"DEZLĂNȚUIE-ȚI FIREA TA NATURALĂ" ÎN SETUL DE ÎMBRĂCĂMINTE DE VARĂ PENTRU CICLISM DE LA UYN

Tag-uri:
"DEZLĂNȚUIE-ȚI FIREA TA NATURALĂ" ÎN SETUL DE ÎMBRĂCĂMINTE DE VARĂ PENTRU CICLISM DE LA UYN>

Îmbrăcămintea de ciclism de la UYN diferă la prima vedere de alte mărci. Pe lângă aspectul extravagant, va fi foarte apreciat și de cei mai "exigenți" cicliști, deoarece materialul din care sunt cusute hainele este realizat cu tehnologii speciale. În ultimele 6 săptămâni am testat modelul de top al tricoului și a pantalonilor de ciclism de la acest brand, conceput pentru vreme extrem de caldă. Cum se pedalează într-un astfel de set și cum funcționează tehnologiile speciale, citește în următorul articol.

Probleme legate de îmbrăcămintea de ciclism

Așa cum am menționat de mai multe ori în testele mele, ciclismul este un sport foarte specific. Acest lucru este valabil și pentru îmbrăcămintea în sine, motiv pentru care este foarte dificil să o concepi și să o produci în așa fel încât să îndeplinească toate criteriile necesare. În timpul producției trebuie să se țină cont de poziția neobișnuită a corpului pe bicicletă, unde este necesar să se aibă grijă de aderența hainelor. În plus, așteptăm minuni de la "costum", ca de exemplu să fie modern, confortabil, elastic, aerodinamic și, bineînțeles, funcțional. Așadar, să vedem cum au reușit maeștrii de la UYN, care își propun să stabilească noi standarde în materie de îmbrăcăminte funcțională.

Despre marcă

Acest brand italian exclusivist este dedicat producției de îmbrăcăminte funcțională de înaltă calitate și este relativ nou pe piață, fiind lansat în 2018 de către Trere innovation, unde au peste 60 de ani de experiență. Viziunea companiei și procesul de fabricație ecologică este foarte interesant în sine și oricine ar fi interesat de detalii, atunci să citească acest ARTICOL.

Haine pline de tehnologie

Pentru a crea o nouă tendință în ceea ce privește îmbrăcămintea funcțională, apar și noi tehnologii moderne. Dacă cineva dorește să cunoască toate denumirile și funcțiile, îi recomand să verifice pe internet. Aș rezuma funcția și importanța materialelor folosite în producție în următoarele puncte:

  • tehnologie fără cusături pentru o gamă maximă de mișcare și confort
  • respirabilitate și ușurință maxime datorită fibrei speciale Natex oragnic.
  • aerodinamică
  • confort
  • protecție UV
  • reglarea căldurii, pentru a încălzi, izola sau disipa căldura în funcție de necesități
  • reglarea transpirației, fibrele sunt capabile să elimine excesul de transpirație și umiditate, folosindu-l dacă este necesar 
  • pentru controlul temperaturii


Alegerea unui tricou

Pentru test am luat cel mai înalt model cu eticheta BIKING AERWING, care este conceput pentru cicliștii de performanță și este potrivit în special pentru vreme extrem de caldă. Am ales mărimea L la o înălțime de 184 cm și 84 kg. În ciuda gândirii îndelungate de a o conduce pe o căldură extremă, a învins "omul-liliac" din mine? așa că am ales culoarea mea preferată, neagră. Cineva poate va spune: Negru pe căldură? Ei bine, am citit odată că oamenii care trăiesc în deșert poartă haină neagră de dragul de a simți o temperatură constantă în orice moment, așa că, dacă așa funcționează în deșert, cred că va fi bine și în climatul nostru.

Unboxing

De-a lungul anilor în care merg pe bicicletă, am avut diverse experiențe cu companii care vând produse pentru ciclism. Astăzi știu că multe lucruri despre compania în sine și despre calitatea produsului pot fi indicate și de modul în care este ambalat produsul. Unele companii vor "băga" lucrurile într-o pungă de microten și gata. La cele mai bune piese de îmbrăcăminte pentru ciclism, sunt obișnuit cu forme diferite și interesante de ambalaj. Credeam că nimic nu mă va mai surprinde, dar când au sosit lucrurile de la UYN, am fost plăcut surprins, ambalat cu foarte multă grijă. Tricoul era împachetat într-o cutie cu o mulțime de informații pe ea, iar la deschidere, un alt "lepolero" mi-a sărit în ochi cu pagini de informații detaliate despre companie, viziunea sa și, bineînțeles, tehnologia de care dispune. În cele din urmă am ajuns la tricoul în sine și mi-am zis: "Frumos". În cutie se află un tricou negru frumos.

Testul tricoului BIKING AIRWING

Designul:

Este clar de la prima vedere că este conceput pentru cicliștii care doresc ceva complet diferit de standardul sintetic.

Mânecile și partea trapezoidală:

În cazul tricourilor care au denumirea de aero, sunt atent la această parte în detaliu, pentru că la unele piese aero scumpe am experimentat un efect de strangulare, din cauza compresiei excesive și nu-mi place. Mă face să mă simt inconfortabil atunci când manșonul îmi blochează circulația sângelui către biceps pe toată durata cursei. La UYN, au acordat o atenție deosebită realizării. Manșoanele nu au compresie, sunt foarte moi și urmează bine forma mâinii. Nu mă strâng nicăieri. Au un capătul din silicon, astfel încât nu se ridică în sus nici la viteze mari și nu se umflă, nu se răsucesc și nu flutură. De-a lungul mânecilor și chiar și în trapez se află niște gadgeturi aerodinamice pentru a îmbunătăți fluxul de vânt în jurul ciclistului.

Gulerul:

În sfârșit, cineva a făcut un tricou care să se potrivească la gâtul meu. Datorită croielii anatomice, fermoarul nu mă mai ciupește de gât atunci când stau pe bicicletă, lucru de care sunt foarte mulțumit.

Lungimea tricoului în față și în spate: Un alt lucru foarte important este raportul corect între lungimea tricoului în față și cea din spate. Aici ajungem la poziția neconvențională a corpului pe "bike". Nu-mi place când tricoul este foarte lung în față atunci când stau pe biciletă. În timpul fabricației, au acordat atenție acestui detaliu, partea din față este mai scurtă decât cea din spate și are o tăietură anatomică.      

Buzunarele din spate:

O parte specifică a îmbrăcămintei de ciclism este reprezentată de buzunarele din spate. De multe ori aveam o piesă de îmbrăcăminte frumoasă, dar când "băgam" mai multe lucruri în buzunare pentru un antrenament mai lung, le aveam până la coapsele din spate și era cu adevărat imposibil să pedalez în acest fel. Modelul testat are 3 buzunare. Îmi place faptul că sunt căptușite cu element reflectorizant albastru, așa că vor face vizibili pe șosele chiar și pe cicliștii care preferă culorile mai închise la fel ca mine. Buzunarele sunt suficient de mari pentru a depozita un telefon mobil, o haină de ploaie sau "pantofi de atletism". Totuși, chiar și atunci când se "umflă", nu se deplasează deloc spre partea din spate a corpului, deoarece tricoul are un tiv de silicon pe partea de jos care împiedică acest lucru. În ceea ce privește designul buzunarelor, sunt mai mult decât mulțumit. Merg foarte mult pe off-road și nimic nu a căzut din buzunare în timpul plimbărilor mele, însă dețin și unele tricouri care au un buzunar suplimentar cu fermoar sau un buzunar lateral, iar aici lipsește puțin.

    

Fermoarul:

Un alt lucru important pe tricou este fermoarul. Pe modelul BIKING AERWING, acesta esde la capăt te montat pe toată lungimea. Fermoarul se se mișcă cu ușurință, iar capătul este suficient de mare, astfel încât să îl puteți manipula cu ușurință cu o singură mână. Dar, datorită gâtului anatomic și a funcționalității excelente, nu am nevoie să îl deschid deloc în timpul alergării.

Funcționalitate:

aceste caracteristici ale tricoului sunt foarte bune. Designerii au lucrat în detaliu, fiecare parte a tricoului fiind alcătuită dintr-un material diferit, care îndeplinește diferite funcții importante. Trebuie să spun că, mai mult decât pe drum, acest echipament și-a dovedit valoarea pe teren. Odată cu sosirea lunii iunie, valurile de căldură extremă au ajuns și la noi. Trebuie să recunoaștem că nu alegem o oră de începere a curselor, iar acestea se desfășoară de obicei între orele 11 și 14. Astfel, în cel mai mare masacru al căldurii, unde garminul meu îmi arată adesea 40 de grade când urc pe potecă sau pe pajiște. Personal, am o problemă cu supraîncălzirea corpului meu și nu mă simt confortabil într-un tricou sintetic obișnuit într-un safari ca acesta, pentru că trebuie să porți două straturi și totul se lipește, ceea ce mă deranjează.

BIKING AERWING are un mare avantaj prin faptul că este 2 în 1, iar tehnologia funcționează cel mai bine pe corpul gol, așa că nu este nevoie de un maiou. Asta îmi este mult mai util pe vremea călduroasă. Senzațiile de confort pe care le oferă acest tricou se datorează în principal ușurinței și atingerii plăcute pe corp, datorită fibrei speciale NATEX oragnic, care este fabricată din ulei de ricin, este extrem de ușoară, se usucă rapid și este antibacteriană în mod natural. Prima dată când m-am antrenat în această ținută, mi-am spus: "Măcar am ceva pe mine?"  Este clar că mă încălzesc atunci când fac exerciții fizice la temperaturi de peste 33 de grade, dar mă simt bine în continuare, lucru la care contribuie și celelalte tehnologii folosite.

COOLTUNE este o țesătură 3D, tricotată, care creează zone respirabile pentru a crește puterea de ventilație. Prin absorbția perfectă a transpirației de pe corp și uscarea rapidă, transpirația în exces nu-mi înfundă porii, iar corpul se poate răci mai bine și mai repede. În zona spatelui, unde se transpiră cel mai mult, există un panou din țesătură microperforată pentru disiparea rapidă a excesului de căldură cu tehnologia AIRPUNCH. Acest panou este atât de subțire încât se vede spatele prin el, dar nu trebuie să vă faceți griji că vă veți arde la soare, deoarece această parte are un filtru UV 30+. 

Nici tranzițiile soare/umbră nu-mi fac probleme, nici drumețiile la altitudine, unde sunt chiar și 5 grade mai puțin, deoarece tehnologia HALOFLEX mă asigură că simt o temperatură constantă pe toată durata exercițiului, în plus, îmi menține pielea uscată.

Rezistență:

După șase săptămâni de antrenament intens sau de curse, nici măcar un fir nu iese afară. Tricoul nu s-a întins, nu s-a micșorat, sunt mulțumit.

Pantaloni BIKING RACEFAST

Probabil că cea mai specifică parte a îmbrăcămintei de ciclism este reprezentată de pantalonii în sine. Personal, sunt dispus să investesc mai mult în pantaloni, deoarece petrec ore lungi în șaua bicicletei mele și sunt foarte atent la calitate.

Design:

Pantaloni de la UYN se deosebește la prima vedere de modelele obișnuite. Arată ca și cum ar fi fost crestați. Cu culoarea neagră, nu bat la ochi de la distanță, dar oamenii de la curse sau antrenamente m-au întrebat adesea de unde am așa acești pantaloni "mișto". Personal, îmi plac astfel de lucruri, la urma urmei este plăcut să atragi atenția în jurul persoanei tale și să fii interesant într-un fel sau altul. Bineînțeles, cel mai important lucru sunt caracteristicile funcționale, așa că citește cum merg cu acești pantaloni.

Mărime:

Am ales mărimea L și pantalonii cu bretele. Forma corpului meu este destul de specifică, deoarece coapsele mele sunt probabil XXL, dar talia mea este destul de subțire, așa că am fost puțin îngrijorat dacă se vor întinde pe coapse și dacă se vor potrivi și în talie. Din fericire, totul se potrivește așa cum trebuie și aici văd și avantajul materialului special în comparație cu lycra obișnuită, deoarece se poate adapta. Pantalonii scurți sunt un pic prea lungi pentru gustul meu, dar nu este o problemă dacă îi ridic puțin în sus.

Bazonul:

Este o parte esențială a oricărui pantalon de ciclism. Acesta determină dacă cursa va fi bună și vă veți întoarce acasă cu zâmbetul pe buze sau cu o grimasă dureroasă și vânătăi în părțile intime. Pantalonii sunt prevăzuți cu un bazon mai gros, ceea ce reprezintă un anumit standard la modelele de calitate. Acesta este denumit HP110 PAD, iar printre caracteristicile sale forte se numără respirabilitatea și forma anatomică. Acesta are două niveluri de densitate. Personal, mi se potrivește bine și am reușit să stau în șa la antrenamente lungi și solicitante. La exterior există un material mai aspru, pe care îl veți aprecia atunci când urcați dealuri abrupte și pedalați cu putere, deoarece nu alunecă pe scaun. Pe vreme extremă, respirabilitatea menționată mai sus s-a dovedit, de asemenea, pozitivă, fără transpirație excesivă, fără lipire, până la urmă, sunt convins că cunoașteți foarte bine această problematică. La fel, nu am simțit nicio frecare a fundului și nici iritație sau aburire a zonelor din jurul articulațiilor șoldurilor.

Bretele + talia:

Modelul folosește bretele cu tehnologia ERGO TENSYON, care asigură că bretelele se potrivesc cu precizie, nu alunecă și se adaptează la ergonomia spatelui. Talia este, de asemenea, foarte interesant proiectată, unde sunt plasate întărituri elastice cu grosime zero. Datorită formei lor anatomice, nu creează puncte de presiune și oferă stabilitate pantalonilor scurți.

Funcționalitate:

Cu greu putem vorbi despre funcționalitatea lenjeriei de corp pentru ciclism. Dar aici, datorită materialelor și tehnologiilor utilizate, pantalonii funcționează în mod similar cu stratul superior. Pe modelul testat nu se utilizează sau nu este necesară nicio compresie. Eficiența maximă este asigurată de tehnologia DYNAMIC VENTCUFF, care se asigură că materialul se deschide și se contractă în timpul rotației, asigurând astfel trecerea fluxului de aer către coapse. Ca urmare, coapsele nu transpiră și nu se supraîncălzesc, ceea ce are, de asemenea, un efect pozitiv asupra performanței în sine. În ciuda lipsei de compresie, pantalonii scurți sunt suficient de aderenți, nu alunecă în sus, nu se umflă și nu se agită la viteze mari. Pe partea din spate a pantalonilor scurți este un logo reflectorizant al companiei, ca element de siguranță.

Sunt foarte mulțumit de setul de vară de la UYN. În plus față de proprietățile funcționale excelente, este, de asemenea, antibacterian și nu miroase deloc. Trebuie să recunosc că îmi face mai plăcută perioada de vară petrecută în șaua bicicletei mele. Extrem a fost, de exemplu, Campionatul Mondial de MTB XCO, unde au fost 40 de grade și probabil că m-aș fi fiert într-un tricou obișnuit. Cred că nu există o alegere mai bună pentru vremea caldă. După părerea mea, compania a reușit cu siguranță să ridice ștacheta foarte sus și cred că acesta este modul în care ar trebui să fie dezvoltate materialele sportive moderne.

PLUS: design, funcționalitate, lejeritate, extravaganță, tehnologie modernă și progresivă, durabilitate, inodor.

MINUS: pantaloni mai lungi pentru gustul meu, lipsa unui mini buzunar cu fermoar, eventual "buzunar eco"

OPTAȚI PENTRU EI DACĂ: doriți ceva complet diferit de ceea ce au cicliștii obișnuiți, sunteți un iubitor al tehnologiei moderne, puteți aprecia calitatea asociată cu o investiție mai mare și doriți să vă bucurați de ciclism în condiții de confort maxim.