Tabu în materie de ciclism: 4 întrebări pe care s-ar putea să vă fie teamă să le puneți

Tag-uri:
Tabu în materie de ciclism: 4 întrebări pe care s-ar putea să vă fie teamă să le puneți>

Fiecare comunitate are regulile sale stabilite și acest lucru nu este altfel nici în plutonul de ciclism, care este guvernat de multe principii nescrise. Dacă sunteți la început de drum și vă este rușine să vă întrebați colegii "seniori" despre anumite lucruri, citiți următorul articol în care am selectat 4 întrebări care îi deranjează cel mai des pe începătorii în ciclism. 

În 2003 am început să practic acest sport frumos. Ca tânăr boboc, m-am urcat într-un tren care era deja în mers sub forma unei echipe de tineret. La început, am privit cu uimire cum grupul era guvernat de multe reguli pe care nu le înțelegeam deloc. Nu îi cunoșteam încă bine pe băieți și eram adesea numit urs, covor, etc. până când la un antrenament am decis să sparg tabuul și am început să pun întrebări. 

1. Te razi pe picioare? 

La prima sesiune de antrenament am observat că toți băieții aveau picioare suspect de netede. Cum eram colegi și aveam cu toții în jur de 14 ani la vremea respectivă, mi-am spus: "Probabil că bieții băieți nu s-au dezvoltat încă". După ce am început să mă antrenez în timp, am început să bănuiesc că acele picioare netede și strălucitoare nu pot fi doar o coincidență. De fiecare dată când eram pe punctul de a face la antrenament rostogol peste degetul de la picior, unul dintre băieți îmi spunea sarcastic: "Haide ursule". "Schimbă covorul". Suspiciunile mi-au fost confirmate și, după o scurtă discuție cu căpitanul echipei, am descoperit un lucru esențial: cicliștii se rad pe picioare. Cum adică? Ce sunt eu, o femeie? Sigur, imediat după antrenament, iau briciul și plec. De atunci, rasul picioarelor a devenit un fel de ritual pentru mine și mă rad în mod regulat de 16 ani. 

Pe lângă rolul său estetic, rasul are și o importanță practică:    

  • masajul nu mai doare
  • în caz de cădere, rănile sunt mai bine curățate și se vindecă mai bine
  • igiena generală este mai bună
  • picioarele netede se freacă mai bine cu protecție solară

desigur, aerodinamica, dacă faceți un contratimp de 50 km la o medie de 50 km/h "dacă dați covorul jos" veți câștiga aproximativ 3 secunde. Deci, ce alegeți? 

2. Porți chiloți sub pantalonii de ciclism?

Aceasta este o întrebare intimă, așa că nu cred că este o întrebare pe care să o adresez oricui, așa că voi scrie aici cum am "descoperit America". La prima tabără de antrenament, după un antrenament intens, îmi arunc pantalonii de ciclism sub care port "chiloți" în acel moment. O grenadă de râs a explodat în cameră și un alt faux pais a fost pe lume. Primesc din nou "periajul" din partea căpitanului echipei și descopăr că căptușeala de pe pantaloni este antibacteriană, iar lenjeria intimă nu se poartă cu pe dedesubt. În acel moment am înțeles multe și am aflat motivul pentru vânătăile și juliturile de după antrenament în părțile sensibile ale corpului meu. 

Există un singur dezavantaj în cazul în care nu se poartă chiloți sub pantalonii de ciclism, și anume în cazul unei căderi. Dacă rupeți pantalonii, vă expuneți cele mai intime părți lumii.

3. Ce kilometraj ai și care este FTP-ul tău?

Valoarea acestor doi parametri poate dezvălui multe despre adevărata performanță a unui ciclist și nu toată lumea vă va da un răspuns. Există cicliști care se laudă literalmente cu aceste date și, dimpotrivă, îi cunosc pe unii care își păzesc cu grijă datele de performanță. Prin urmare, dacă vă interesează de performanța sau de kilometrajul cuiva, încercați întotdeauna să formulați întrebarea în felul următor: câți km parcurgi pe an? Câți wați de FTP crezi că ai?

4. De ce cicliștii hobby nu poartă haine de echipă profesionistă, tricouri reprezentative sau de campionat?

Personal, aș purta un echipament profi sau un tricou de campionat doar dacă aș fi unul dintre ei sau dacă aș merge în turneu pentru a încuraja echipa mea favorită, sau dacă aș vrea să primesc pe el un autograf de la un campion mondial. Din nou, este un fel de faux pais în comunitatea de ciclism, deoarece astfel de tricouri trebuie câștigate. Dacă nu ai un fizic cizelat pe deasupra, pare comic.  De aceea, vă sugerez să optați pentru ceva mai subtil. Chestii mișto au pe Holokolo.ro. De exemplu, consultați colecția de la UYN, CASTELLI sau MONTON.

Sper că v-am ajutat cu acest articol și că am răspuns la întrebările pe care poate v-a fost teamă să le puneți colegilor seniori care se află "la datorie".