Test 2 în 1 la jacheta de iarnă Holokolo

Tag-uri:
Test 2 în 1 la jacheta de iarnă Holokolo>

Odată cu sosirea timpului de iarnă, nu este nevoie să trecem la activități de interior. Dimpotrivă, distracția abia acum începe.  Dacă sunteți un sportiv de iarnă experimentat, știți că în această perioadă a anului nu vă puteți lipsi de o jachetă de iarnă de calitate. În ultimele săptămâni am avut ocazia să testez un nou produs de la Holokolo, o jachetă de iarnă numită 2 în 1. Puteți citi cum a rezistat pe bicicletă și în alte sporturi în următoarea recenzie.

Vă puteți da seama deja după denumire că, în această jachetă se ascund câteva surprize. Da, designerii au încorporat o vestă pe toată lungimea jachetei, pe care au montat-o ca o husă internă și detașabilă pentru a-i îmbunătăți caracteristicile funcționale. Dar hadeți să o luăm frumos pe rând.    

Latura vizuală 

Jacheta mi-a atras atenția de la prima vedere prin aspectul său atractiv. Personal, prefer un stil minimalist. Este exact ceea ce materializează jacheta de iarnă 2 în 1. Combinația monocromă este completată de o dungă reflectorizantă subtilă cu logo-ul Holokolo pe mâneca stângă și inscripția Holokolo în zona pieptului. Oferta este foarte variată. Este disponibilă în culoarea roșie, portocaliu reflectorizant, neagră și galben reflectorizant. Personal, îmi place cel mai mult în negru și așa ma și ales-o în ciuda faptului că, din punct de vedere al siguranței, ar fi mai bune în această perioadă a anului culori mai colorate. 

Croială, materiale și "gadgeturi" 

La jacheta exterioară, designerii au folosit o croială dreaptă, pe care au numit-o relaxed fit, deoarece scopul a fost de a produce o jachetă mai utilă, care să poată fi folosită pentru activități sportive dar și pentru a merge la serviciu, de exemplu. 

Vesta interioară, pe de altă parte, folosește o croială subțire, necesară pentru proprietăți funcționale adecvate. 

În ceea ce privește materialele din față, se folosește un laminat în 3 straturi rezistent la diferite condiții meteorologice. Partea din spate este confecționată din țesătură italiană Lombardia DWR. În zonele care ar putea aluneca, rula sau ieși în evidență sunt montate benzi de silicon, astfel încât totul să rămână la locul lui. Jacheta are un guler lung și un sistem de ventilație la subsuori, unde se transpiră cel mai mult, pentru o mai bună ventilație. 

Pe hanorac veți găsi multe buzunare. Un buzunar cu fermoar se află în zona pieptului, cele 3 buzunare clasice se află în zona inferioară a spatelui, iar alte două buzunare cu fermoar se găsesc pe partea din față, în zona taliei.

Test în fața oglinzii

Încă de la prima vedere este clar că este o piesă de TOP. Jacheta este construită pentru a fi folosită numai cu lenjeria de corp termică. Pentru silueta mea de 184 cm și 84 kg am ales mărimea L, care este și mărimea mea de îmbrăcăminte. Prima dată am îmbrăcat-o cu o vestă interioară și am sentimente amestecate în legătură cu aceasta. Pe de o parte, mă simt de parcă aș purta o jachetă de curse strâmtă, dar când mă privesc în oglindă nu arat deloc rău în ea. Apoi am încercat-o fără vesta interioară și mă simt mult mai lejer așa. Este interesant. Dar gata cu privitul în fața oglinzii, hai să facem sport. 

Test pe teren

Așa cum am menționat în introducere, jacheta nu este concepută special pentru ciclism, ci mai degrabă pentru o utilizare mai mult în scop practic, așa că a făcut față la diferite sporturi individuale: 

Ciclism

În acest tip de sport, se aplică criterii foarte stricte în ceea ce privește materialele. Am scris despre acest lucru în mai multe dintre postările mele. Problemele sunt de amploare, începând cu poziția specifică a corpului în șaua bicicletei și până la diferitele mentalități sportive ale riderilor. Personal, am intrat de timpuriu în comunitatea de curse și îmi place să pedalez la diferite intensități. Iarna, m-am săturat să mă antrenez doar pe teren plat, într-un ritm de bază, așa că mă antrenez în mod obișnuit alternând terenuri plate cu dealuri. Pentru a mă asigura că nu mă răcesc, insist asupra calității 100%. Am pedalat în această jachetă de la - 5 ⸰C la 10 ⸰C. În timpul cursei am făcut următorul test: 

Prima dată, am purtat-o cu tot cu vestă la antrenament. După ce m-am urcat pe bicicletă, senzațiile confuze au continuat. Chiar dacă mă simțeam încorsetat, privindu-mă în oglindă nu păream așa, dimpotrivă arăta bine pe mine. Manșeta din silicon pentru talie este bine realizată, iar jacheta nu avea tendința să alunece în partea din spate a corpului, chiar dacă aveam buzunarele pline. Combinația dintre jachetă și vestă va fi mai apreciată la antrenamente la temperaturi și intensități mai scăzute.

Odată ce am accelerat ritmul, am transpirat. Prin urmare, când m-am antrenam pe dealuri sau la o intensitate mai mare, am deschis fermoarul jachetei dar vesta ând vesta pe mine. A fost foarte ok așa. Nu am transpirat excesiv, iar vesta mi-a împiedicat pieptul să se umfle. Fermoarele sunt foarte ușor de manevrat, ceea ce este un mare avantaj în această perioadă a anului. 

Pentru o cursă sport, în care am făcut și câteva antrenamente la intervale de timp, am încercat să-mi scot vesta și să port doar un tricou UYN Evolution thermo sub jachetă. Scoaterea vestei nu a fost o idee bună, deoarece a lăsat un gol de aer între piept și tricou. Din această cauză, transpirația a început să se acumuleze în această zonă și mi-a ținut rece la coborâre. Deci, este cu siguranță mai bine să purtați jacheta cu vestă cu o vestă și să lucrați cu fermoarele decât fără. 

În rest, materialele folosite funcționează bine. Jacheta rezistă la condiții literalmente inumane, adică frig, ploaie, burniță, zăpadă și vânt. Bonusul este reprezentat de toate buzunarele pe care le puteți folosi pentru unelte, documente, telefon mobil sau obiecte de rezervă. 

Antrenamentele de iarnă nu se referă doar la ciclism, ci și la alte sporturi. Am încercat jacheta și în timpul alergării, schiului de fond sau al drumețiilor. 

Alergarea - este o activitate foarte intensă și, dacă aveți de gând să vă antrenați timp de o oră în ritm, este suficient un tricou lung, vesta detașabilă sau udoar jacheta. Pentru fartlek și alergări mai lungi pe vreme rea va util să le combinați pe toate trei.    

Schi fond - În ceea ce privește îmbrăcămintea, în acest sport se aplică principii similare cu cele din ciclismul de iarnă, cu excepția faptului că nu există o poziție neconvențională. Pentru schi fond, cred că această jachetă este ideală atât din punct de vedere vizual, cât și funcțional.

Drumeții - Depinde ce fel de drumeții faceți. Dacă mergeți pe jos undeva pentru o perioadă lungă de timp, într-un ritm scăzut și cu pante moderate, vă recomand să purtați jacheta cu vestă. Admit că îmi place să fac drumeții într-un ritm alert pe pante extreme. Aici, am profitat de avantajul 2 în 1 și am urcat dealul purtând doar un tricou termo și vesta. După ce am ajuns la final, am adăugat partea de sus a jachetei și am continuat. Din nou, pentru sport, cred că este o alegere excelentă din punct de vedere vizual și funcțional. 

Concluzie:  

Holokolo este un brand inovator și încă o dată au reușit să lanseze un produs de calitate. Personal, am cumpărat jacheta cu intenția de a o folosi pentru diverse activități sportive. Dacă aș fi cumpărat-o doar pentru ciclism, aș fi ales o mărime M, ceea ce ar fi împiedicat materialul să se uzeze în zona pieptului. În rest, sunt foarte mulțumit de ea. Totul a devenit un întreg, atât din punct de vedere vizual, cât și funcțional. În intervalul său de preț, cred că ar fi greu să găsești un concurent capabil de la alte mărci.   

Plusuri: Design atrăgător, vestă detașabilă, materiale funcționale moderne, durabilitate, mult spațiu de depozitare, elemente reflectorizante, operare ușoară a fermoarului. 

Dezavantaje: Se umflă în partea pieptului la ciclism, lipsa așa-numitei cozi în spate utilizabilă la ciclism. 

Alegeți această jachetă dacă: căutați o jachetă de iarnă accesibilă, de calitate, pentru utilizare multisport.