CICLIST ÎNCEPĂTOR: ALEGEREA HAINELOR ȘI A ECHIPAMENTULUI PENTRU TOAMNĂ

Tag-uri:
CICLIST ÎNCEPĂTOR: ALEGEREA HAINELOR ȘI A ECHIPAMENTULUI PENTRU TOAMNĂ>

V-ați decis să vă apucați mai mult de ciclism, dar nu vă simțiți confortabil în hainele obișnuite? Hainele obișnuite nu oferă suficient confort pe bicicletă. Oferiți corpului dvs. confortul și senzația de bine pe care le merită în timp ce explorați locuri noi, vă depășiți limitele sau vă atingeți obiectivele.

În ultimii ani, producătorii de biciclete au observat o cerere foarte mare din partea clienților
pentru "prietenii pe două roți" pe care să îi folosească pentru sport sau recreere. La fel cum vânzările de biciclete au luat avânt, producătorii și comercianții cu amănuntul de îmbrăcăminte și accesorii pentru ciclism se confruntă cu o cerere mai mare din partea sportivilor începători. 

Holokolo se străduiește să le ofere clienților săi bucuria de a pedala cu o tactică "de la ciclist la ciclist". Anii de experiență în ciclism ai oamenilor din spatele brandului pot satisface nevoile unei varietăți de clienți, fie că sunt cicliști activi sau începători. Fiecare (ne)atlet poate alege haine din materiale diferite, de la diferiți producători care îmbracă și plutonul profesionist. Alegerea poate ține cont și de cerințele de preț. Fie că optați pentru ciclism de șosea, ciclism montan sau chiar spinning și căutați îmbrăcăminte de bază pentru ciclism, ați ajuns la locul potrivit.

Dacă încă nu ați pedalat sute de kilometri, vă considerați începător și nu vreți să vă cheltuiți întregul salariu pe haine de ciclism, aici sunteți la locul potrivit. Sunt fericit să vă explic de ce, după o varietate de mărci de îmbrăcăminte pentru ciclism, am rămas fidel magazinului online Holokolo, unde puteți găsi cu adevărat ceea ce aveți nevoie pentru toate condițiile meteorologice.  

Echipament de bază

Privind un biciclist care trece pe drum, ne putem da seama imediat că echipamentul de bază include cu siguranță un tricou, pantaloni, mănuși și cască. Accesoriile pentru bicicletă cu elemente reflectorizante de siguranță sunt, de asemenea, importante, iar îmbrăcămintea sportivului ar trebui să aibă și ea aceste elemente. Haideți să detaliem acest lucru.

Cască

Siguranța este pe primul loc, așa că voi începe cu casca de ciclism, fără de care eu personal nu ies la drum. Holokolo oferă căști pentru bicicliști pentru o varietate de terenuri. Un ciclist de șosea are nevoie de o cască ușoară care să se potrivească perfect, să ventileze capul și să îl protejeze în caz de cădere. Personal, prefer o cască cu protecție împotriva insectelor. Vântul în păr este plăcut, dar o albină sau o viespe nu mai este un oaspete binevenit.

Cască de ciclism - ARX (Scott)

Ciclistul montan are, de asemenea, posibilitatea de a alege între mai multe modele, fie că este vorba de un scut sau de un protector frontal. Este posibil să alegeți mărimea potrivită folosind tabelele de mărimi atașate ale producătorilor în parte. Cu toate acestea, este esențial să se cunoască circumferința capului. Recent, producătorii de căști au fabricat și mărimi UNI, în care puteți ajusta cu ușurință circumferința capului în partea din spate.

Tricoul

Tricoul nu este doar o piesă la modă și o modalitate de a ne arăta simpatia pentru echipa de ciclism profesioanlă. Cu o alegere corectă a materialului, corpul va respira și atunci nu va mai apărea senzația de tricou transpirat și lipicios. Un tricou pentru ciclismul de șosea ar trebui să fie confortabil, iar pentru ciclismul montan, respirabilitatea este mai importantă. În calitate de ciclist de șosea, pot aprecia detaliile unui tricou potrivit. Finisajele din silicon de pe partea de jos a tricoului și de pe mâneci sunt importante pentru mine. Tricoul trebuie să rămână la locul potrivit în timpul cursei. De asemenea, atunci când fac alegerea, iau în considerare și "spațiul de depozitare" al tricoului. Ar trebui să aibă cel puțin 3 buzunare pe spate, în care să vă puteți pune telefonul mobil, haina de ploaie sau alte lucruri bune.

Tricou de cilism pentru iarnă cu mânecă lungă - AFTERGLOW WINTER (Holokolo)

Pe site-ul Holokolo veți găsi o varietate de tricouri în diferite modele nu numai pentru bărbați, femei, dar și pentru cei mai mici cicliști. În această perioadă a anului, trebuie să se țină cont și de scăderea temperaturilor. Pe timp friguros, încălzitoarele de brațe sau un tricou cu mânecă lungă, eventual dintr-un material mai călduros, vă va ține de cald.

Pantaloni

Pantalonii de ciclism sunt un element important care va garanta confortul și plăcerea pe tot parcursul cursei. Datorită căptușelii cu gel și a materialului elastic funcțional care se adaptează perfect la corpul ciclistului, confortul va fi garantat. Chiar nu aș subestima această piesă a întregului echipament de ciclism. Dacă o persoană crede că poate scăpa purtând pantaloni obișnuiți sau, în cazul femeilor, colanți, ar trebui să încerce cu adevărat bazonul cu gel, care va contribui, de asemenea, la o cursă mai lungă, dar mai ales mai confortabilă.

Pantaloni de ciclism lungi cu bretele - WINTER (Holokolo)

În magazinul online puteți alege între pantaloni cu sau fără bretele. Din propria experiență, recomand pantalonii cu bretele, pentru că nu alunecă și protejează partea inferioară a coloanei vertebrale . Ca și în cazul tricourilor, în timpul curselor de toamnă trebuie să fim deosebit de atenți la temperaturi și să optăm pentru pantaloni lungi sau să alegem în schimb colanți de ciclism.

Mănuși

Bineînțeles, protecția mâinilor este la fel foarte importantă. Mănușile pot fi considerate
inutile. Le port la fiecare plimbare. Acestea ajută la eliminarea vibrațiilor la nivelul palmelor și mă bucur cel mai mult de ele atunci când pedalez pe asfalt de calitate inferioară sau în timpul coborârii. Am apreciat mănușile și în cazul unei căderi de pe bicletă, când palmele mi-au rămas întregi pentru că mănușile le-au protejat suficient. În zilele mai reci, folosesc mănuși lungi de iarnă, care, pe lângă protecție, păstrează senzația de căldură.  

Mănuși cu degete lungi de ciclism - NEAT WINTER (Holokolo)

Jachetă

Se spune că un sfat bun este de aur. Vă recomand să vă luați un strat în plus la o excursie cu bicicleta. De mai multe ori am fost surprins de o ploaie neașteptată, sau s-au adăugat kilometri la traseul planificat și nu m-am putut întoarce acasă în timpul planificat ci în răcoarea serii. Cicliștii experimentați cunosc jachetele impermeabile practice, foițe discrete care pot fi pliate până la dimensiunea unei mingi de tenis și care sunt o salvare de la o ploaie neașteptată sau la o coborâre, dacă este nevoie. 

Personal, am această jachetă de șapte ani și nu m-a dezamăgit niciodată. În caz de ploaie sau în zilele mai reci, m-a ajutat foarte mult.

Jachetă rezistentă la vânt de ciclism - X-LIGHT (Biotex)

Pantofi de ciclism

Instrucțiunile privind modul în care să faci fiecare apăsare a pedalei mai eficientă sunt clare - pantofii de ciclism. Indiferent dacă se alege o simplă legătură cu Velcro sau un sistem mai sofisticat, nu trebuie să se uite un lucru important. La oprirea și la coborârea de pe bicicletă, trebuie să vă desprindeți de pedale. În caz contrar, ciclistul poate explora asfaltul bine și de aproape. ? 

Pentru a alege dimensiunea potrivită pentru pantofi care este diferită de la producător la producător, unii producători recomandă să alegeți un număr mai mare decât cel al pantofilor obișnuiți. Putem fi cu siguranță de acord că cel mai bine este să încercăm pantofii. Bineînțeles, nu trebuie să uităm să reglăm corect poziția legăturilor, astfel încât picioarele să se bucure de pedalare și să nu se rănească.

Pantofli de ciclism - F-11 (FLR)

Îmbrăcăminte funcțională ciclism

Sper că toți cicliștii, chiar și cei începători, știu că dacă temperatura scade sub 10°C nu este necesar să iernăm bicicleta și să pregătim schiurile pentru începutul sezonului. În magazine sau în e-shop-ul Holokolo putem găsi și lenjerie de corp cu mâneci de diferite lungimi, din materiale confortabile, care vă vor ține suficient de cald la temperaturi mai scăzute sau în vânturi mai puternice de toamnă.

Tricou de ciclism cu mânecă lungă - WINTER BASE LAYER (Holokolo)

Un ciclist începător nu are nevoie de un echipament de ciclism profesionist pe care să își cheltuiască economiile pentru prima sa ieșire. În zilele noastre, hainele de ciclism vă pot costa la fel de mult ca și când vă faceți plinul la mașină. Toată lumea urmărește, de asemenea, recenziile atunci când cumpără pentru a se asigura că sunt cu adevărat mulțumiți de achiziția lor. Mi-am îmbunătățit garderoba în ultimii ani cu produse de la magazinul online Holokolo și pot spune că acum sunt foarte mulțumit de echipamentul meu.