MTB-ul și toamna>

Fie că vă place sau nu (mie personal nu-mi place), iarna este chiar după colț, așa că este timpul să scoateți echipamentul de ciclism montan pentru vreme rece. În timp ce unii cicliști montani pot schimba anvelopele cu schiurile sau cu snowboardul, alții (ca mine) consideră că ciclismul montan este un angajament pe tot parcursul anului.

Cu toate acestea, mersul pe vreme mai rece și pe trasee noroioase necesită câteva piese de îmbrăcăminte rezistente la intemperii pentru a vă menține cald și uscat. Mănușile mai groase, pantaloni lungi de ciclism, pantofi impermeabili și o jachetă respirabilă sunt echipamente grozave la echipamentul dvs. de ciclism montan. Așadar, dacă aveți de gând să plecați la o plimbare pe vreme rece, citiți mai departe pentru a afla mai multe despre ce să purtați pentru a vă feri de frig.

Jachetă

Este primul lucru care îmi vine în minte atunci când începe să plouă, indiferent de activitate. În general, atunci când vă uitați la jachete impermeabile, veți dori o jachetă care să obțină punctaje în toate categoriile potrivite: respirabilitate, impermeabilitate și durabilitate, fiind în același timp ușor de purtat. 

Când vine vorba de respirabilitate și impermeabilitate, cu cât numerele pe care le găsiți pe jachetă sunt mai mari, cu atât mai bine (de exemplu, 15.000 mm pentru impermeabilitate și 10.000 m2 pentru respirabilitate sunt numere mari.) Să recunoaștem, dacă pedalați din greu în orice jachetă, veți transpira indiferent de ratingul de respirabilitate, dar în acest caz, fiecare lucru mic ajută cu adevărat.

O jachetă este probabil cel mai scump lucru pe care îl veți cumpăra. Jachetele mai scumpe sunt mai respirabile, rămân impermeabile mai mult timp și, în general, au o croială care vă va acoperi bine corpul chiar și atunci când sunteți în mișcare pe bicicletă. Toate acestea sunt lucruri care vor ajuta la reglarea temperaturii din interiorul jachetei și vă vor asigura că, atunci când condițiile nu sunt favorabile, vă mențineți cea mai importante parte a corpului caldă și uscată.

Foiță de ploaie impermeabilă de ciclism FOX RANGER 2.5-LAYER

Pantalonii

Pentru purtarea pantalonilor de ciclism montan este bine să vă ghidați după aceleași reguli ca și pentru o jachetă bună, aceștia trebuie să fie respirabili, impermeabili, bine adaptați și rezistenți pentru mulți kilometri prin noroi pe care, fără îndoială, îi vor îndura. Pantalonii impermeabili sunt o necesitate pentru orice ciclist căruia îi place să pedaleze și iarna, nu numai că vă vor proteja de ploaie, dar vă vor feri și de stropii de pe drum. În plus, aceștia împiedică murdăria și pietricelele să pătrundă în pantofi, menținând zonele sensibile cât mai confortabile posibil.

Pantaloni de ciclism lungi fără bretele Haven ENERGIZER LONG

Strat de bază (tricou termic, vestă)

Stratul de bază este conceput pentru a îndepărta transpirația și umiditatea de pe piele, menținând sportivul cald și uscat. De asemenea, acesta reține un strat de aer lângă piele, sporind căldura. Sunt disponibile într-o gamă largă de materiale, fie sintetice, cum ar fi un amestec de poliester, fie din lână naturală, cum ar fi merino


Straturile de bază sunt, de obicei, suficient de confortabile pentru a elimina transpirația și pentru a reține aerul cald acolo unde este necesar și sunt disponibile în mai multe vasriante de lungime a mânecilor. De obicei, am o vestă fără mâneci pregătită în garderobă pentru orice condiții de temperatură în care pedalez. Vesta se potrivește de minune peste un tricou cu mâneci lungi sau scurte. Dacă este vorba de a cumpăra doar un singur strat de bază, optați pentru un strat de lână merinos cu mânecă lungă, care funcționează foarte bine, este moale la atingere și adaptabil.

Tricou de ciclism cu mânecă lungă Holokolo WINTER BASE LAYER 

Șosete

Există două variante de bază, șosete impermeabile sau șosete simple din merinos. Prima opțiune rezistentă la apă este concepută pentru a proteja de ploaie, a doua variantă sunt șosete obișnuite cu proprietăți materiale care vă vor ține picioarele calde, se vor uda, dar atâta timp cât vă mișcați vă va fi clad cu ele. 


Ciorapii Merino sunt o alegere excelentă dacă nu doriți să aveți pe picioare materialul gros din care sunt fabricate șosetele impermeabile, îi puteți purta pe tot parcursul anului, sunt mai ușor de spălat, de uscat și s-ar putea să vă fie mai cald în ele decât în alternativele impermeabile.

Șosete clasice de ciclism Castelli QUINDICI SOFT MERINO

Mănuși

Este posibil să aveți mănuși "impermeabile" într-o varietate de stiluri, dar, din experiența mea, acestea sunt rareori complet impermeabile pe toată durata cursei, deoarece combinația de multe cusături și multă mișcare în acea zonă face ca apa să se infiltreze repede. Mănușile etichetate ca fiind impermeabile pot fi, de asemenea, destul de groase și voluminoase, ceea ce este în regulă dacă nu încercați să fiți prea îndemânatic la frânare, dar cantitatea de material este, de obicei, în detrimentul capacității de a simți manetele de frână în mod corespunzător pentru a conduce în siguranță. 

 

Dar există și alte opțiuni, iar mănușile de iarnă care sunt rezistente la vânt sunt o soluție bună. Acestea vă vor proteja mâinile de vântul rece, care sunt adesea foarte imobile pentru perioade lungi de timp, limitând în același timp volumul. Căutați-le pe cele care nu au prea multă căptușeală pe palmă pentru a reduce și mai mult volumul. Sfatul meu este să cumpărați două perechi și să păstrați una în rucsac pentru situații de urgență.

Mănuși cu degete lungi de ciclism Holokolo NEAT WINTER