Echipament și îmbrăcăminte pentru cicliștii începători

Tag-uri:
Echipament și îmbrăcăminte pentru cicliștii începători>

Deși nu este nici o problemă să pedalăm în haine sport obișnuite, majoritatea cicliștilor care merg cu regularitate pe bicicletă vor adopta în cele din urmă cel puțin o îmbrăcăminte special concepută pentru ciclism - de obicei pentru că aceasta face pedalarea mai confortabilă. Cu toate acestea, este posibil să nu doriți sau să nu vă permiteți să vă cumpărați toate hainele necesare deodată, de aceea iată o listă de îmbrăcăminte și echipamente de ciclism, într-o ordine sugerată pentru a le obține.

1. Cască

O cască poate fi considerată un echipament, dar, mai important, este un element de siguranță, iar motivul pentru care trebuie să o achiziționați înainte de alte echipamente, este că vă oferă protecție, fiindcă mai devreme sau mai târziu, majoritatea bicicliștilor cad de pe bicicletă, iar casca potrivită va ajuta la prevenirea rănilor la cap și, în unele cazuri, chiar la salvarea vieții. Deci, indiferent de forma de ciclism pe care o preferați - rutier, montan, competitiv sau chiar recreațional - purtați cască!

În Europa, toate căștile de ciclism trebuie să respecte standardele de siguranță stabilite, astfel încât orice cască aflată în prezent pe piață care vi se potrivește corect este acceptată. Cu toate acestea, unele au sisteme de fixare mai bune, ventilație mai bună, iar altele pot dispune de tehnologii de siguranță suplimentare. Alegerea depinde doar de dvs.

Sugestia mea: Cască de ciclism LIMAR DELTA MTB
Pentru cei exigenți: Cască de ciclism POC - KORTAL

2. Pantaloni scurți de ciclism

În general, pantalonii scurți de ciclism sunt de două feluri: mulați și largi, deși chiar și cei mai largi pot avea sub stratul exterior mai larg elemente mulate pe corp. Ambele tipuri au de asemenea, un "bazon" care protejează zona corpului care intră în contact cu șaua bicicletei și absoarbe umezeala. (Pantalonii scurți sunt concepuți pentru a fi purtați fără lenjerie intimă, care poate provoca iritații.)

În cea mai mare parte, îmbrăcămintea preferată a bicicliștilor de șosea și a altor rideri care stau pe șa perioade lungi de timp sunt pantalonii scurți mulați. Materialul care îmbrățișează corpul este spandexul (denumirea generică, dar poate fi identificat și prin nume de marcă, cum ar fi Lycra), care este o fibră sintetică cunoscută pentru elasticitatea sa. Croiala slim înlătură excesul de material care ar putea să creeze rezistență la vânt. 

Astfel, riderii de MTB preferă, în general, pantaloni scurți mai lejeri, care oferă o mai mare libertate de mișcare. Dar, dincolo de aceste diferențe, pantalonii scurți mulați sunt asociați cu bicicletele de șosea, iar pantalonii scurți mai largi cu bicicletele de munte. Dar, bineînțeles, puteți purta ambele tipuri pentru orice formă de ciclism.

Sugestia mea: Pantaloni scurți de ciclism Scott TRAIL VERTIC 2021

Pentru cei exigenți: Pantaloni scurți de ciclism POC VELOCITY

3. Mănuși


Există mănuși fără degete, care în palme sunt prevăzute cu căptușeală pentru a amortiza și a absorbi șocurile cauzate de denivelările de pe șosea. Acest tip este utilizat în principal de cicliștii de șosea. Există de asemenea și mănuși cu degete, care oferă un grad mai mare de protecție a mâinii în caz de accident. Aceste mănuși sunt folosite mai mult pentru cicliștii MTB.

Sugestia mea: Mănuși cu degete lungi de ciclism Scott 350 DIRT 4. Pantofi

Cei mai mulți dintre noi am început să mergem pe bicicletă în adidași, care sunt buni pentru plimbări scurte (presupunând că aveți pedale plate), dar la plimbări mai lungi puteți avea crampe sau dureri din cauza îndoirii repetate a picioarelor. Pantofii de ciclism au o talpă rigidă care va împiedica picioarele să se îndoaie atât de mult, reducând probabilitatea apariției crampelor și a durerilor și optimizând transferul de energie către pedale.

Pantofii de ciclism sunt de două feluri: pantofi pentru biciclete de șosea și pantofi pentru biciclete de munte (MTB). Aceste două tipuri au caracteristici diferite pentru aceste două tipuri de ciclism, cea mai mare diferență fiind, că este mai ușor să mergi cu pantofi de MTB, care au o talpă flexibilă și nu sunt la fel de rigizi ca pantofii de șosea. Acest lucru este important pentru bicicliștii de MTB, care stau adesea pe bicicletă sau în afara ei, în funcție de teren, dar pantofii de MTB sunt încă suficient de rigizi pentru a oferi beneficiile lor.

 

Pantofii pentru bicicliștii de șosea sunt mai rigizi și au o "clemă" pe partea inferioară care se fixează în pedală, concepută în acest scop. Dar pantofii de șosea sunt incomozi pentru a merge pe jos, mai ales cu proeminența din talpă care te face să te simți ca și cum ai avea o piatră lipită de talpa pantofului.

Sugestia mea: Pantofi de ciclism Gaerne LASER MTB
sau Pantofi de ciclism Scott SPORT CRUS-R BOA5. Tricou

Dacă conduceți pe șosea, tricourile în culori vii vă vor ajuta să fiți mai vizibili pentru șoferi. Tricourile de ciclism sunt confecționate din țesături sintetice care se usucă mai repede atunci când ne prinde ploaia pe drum. Acestea sunt înguste pentru a minimiza rezistența la vânt, iar buzunarele de pe spate împiedică ca lucrurile ciclistului să interfereze cu mișcarea picioarelor. Unii cicliști montani, care pot avea buzunare în pantalonii scurți largi, vor alege în schimb tricouri mai lejere din material sintetic.

Sugestia mea: Tricou de ciclism Holokolo DUNE MTB 

Pentru cei exigenți: Tricou de ciclism POC MTB PURE LS