Ce lichide ar trebui consumate pe bicicletă în timpul iernii?

Tag-uri:
Ce lichide ar trebui consumate pe bicicletă în timpul iernii?>

Dacă nu doriți să vă pierdeți condiția fizică iarna, iar antrenamentul în interior pe banda de alergare nu vă convine, mai devreme sau mai târziu va trebui să ieșiți cu bicicleta chiar și la temperaturi sub zero grade. Știați că temperaturile scăzute reduc senzația de sete, chiar dacă organismul dvs. se deshidratează mai repede decât în perioadele mai calde?

Temperaturile scăzute vă forțează să vă îmbrăcați mai gros, ceea ce vă face să credeți că nu transpirați în timpul unui antrenament de iarnă, deoarece nu picurați transpirația care este prinsă de stratul funcțional de îmbrăcăminte. În plus, aburul care iese din gură încălzește și umezește aerul uscat, ceea ce provoacă, de asemenea, deshidratare. Așadar, cum rămâneți hidratat iarna?

Temperatură apă

Cel mai important lucru este să vă asigurați că lichidul din sticlă nu îngheață, în mod ideal în jurul a 10-20 de grade. Pentru a realiza acest lucru, există câteva opțiuni. Prima opțiune este să folosiți un Camelbak în rucsac sau să îl plasați sub jachetă. Corpul va asigura temperatura optimă a fluidelor, iar în cazul temperaturilor mai scăzute se pot adăuga în  rucsac plăcuțe de încălzire. Un Camelbak este cel mai sigur mod de a vă asigura aprovizionarea cu lichide. Cu toate acestea, nu toată lumea se simte confortabil să pedaleze cu un rucsac sau cu un Camelbak sub jachetă, motiv pentru care există bidon izoterm pentru ciclism. 

Cu toate acestea, în cazul ambelor opțiuni, trebuie să vă asigurați că puteți consuma lichide cu mănușile pe mâini fără a fi nevoit să vă opriți, în caz contrar nu își va atinge scopul. Cu toate acestea, dacă preferați o sticlă de plastic convențională pentru ciclism, aveți grijă să nu folosiți apă fierbinte. Unele sticle de ciclism sunt, de asemenea, concepute pentru temperaturi mai ridicate ale apei, ceea ce va împiedica eliberarea de substanțe nedorite din plastic. În acest caz, se recomandă, de asemenea, să se pregătească 2 recipiente.  Umpleți primul recipient, destinat primei ore de călătorie, cu lichid cald, destinat consumului aproape imediat, iar al doilea cu lichid fierbinte, destinat utilizării ulterioare.

O altă opțiune pentru a vă asigura o rezervă de lichide calde pe timp de iarnă este să planificați o scurtă oprire pentru ceai sau ciocolată caldă. De asemenea, puteți turna ceaiul pe care îl cumpărați într-o sticlă de bicicletă pentru a asigura o băutură caldă pentru mai mult timp.

Tip de lichid

Așadar, ce trebuie pregătit pentru consumul de lichide? Cea mai potrivită opțiune este ceaiul din plante sau ceaiul verde. De asemenea, este indicat să turnați apă fierbinte peste băutura ionică preferată. Iarna, lichidele nu trebuie doar să vă hidrateze, ci și să vă încălzească. 

În timpul zilelor reci, consumul de energie este mai mare decât vara, deoarece, pe lângă activitatea fizică în sine, o cantitate mare de energie este consumată pentru a încălzi corpul. Prin urmare, este necesar să se furnizeze o cantitate mai mare de carbohidrați decât în alte momente. Cu o băutură îndulcită, vă alimentați corpul cu carbohidrați în mod continuu pe tot parcursul antrenamentului, ceea ce previne o lipsă bruscă de energie.

Dacă sunteți un băutor de ceai și nu doriți să luați calorii inutile sub formă de băuturi ionice, vă puteți asigura ca apa dvs. să nu înghețe, datorită adaosului de electroliți. Electroliții conțin mineralele necesare, dar nu vă vor îndulci băutura. 

Mineralele au un gust sărat și conferă băuturii dvs. proprietățile apei sărate, care îngheață la o temperatură mai scăzută decât apa dulce. Cu toate acestea, această opțiune nu este ideală, mai ales că apa va ajunge la o temperatură mult sub cea minimă recomandată, așa că merită să vă gândiți dacă nu ar fi mai plăcut să folosiți ceai fierbinte. Dacă puneți lichidul în gură și simțiți că este foarte rece, este recomandabil să îl lăsați în gură o perioadă de timp pentru a se încălzi înainte de a-l înghiți.

Așadar, ce lichide ar trebui consumate pe bicicletă în timpul iernii? Întotdeauna este mai bine să alegeți ceea ce vă place să beți pe cât posibil. Cu excepția cazului în care nu vă place să beți ceai, nu are rost să vă pregătiți ceai pentru bicicletă, deoarece acest lucru nu va face decât să vă întârzie dorința de a bea. Cel mai important lucru este să vă asigurați că aveți întotdeauna lichid la îndemână și, în mod ideal, să nu fie prea rece. Uneori, chiar și cel mai bine planificat traseu se poate prelungi, apa poate îngheța și veți fi nevoit să ajungeți la ținta propusă fără a consuma lichide.