Cum ciclismul de iarnă poate stimula imunitatea

Tag-uri:
Cum ciclismul de iarnă poate stimula imunitatea >

Sezonul de iarnă este specific pentru fluctuațiile sale meteorologice. Cu siguranță că fiecare dintre voi o știe. Într-o zi este frig de îngheață apele, iar a doua zi începe să plouă sau chiar se încălzește cu 10 grade. Astfel de fluctuații meteorologice creează un mediu ideal pentru răceli și boli infecțioase care pur și simplu nu sunt binevenite în viața noastră. Cum să vă întăriți sistemul imunitar, doar prin faptul de a merge iarna pe bicicletă, puteți citi în următorul articol.   

Ciclismul de iarnă ca formă de întărire

Când vă gândiți la întărirea sistemului imunitar, probabil că primul lucru care vă trece prin minte este spălarea cu apă rece. Dar știați că întărirea sistemului imunitar poate lua mai multe forme? Una dintre ele este așa-numita "întărire cu aer". Este exact ceea ce faceți dacă mergeți iarna pe bicicletă. La fel ca orice întărire adecvată, pedalarea pe timp de iarnă are propriile principiile care trebuie respectate.

Îmbrăcămintea de calitate ca bază pentru succes

Ciclismul pe timp de iarnă este o activitate sportivă specifică din mai multe puncte de vedere. Când vorbim despre aceasta ca despre o modalitate de a ne întări imunitatea, trebuie să ne amintim un lucru fundamental.  Ciclismul este o activitate aerobică-anaerobică care implică producerea de transpirație și adaugă mișcare la viteză mare. Dacă dorim să ne menținem sănătatea deplină sau să ne îmbunătățim sistemul imunitar, este necesar să avem haine de ciclism funcționale. 

Caracteristicile cheie ale ținutei noastre ar trebui să fie o evacuare perfectă a transpirației. Stratul exterior trebuie să fie rezistent la vânt, impermeabil și respirabil. Atunci când vă bucurați de distracția de iarnă în șaua bicicletei dumneavoastră, alfa și omega este să dețineți următoarele elemente: Un maiou termic de bună calitate, o jachetă, pantaloni călduroși de iarnă, încălzitoare de iarnă, o căciulă de iarnă sub cască, șosete, guler și mănuși. Toate aceste produse pot fi găsite într-un singur loc pe site-ul Holokolo

Lungimea și profilul potrivit al cursei

Un alt principiu important în îmbunătățirea sistemului imunitar prin ciclism este durata potrivită a cursei. Acest lucru poate fi foarte individual, deoarece fiecare dintre noi tolerează frigul în mod diferit. În general, principiul este că antrenamentul de iarnă nu trebuie să fie grăbit. Cicliștii mai experimentați și mai curajoși vor ocoli antrenamentele care durează în jur de 2 ore și jumătate. Dacă vă gândiți la o astfel de activitate sau sunteți la început de drum, chiar și 1 oră va fi suficientă. 

Alegerea traseului 

În ceea ce privește situarea antrenamentului, vă recomand să alegeți un circuit cu o lungime de aproximativ 10 km. Găsiți ceva aproape de casă, cu un profil de teren moderat. Atunci când alegeți un circuit, alegeți coborâri și urcări mai scurte. Dacă începeți să vă simțiți mai rece în timpul antrenamentului, trebuie să îl încheiați. Avantajul unui circuit este că vă puteți întoarce rapid acasă, dacă este necesar.  

Beneficiile ciclismului pe timp de iarnă pentru imunitatea organismului  

Să rămâi și să fii activ într-un mediu rece nu este o activitate foarte atrăgătoare la prima vedere. Dar, totuși, dacă vă străduiți și urmați toate principiile menționate mai sus, veți deveni un ciclist și o persoană mai puternică. 

Vă obișnuiți cu frigul, zăpada, ploaia, umezeala și alte condiții nefavorabile din cauza diferitelor elemente care predomină afară în timpul iernii. Prin desfășurarea unei activități fizice într-un mediu dur, organismul trebuie să crească producția și secreția de hormoni importanți și de substanțe antiinflamatorii pentru a menține funcțiile vitale de bază (reglarea temperaturii corpului, furnizarea de energie pentru mușchi, echilibrul pe un drum instabil). Pe lângă acestea, va crește și producția de endorfină, hormonul fericirii, datorită adrenalinei pe care o reprezintă cu siguranță condusul pe timp de iarnă. Metabolismul grăsimilor se va îmbunătăți, de asemenea, ceea ce va fi benefic pentru sănătatea dumneavoastră generală. La urma urmei, nu este întotdeauna vreme rea afară și, din când în când, soarele va ieși la iveală pentru a vă oferi o doză de vitamina D atât de necesară.   

Pe lângă activitatea fizică pe timp de frig, vă puteți stimula și mai mult imunitatea prin administrarea de vitamine. Este ideal să le obținem dintr-o alimentație variată. Personal, mă ajut și cu suplimente nutritive, iar în această perioadă mă suplimentez cu vitamina C, D, B și acizi grași omega3. 

Este o idee bună să ne întărim și într-un mod clasic pe lângă mersul pe bicicletă iarna? 

Prea mult din orice lucru este rău și, pe baza experienței mele din lumea reală, nu v-aș recomanda acest lucru. Dacă pe bicicletă puteți merge pe orice vreme, în ceea ce privește înotul într-un iaz, aș fi foarte precaut. Imaginați-vă că faceți un antrenament de 1,30 ore la -5C și apoi, 3 ore mai târziu, mergeți să înotați în apă înghețată. Cred că rezultatul poate fi un eșec total al corpului, deoarece corpul nu are timp să se recupereze din prima fază a antrenamentului într-o perioadă atât de scurtă de timp.

Antrenamentul cu greutăți este o activitate sportivă separată și cu siguranță nu are sens să o abordăm în mai multe faze. Pentru a vă recupera după o cursă cu bicicleta, încercați un tratament de încălzire, cum ar fi sauna cu infraroșu sau o baie cu hidromasaj. 

Personal, am avut experiențe pozitive cu condusul pe timp de iarnă de-a lungul anilor. Pe lângă faptul că mă mențin în formă atât fizic, cât și psihic, mă simt mai rezistent la boli și mai sănătos. Sper că v-a plăcut articolul și că am motivat pe mulți dintre voi să vă apucați de antrenamente de ciclism pe timp de iarnă.