimineață – se caracterizează prin faptul, că îl începeți, când afară este încă frig, dar se încălzește treptat în timpul antrenamentului. În acest caz, purtați o combinație de tricou lung și vestă în intervalul de temperatură de la + 5 la 20 de grade. La urcarea dealului nu mai aveți nevoie de vestă, dar e indicați să o purtați atunci, când coborâți. În acest fel vă mențineți confortul termic în timpul antrenamentului. Anul acesta vesta pro thermal mid vest de la Castelli s-a dovedit a fi o alegere bună.

  • antrenament în jurul prânzului - acesta este timpul cel mai plăcut pentru a merge cu bicicleta, și dacă mai adăugăm și vara indiană, este vremea absolut ideală, deoarece încă mai puteți ieși afară cu un tricou scurt. E drept, că ar fi indicat, să aveți pelerina de ploaie totdeauna cu voi și să o purtați mereu la coborâre, deoarece aerul este deja vizibil mai rece. Odată cu sosirea toamnei târzii, vara indiană este deja mai rece, iar zilele mai uscate, fără lumina soarelui, încep să predomine, când temperatura scade sub 10 grade. În astfel de zile recomandăm jacheta universală Castelli Perfeto Ros în care vă puteți antrena într-un interval de temperatură de la +5 la +15 grade.
  • antrenament de după-amiază și de seară – în acest caz, plecarea este de regulă pe vremea relativ bună, dar adevărul este, că treptat se răcește semnificativ, de aceea recomandăm să alegeți o jachetă universală de la Castelli.

3. Alegerea stratului inferior

Ca și în cazul stratului superior, există o mulțime de produse pe piață. Provocările în timpul toamnei se rezumă la vreme, după cum s-ar și spune, că vremea „înșală corpul” și s-ar putea să aveți impresia, că puteți rezista mai mult la frig. În timpul mersului cu bicicleta, lucrați intens cu picioarele și, logic, simțiți mai puțin frigul. Cu toate acestea, acest lucru nu reprezintă absența acestuia, și să nu uitați, că vă deplasați cu o viteză relativ mare. Dacă resimțiți frigul în părțile sensibile, atunci s-ar putea să vă aștepte o situație cu adevărat neplăcută. La urma urmei, nu degeaba se spune, că de la picioare se răcește mai întâi, așadar noi vă recomandăm următoarea variantă. 

  • antrenament de dimineață – pantaloni scurți izolați + încălzitoare. Dacă vremea se va încălzi, atunci pur și simplu îndepărtați încălzitoarele de picioare și continuați în pantalonii scurți. Dacă dimineața este foarte rece și se preconizează, că temperatura nu va depăși +10 grade, atunci cu siguranță optați pentru pantaloni lungi. 
  • antrenament în jurul prânzului – pe timpul verii indiene și a  temperaturilor peste +20 grade, optați pentru pantaloni scurți. La temperaturi de la +10 la +15 grade, pantaloni scurți + încălzitoare. Sub +10 grade Pantaloni scurți izolați și încălzitoare sau pantaloni lungi.
  • antrenament de după-amiază și de seară – pantaloni scurți izolați și încălzitoare sau pantaloni lungi.

4. Căciulă sub cască și protecție pentru gât

Chiar dacă nu pare, în mod paradoxal, cea mai mare căldură se pierde prin cap. Prin urmare, o căciulă sub cască ar trebui să fie o parte integrantă a curselor de toamnă. Din nou, alegerea o faceți în funcție de vremea, care predomină în ziua respectivă. Dacă este de la +15 la +20 de grade optați pentru o șapcă clasică. De la +10 la +15 grade, o căciulă subțire, care să acopere și urechile. Iar pentru sub +10 grade, o căciulă mai groasă. Dacă temperatura scade sub + 10 grade optați pentru protecție la gât.

Șapcă de ciclism Holokolo - THERMAL CAP

5. Mănuși

Ceea ce privește protecția mâinilor, aceasta este foarte individuală, deoarece există persoane, care nu au nevoie de mănuși nici măcar la -10 grade, dar există și persoane care poartă mănuși lungi la +15 grade. 

6. Încălzitoare pentru picioare sau pantofi de ciclism de iarnă

Și aici vă recomandăm să vă îmbracați din nou mai bine. Însă asta este, totodată, individual, iar pe Holokolo aveți posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de accesorii de iarnă. 

Perioada de toamnă se caracterizează și prin vizibilitate mai scăzută, așadar optați pentru îmbrăcăminte modernă, care dispune de culori și elemente reflectorizante. Asigurați-vă, că nu uitați de lumini chiar și pentru partea din față. Credem, că prin intermediul articolului nostru v-am ajutat în alegerea hainelor potrivite și sperăm, că încă nu ați pus bicicleta la iernat. Spor la sport!